Android Developer- Android App Production

Κατεύθυνση: Web Development

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 13/2/2023

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/2/2023
Εναρξη Μαθηματων:
13/2/2023
Διαρκεια:
3 Μήνες (72 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/2/2023
Εναρξη Μαθηματων:
13/2/2023
Διαρκεια:
3 Μήνες (72 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
13/2/2023

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση των εκπαιδευόμενων σε σχέση με το αντικείμενο του Android Development και την παραγωγή Android εφαρμογών. Μέσω της πρακτικής εφαρμογής, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες εφαρμογές.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι εκπαιδευόμενοι/ες, αρχικά εξοικειώνονται με το περιβάλλον του Android Studio και την εγκατάσταση των κατάλληλων εργαλείων για την ανάπτυξη προγραμμάτων. Στη συνέχεια, επιχειρείται η εμβάθυνση στη βήμα προς βήμα δημιουργία εφαρμογών. Οι συμμετέχοντες/ουσες  θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας μίας Android εφαρμογής, καθώς και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της εφαρμογής όπως το XML, το manifest file, τα gradle scripts κ.τ.λ.. Επίσης, θα μάθουν να αξιοποιούν Event Listeners, για να συλλέγουν και να επεξεργάζονται τα δεδομένα που μπορούν να δώσουν οι αισθητήρες που διαθέτει ένα σύγχρονο Android Smartphone και ένα Android Watch και να συνδέουν τις εφαρμογές τους με βάσεις δεδομένων. Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με την εισαγωγή και τη διαχείριση δεδομένων και θα μπορούν να δουλεύουν με φόρμες, labels, datepickers και buttons. Θα μάθουν επίσης, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται γεωχωρικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα user location, να χρησιμοποιούν Emulators και να κάνουν έλεγχο και αποσφαλμάτωση (debugging) εφαρμογών.
Το πρόγραμμα εστιάζει επίσης, σε θέματα αναφορικά με την ασφάλεια μίας εφαρμογής, τα δικαιώματα, την ασφάλεια δεδομένων και την αυθεντικοποίηση των χρηστών. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μάθουν τις ενέργειες που απαιτούνται για την εισαγωγή μίας εφαρμογής στο Google Play, καθώς και πρακτικές δημιουργίας εφαρμογών με προσαρμοστικότητα, επεκτασιμότητα και διαχειρισιμότητα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συναφή εργασιακή ενασχόληση. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, μηχανικούς, μηχανολόγους ηλεκτρονικούς, ηλεκτρολόγους και απόφοιτους σχολών θετικών επιστημών, καθώς και σε όσους έχουν ένα σχετικό τεχνολογικό υπόβαθρο γνώσεων και θέλουν να επιμορφωθούν σε θέματα Android App Production και να ασχοληθούν με το αντικείμενο του Android Development.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Ξεκινώντας με το Android Studio
 • Design και Layouts
 • Supporting Libraries and Resources
 • Emulators & Debugging
 • Forms, Labels, Ιnputs, Datepickers and Buttons
 • Event Listeners σε Android συσκευές
 • Android Wearables
 • Maps & Geolocation
 • Αποθήκευση δεδομένων - Push Notifications
 • Security by Design
 • Εισαγωγή της Εφαρμογής στο Google Play
 • Best practices (Προσαρμοστικότητα - Επεκτασιμότητα - Διαχειρισιμότητα)

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις από 8/1/23 έως και 3/2/23 & προεγγραφή με 80€. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον, έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 76ο κύκλο σπουδών από 31/10/2022 μέχρι και 7/12/2022 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δείτε τις τιμές με την Ειδική Έκπτωση 15%:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 450 € 383 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 150 € 128 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 430 € 366 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 383 € 326 € 360 € 306 € 338 € 287 € 315 € 268 €
Δόση 128 € 109 € 120 € 102 € 113 € 96 € 105 € 89 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κοκολάκης Σπυρίδων
Κοκολακης Σπυριδων
Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Στύλιος Ιωάννης
Στυλιος Ιωαννης
Μηχανικός Πληροφορικής και Ασφάλειας ΠΕΣ (BSc., MSc., MEd., Ph.Dc.)
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 1 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου