Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Κατεύθυνση: Τουριστικά

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 24/5/2021

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
17/5/2021
Εναρξη Μαθηματων:
24/5/2021
Διαρκεια:
5 Μήνες (95 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
3,8

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
17/5/2021
Εναρξη Μαθηματων:
24/5/2021
Διαρκεια:
5 Μήνες (95 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
3,8
Έναρξη Μαθημάτων
24/5/2021

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία» εστιάζει σε έναν σημαντικά αναπτυσσόμενο κλάδο στη διεθνή φιλοξενία, καθώς οι τουρίστες αναζητούν ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα καταναλωτών-τουριστών, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κάθε τύπου μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα οι τουρίστες να επισκέπτονται τον ίδιο προορισμό για περισσότερες από μία φορές. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινότητας είναι μόνο ορισμένες από τις θετικές επιδράσεις της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι η μελέτη του εν λόγω φαινομένου και των προοπτικών που παρέχει για ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού μέσα από την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας σε ένα καθαρά πρακτικό πλαίσιο.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από live streaming συνάντηση στη θεματική: Οι Τάσεις στην Διεθνή Γαστρονομία, με εισηγήτρια την κα. Πειστικού Μαγδαληνή, MSc in International Hotel & Tourism Marketing Management-Oxford Brookes University-Οξφόρδη, Αγγλία. Η κα. Πειστικού είναι υπεύθυνη ύλης κλαδικού τουριστικού περιοδικού (Β2Β), συντάκτρια του αγγλόφωνου οδηγού συνεδριακού τουρισμού "MEETINGREECE", αρχισυντάκτρια κλαδικού περιοδικού μαζικής εστίασης (Β2Β), επιστημονικός συνεργάτης κλαδικού τουριστικού περιοδικού (Β2Β), συντάκτρια αγγλόφωνου οδηγού συνεδριακού τουρισμού, συντάκτρια e-newsletter Τροφίμων και Ποτών, σύμβουλος σε θέματα F&B Marketing στην εκπομπή Marketing in Practice-SBC channel, σύμβουλος σε θέματα F&B Marketing σε ΜΜΕ Επιχειρήσεις, συνεργάτης δημοσίων σχέσεων και ανάπτυξης της F&B Managers Association-Greece.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Εισαγωγή στο Γαστρονομικό Τουρισμό: Βασική Έννοια & Κύριες Κατηγορίες
 • Ο Κλάδος του Γαστρονομικού Τουρισμού
 • Το Προφίλ των Γαστροτουριστών
 • Ο Ρόλος των Εμπλεκόμενων στο Γαστρονομικό Τουρισμό
 • Οι Τάσεις για Γαστρονομικό Τουρισμό
 • Το Φαγητό στη Σύγχρονη Κοινωνία
 • Η Αυθεντικότητα στο Φαγητό
 • Η Γαστρονομία ως Παράγοντας Τουριστικής Ανάπτυξης
 • Δημιουργώντας Γαστρονομικές Εμπειρίες
 • Τρόποι Ανάπτυξης του Γαστρονομικού Τουρισμού
Μάθημα 3 Οι Τάσεις στην Διεθνή Γαστρονομία (Προαιρετική Live Streaming Συνάντηση)
 • Οι Εθνικές Κουζίνες ως Πόλος Έλξης Γαστροτουριστών
 • Τα Γαστρονομικά Φεστιβάλ ανά την Υφήλιο
 • Οι Μητροπόλεις του Φαγητού
 • Oινικές Διαδρομές
 • Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών
 • Το Φαγητό μέσα από την Επικοινωνία
 • Το Food Blogging και οι Ταξιδιωτικές Αναφορές
 • Οι Ρεστοκριτικές και η Επίδρασή τους στην Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Προϊόντος
 • Η Γαστρονομία ως Στοιχείο Διαφοροποίησης Τουριστικών Προορισμών

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κατσώνη Βίκυ
Κατσωνη Βικυ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 29 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 67ο κύκλο σπουδών από 16/2/2021 μέχρι και 28/3/2021 ισχύει έκπτωση 10% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 5
Δίδακτρα (σε δόσεις) 750 € 675 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 250 € 225 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 710 € 639 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 675 € 608 € 638 € 574 € 600 € 540 € 563 € 507 € 525 € 473 €
Δόση 225 € 203 € 213 € 192 € 200 € 180 € 188 € 169 € 175 € 158 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα