Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης

To Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ επενδύει από την αρχή της λειτουργίας του σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς τόσο μέσω δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων όσο και μέσω πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του ευρύ κοινού σε θέματα σημαντικά για την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας.

Δωρεάν εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: «Υγιεινή και Πρόληψη Μετάδοσης Λοιμώξεων στον Ξενοδοχειακό Κλάδο – Οδηγίες Προστασίας έναντι της Νόσου Covid-19»

Ιούνιος 2020

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, της στήριξης του τουρισμού και της συνεισφοράς στον κλάδο φιλοξενίας εν μέσω πανδημίας, διαθέτει δωρεάν e-learning πρόγραμμα επιμόρφωσης, με τίτλο «Υγιεινή & Πρόληψη Μετάδοσης Λοιμώξεων στον Ξενοδοχειακό Κλάδο - Οδηγίες Προστασίας έναντι της Νόσου Covid-19’».

Περισσότερα


Δωρεάν Επιμόρφωση για Όλους σε Ψηφιακές Δεξιότητες

Μάιος 2020

To Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, προσφέρει δωρεάν θεματικές ενότητες σε ψηφιακές δεξιότητες στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δράση ‘’Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών’’ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Περισσότερα


Δωρεάν εξ Αποστάσεως Προγράμματα Επιμόρφωσης για 200 μόνιμους κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας

Μάιος 2020

Έναρξη μαθημάτων 25/5/2020. Στόχος να καλυφθούν οι ανάγκες για επιμόρφωση σε συγκεκριμένους τομείς.

Περισσότερα


Δημιουργία ειδικής ενότητας με θέμα ‘’Οδηγίες για τον Κορονοϊό Covid-19’’ με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Πανδημία.

Μάρτιος 2020

Η ενότητα περιλαμβάνει άρθρα, δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις επιστημόνων σχετικά με οδηγίες πρόληψης για τον Covid-19, δημοσιευμένες συνεντεύξεις του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθ. Αθ. Δημόπουλου, προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας σε βασικές οικονομίες από τον Καθ. Οικονομικών Π.Ε. Πετράκη, μέτρα για τις επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στο πλαίσιο αντιμετώπισης του ιού καθώς και βίντεο για μέτρα πρόληψης εντός του χώρου εργασίας.

Περισσότερα


Δωρεάν εξ Αποστάσεως Προγράμματα Επιμόρφωσης Φιλολόγων της Γ’ Λυκείου από το E-Learning του ΕΚΠΑ στο Πλαίσιο Δράσης του ΙΕΠ του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (σχολικό έτος 2018-2019)

Ιανουάριος 2019

Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν ειδικά για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα για τους Φιλολόγους που δίδασκαν το μάθημα : «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» στην Γ’ Τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 424 καθηγητές της παραπάνω κατηγορίας από όλη την Ελλάδα και τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 14/1/2019.

Περισσότερα


Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα από το E-Learning του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ με αφορμή τα 180 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεκέμβριος 2017

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του Πανεπιστημίου μας, το E-Learning του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ σχεδίασαν και προσέφεραν δωρεάν το 2μηνο e-learning επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μουσειακές Αφηγήσεις. Μελέτη περίπτωσης: Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών».

Περισσότερα


Γνωρίστε τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής του ελληνικού πολιτισμού μέσω εικονικών ξεναγήσεων σε προορισμούς της Ελλάδας

Μάιος 2017

Η νέα κοινωφελής - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Πανεπιστημίου Αθηνών αφορά στην ανάπτυξη μίας πλατφόρμας ελεύθερης πρόσβασης σε όλους με τον τίτλο YouGoCulture (yougoculture.com) μέσω της οποίας αποτυπώνονται μοναδικοί προορισμοί της Ελλάδας μέσω εικονικών ξεναγήσεων (virtual tours).

Περισσότερα


Δωρεάν Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας για Πρόσφυγες και Μετανάστες

Μάρτιος 2016

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα διατέθηκε δωρεάν σε 153 πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να αποκτήσουν βασικές γνώσεις ελληνικής γλώσσας για την καθημερινή επικοινωνία τους κατά το διάστημα παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια σε όλες τις βασικές δραστηριότητες και ενέργειες που ενδέχεται να χρειαστεί να επικοινωνήσει ο εκπαιδευόμενος.

Περισσότερα


Δωρεάν Επιμόρφωση Ανέργων

Έως σήμερα έχουν διατεθεί δωρεάν δεκατέσσερα επιμορφωτικά προγράμματα διάρκειας δύο έως πέντε μηνών έκαστο ενώ έχουν επιμορφωθεί 787 άνεργοι.

Περισσότερα