Early Entry

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Κατεύθυνση: Τουριστικά

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 29/10/2019
Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
18/10/2019
Εναρξη Μαθηματων:
29/10/2019
Διαρκεια:
5 Μήνες (95 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
7,92

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
18/10/2019
Εναρξη Μαθηματων:
29/10/2019
Διαρκεια:
5 Μήνες (95 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
7,92
Έναρξη Μαθημάτων
29/10/2019

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία» εστιάζει σε έναν σημαντικά αναπτυσσόμενο κλάδο στη διεθνή φιλοξενία, καθώς οι τουρίστες αναζητούν ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα καταναλωτών-τουριστών, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κάθε τύπου μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα οι τουρίστες να επισκέπτονται τον ίδιο προορισμό για περισσότερες από μία φορές. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινότητας είναι μόνο ορισμένες από τις θετικές επιδράσεις της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι η μελέτη του εν λόγω φαινομένου και των προοπτικών που παρέχει για ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού μέσα από την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας σε ένα καθαρά πρακτικό πλαίσιο.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από live streaming συνάντηση στη θεματική: Οι Τάσεις στην Διεθνή Γαστρονομία, με εισηγήτρια την κα. Πειστικού Μαγδαληνή, MSc in International Hotel & Tourism Marketing Management-Oxford Brookes University-Οξφόρδη, Αγγλία. Η κα. Πειστικού είναι υπεύθυνη ύλης κλαδικού τουριστικού περιοδικού (Β2Β), συντάκτρια του αγγλόφωνου οδηγού συνεδριακού τουρισμού "MEETINGREECE", αρχισυντάκτρια κλαδικού περιοδικού μαζικής εστίασης (Β2Β), επιστημονικός συνεργάτης κλαδικού τουριστικού περιοδικού (Β2Β), συντάκτρια αγγλόφωνου οδηγού συνεδριακού τουρισμού, συντάκτρια e-newsletter Τροφίμων και Ποτών, σύμβουλος σε θέματα F&B Marketing στην εκπομπή Marketing in Practice-SBC channel, σύμβουλος σε θέματα F&B Marketing σε ΜΜΕ Επιχειρήσεις, συνεργάτης δημοσίων σχέσεων και ανάπτυξης της F&B Managers Association-Greece.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή στο Γαστρονομικό Τουρισμό: Βασική Έννοια & Κύριες Κατηγορίες
  • Ο Κλάδος του Γαστρονομικού Τουρισμού
  • Το Προφίλ των Γαστροτουριστών
  • Ο Ρόλος των Εμπλεκόμενων στο Γαστρονομικό Τουρισμό
  • Οι Τάσεις για Γαστρονομικό Τουρισμό
  • Το Φαγητό στη Σύγχρονη Κοινωνία
  • Η Αυθεντικότητα στο Φαγητό
  • Η Γαστρονομία ως Παράγοντας Τουριστικής Ανάπτυξης
  • Δημιουργώντας Γαστρονομικές Εμπειρίες
  • Τρόποι Ανάπτυξης του Γαστρονομικού Τουρισμού
Μάθημα 3 Οι Τάσεις στην Διεθνή Γαστρονομία
  • Οι Εθνικές Κουζίνες ως Πόλος Έλξης Γαστροτουριστών
  • Τα Γαστρονομικά Φεστιβάλ ανά την Υφήλιο
  • Οι Μητροπόλεις του Φαγητού
  • Oινικές Διαδρομές
  • Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών
  • Το Φαγητό μέσα από την Επικοινωνία
  • Το Food Blogging και οι Ταξιδιωτικές Αναφορές
  • Οι Ρεστοκριτικές και η Επίδρασή τους στην Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Προϊόντος
  • Η Γαστρονομία ως Στοιχείο Διαφοροποίησης Τουριστικών Προορισμών

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κατσώνη Βίκυ
Κατσωνη Βικυ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 75 μέρες για τη λήξη του Early Entry

Κόστος Προγράμματος

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 58ο κύκλο σπουδών από 4/6/2019 μέχρι και 2/9/2019 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 5
Δίδακτρα (σε δόσεις) 750 638 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 250 213 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 710 604 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 675 574 € 638 542 € 600 510 € 563 479 € 525 446 €
Δόση 225 191 € 213 181 € 200 170 € 188 160 € 175 149 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα