Early Entry

Βοηθός Συμβολαιογράφου

Κατεύθυνση: Νομικά

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2,4

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2,4

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βοηθός Συμβολαιογράφου» απευθύνεται κυρίως σε γραμματείς και υπαλλήλους γραφείου, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Συμβολαιογράφους και Εταιρείες Συμβολαιογράφων. Επίσης, είναι κατάλληλο και για αποφοίτους Νομικής και υποψήφιους Συμβολαιογράφους, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τις βασικές έννοιες της Συμβολαιογραφίας. Αρχικά, γίνεται μια εισαγωγή στον θεσμό του Συμβολαιογράφου, στη βασική νομολογία που διέπει το λειτούργημα, καθώς και στα καθήκοντα και υποχρεώσεις ενός υπαλλήλου Συμβολαιογραφείου. Στη συνέχεια διδάσκονται οι βασικότερες συμβολαιογραφικές πράξεις, καθώς και τα έγγραφα που απαιτούνται για τη σύνταξη και την υπογραφή τους. Τέλος, παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες φορολογικές και πολεοδομικές διατάξεις που αφορούν τη Συμβολαιογραφία και τις οποίες οι βοηθοί Συμβολαιογράφων είναι αναγκαίο να γνωρίζουν.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Ο Θεσμός του Συμβολαιογράφου
 • Καθήκοντα και Υποχρεώσεις Συμβολαιογράφου
 • Ο Βοηθός του Συμβολαιογράφου
 • Τα Συμβαλλόμενα Πρόσωπα
 • Πάγιες Συμβολαιογραφικές Πράξεις
 • Αναλογικές Συμβολαιογραφικές πράξεις
 • Σύσταση Εταρειών
 • Προσαρτώμενα Έγγραφα
 • Φορολογητέα Αξία Ακινήτων
 • Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων
 • Φορολογία Κληρονομιών - Δωρεών - Μεταβίβασης Ακινήτων
 • Αυθαίρετη Δόμηση

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Καραμπατζός Αντώνιος
Καραμπατζος Αντωνιος
Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb)

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 63ο κύκλο σπουδών από 2/6/2020 μέχρι και 31/8/2020 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 650 553 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 217 184 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 620 527 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 585 497 € 553 470 € 520 442 € 488 415 € 455 387 €
Δόση 195 166 € 184 156 € 174 148 € 163 139 € 152 129 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα