Early Entry

Professional Coaching Practice and Professional Supervision (Αναγνωρισμένη Υλοποίηση Coaching Πρακτικής)

Κατεύθυνση: Coaching

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
5 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
5 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2

Εισαγωγή

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Professional Coaching Practice & Professional Supervision» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης σε πραγματικές συνεδρίες coaching και παράλληλη εκπαιδευτική- εποπτική υποστήριξη και επίβλεψη  στους τομείς του επαγγελματικού Coaching σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του Association for Coaching (AC) αλλά και του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching).  Στόχος του είναι η πρακτική εξάσκηση στην εφαρμογή του επαγγελματικού coaching για την απόκτηση ουσιαστικής εμπειρίας στην άσκηση του επαγγέλματος σύμφωνα με τον AC & H.I.C. και την καταγραφή ωρών αναγνωρισμένης εργασίας για την πορεία προς την προσωπική επαγγελματική πιστοποίηση από τον AC. To πρόγραμμα Professional Coaching Practice & Professional Supervision απευθύνεται σε επαγγελματίες Coaches και απόφοιτους σχολών coaching. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι τουλάχιστον επιπέδου Certificate, με διεθνή πιστοποίηση (accreditation) από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς του Coaching (AC, ICF και EMCC).

Λίγα λόγια για τον Εκπαιδευτή – Coach – Supervisor (AC accredited) - Δρ. Γ. Καραθάνο, Chair of AC For Greece and Cyprus.

Ο Δρ. Γιώργος Καραθάνος, Chair of AC For Greece and Cyprus, Managing Director της The I3C’s Centre – Λονδίνο, είναι ο πρώτος που εισήγαγε επαγγελματικές (με ακαδημαϊκή βάση) και διεθνώς πιστοποιημένες και αναγνωρισμένες σπουδές του coaching στην ελληνική αγορά, κυρίως μέσω του ΕΚΠΑ, συνεργαζόμενος αποκλειστικά με τον διεθνή φορέα Association for Coaching – Λονδίνο.

Είναι ο μοναδικός Coach – Εκπαιδευτής Coaching πιστοποιημένος στο ανώτατο επίπεδο Master Executive Coach – AC στην Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους διεθνώς. Είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος Supervisor AC, ενώ συνεργάζεται με τον AC ως επίσημος αξιολογητής του σε αιτήσεις πιστοποίησης διεθνώς και ως αποκλειστικός αξιολογητής του για την Ελλάδα και Κύπρο στα Ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια παρέχει και υπηρεσίες Mentoring στους τομείς της ειδίκευσής του.

Επιπλέον είναι ιδρυτικό μέλος και ηγείται του Ελληνικού Ινστιτούτου Coaching (Hellenic Institute of Coaching) το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση και προστασία της κοινής γνώμης για το επάγγελμα του Coach αλλά και για την συνεχή υποστήριξη των επαγγελματιών – μελών του.

Μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει και εποπτεύσει χιλιάδες Coaches οι οποίοι εργάζονται με μεγάλη επιτυχία, ενώ εκπαιδεύει και παρέχει υπηρεσίες coaching με επικέντρωση στο Executive Coaching εθνικά και διεθνώς. Στο αντικείμενο της εκπαίδευσης της Επικοινωνίας έχει ξεπεράσει τις δεκάδες χιλιάδες σε ώρες και ανθρώπους, με διεθνείς συνεργασίες με το Λονδίνο, την Ιρλανδία, την Κύπρο και άλλες χώρες, ενώ έχει ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία στην Συμβουλευτική της Επικοινωνίας – Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και Media Training (εκπαίδευση στελεχών για επικοινωνία μέσα από τα ΜΜΕ) σε εθνικές και πολυεθνικές εταιρίες διεθνώς.

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Εισαγωγή – Kαλωσόρισμα – Eνημέρωση
 • Ολοκλήρωση – Προδιαγραφές για Τελική Εργασία
 • Εναρμόνιση με τις Ηθικές, Νομικές και Επαγγελματικές Αρχές του Coaching
 • Καθορισμός Coaching Συμφωνίας και των Αποτελεσμάτων της
 • Δημιουργία Σχέσης Εμπιστοσύνης με τον Πελάτη
 • Αυτό-ανάπτυξη και Εξέλιξη της Coaching Παρουσία τους
 • Η Αποτελεσματική Επικοινωνία
 • Ανάπτυξη Γνώσης, Αντίληψης και Αυτό-γνωσίας
 • Σχεδιασμός Στρατηγικών και Ενεργειών
 • Διατήρηση Ρυθμών Προόδου και Αξιολόγησης
 • Συνεχής Επαγγελματική Εξέλιξη στους Τομείς του Coaching
 • Σύνοψη
 • Ομαδική Συζήτηση 1- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 2- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 3- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 4- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 5- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 6- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 7- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 8- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 9- Εργασία
 • Ομαδική Συζήτηση 10- Εργασία

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Φασούλης Κωνσταντίνος
Φασουλης Κωνσταντινος
Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 63ο κύκλο σπουδών από 2/6/2020 μέχρι και 31/8/2020 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 5
Δίδακτρα (σε δόσεις) 1600 1360 €
Αριθμός δόσεων 4
Ποσό δόσης 400 340 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 1520 1292 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 1440 1224 € 1360 1156 € 1280 1088 € 1200 1020 € 1120 952 €
Δόση 360 306 € 340 289 € 320 272 € 300 255 € 280 238 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα