Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι

Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι των προγραμμάτων του E-Learning του ΕΚΠΑ είναι μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι έχουν την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας.
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100 Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν την ακαδημαϊκή ευθύνη, διδάσκουν και συμμετέχουν στα προγράμματα.

Domenica Minniti-Γκώνια

Domenica Minniti-Γκώνια

Kαθηγήτρια Ιταλικής Γλωσσολογίας και Μετάφρασης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Domenica Minniti-Γκώνια απέκτησε το πτυχίο Πτυχίο Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών από το Πανεπιστήμιο L’Orientale της Napoli με βαθμό magna cum laude (1982). Το 1990 απέκτησε το Diploma di Specializzazione στην Ιταλική Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, ενώ το 1996 απέκτησε το διδακτορικό της στη Συγκριτική Γραμματολογία – Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1997 εκλέχθηκε λέκτορας Ιταλικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ξένων Πολιτισμών του ΕΚΠΑ, ενώ από το 2003 είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της είναι: Ιταλική γλώσσα και διάλεκτοι της Νέας Ελληνικής. Λεξικός δανεισμός στον νεοελληνικό προφορικό λόγο. Το γλωσσικό ζήτημα στην Ιταλία και διαμόρφωση της σύγχρονης Ιταλικής. Μετάφραση ιταλικών κειμένων με γλωσσικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο. Σημερινή παρουσία της ιταλικής γλώσσας στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει και σημαντικό συγγραφικό έργο.

Αγγελάτος Δημήτρης

Αγγελάτος Δημήτρης

Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αγγελάτος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1980) και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης-Paris IV (1987). Δίδαξε Νεοελληνική Φιλολογία, Συγκριτική Φιλολογία και Θεωρία Λογοτεχνίας στα Πανεπιστήμια Κρήτης (1989-1994) και Κύπρου (1994-2009). Από το 2009 είναι Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα βιβλία και οι πολυάριθμες μελέτες του για κείμενα της νεοελληνικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας (κυρίως του 19ου και 20ού αιώνα) βασίζονται ερμηνευτικά στο μεθοδολογικό συνδυασμό Θεωρίας, Ιστορίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας, και έχουν σε μεγάλο ποσοστό, συγκριτολογικό και ειδολογικό χαρακτήρα, με διευρυμένο, τα τελευταία χρόνια, προσανατολισμό στα πεδία της Θεωρίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Ο προσανατολισμός αυτός τον έχει οδηγήσει σε διακαλλιτεχνικού τύπου προσεγγίσεις, εξειδικευμένες στη σύγκλιση λογοτεχνίας και ζωγραφικής, μεταξύ των οποίων και η μονογραφία του: Λογοτεχνία και Ζωγραφική. Προς μια ερμηνεία της διακαλλιτεχνικής (ανα) παράστασης (Αθήνα, Gutenberg, 2017).
 

Αγγέλης Κωνσταντίνος

Αγγέλης Κωνσταντίνος

Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αδαμίδης Πολύκαρπος

Αδαμίδης Πολύκαρπος

Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων
Αλεξιάδης Μηνάς

Αλεξιάδης Μηνάς

Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας, Τμήματος Φιλολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου)

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης είναι Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Μέλος (Καθηγητής) του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νεώτερη Ελληνική Φιλολογία και Λαογραφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου αποφοίτησε το 1972 με βαθμό «Άριστα». Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του, λόγω εξαιρέτου επιδόσεως, ήταν Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το 1982 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα». Έκανε συμπληρωματικές σπουδές Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Εθνογραφίας και Λαογραφίας στο University College και στο London School of Economics του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1982-1983 και 1989-1990). Το 2008 εξελέγη ομόφωνα, με τιμητική μετάκληση, Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέγραψε βιβλία και μελετήματα για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό. Δημοσίευσε επίσης πολλά άρθρα, βιβλιοκρισίες, επιφυλλίδες κ.ά. σε περιοδικά, εφημερίδες, εγκυκλοπαίδειες, προλόγους σε βιβλία και έλαβε μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Λαογραφίας και Πολιτισμού.  
 

Αναγνωστόπουλος Κ. Δημήτριος

Αναγνωστόπουλος Κ. Δημήτριος

Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αναγνωστόπουλος Κ. Δημήτριος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, Επίτιμο μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας. Εργάζεται ως υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976. Έλαβε την ειδικότητα της Νευρολογίας-Ψυχιατρικής από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (1983) και την ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Αγία  Σοφία» (1988). Επίσης εκπαιδεύθηκε στη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και έλαβε τον τίτλο του Ψυχαναλυτή-Ψυχοθεραπευτή από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (1996). Έγινε διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1998), λέκτορας Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1999), επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2005), και μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2010).
 

Αναπολιτάνος Διονύσιος

Αναπολιτάνος Διονύσιος

Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Διονύσιος Αναπολιτάνος είναι Ομότιμος Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Μεθοδολογία και Φιλοσοφία των Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών - Λογική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει βραβευθεί με το Johnsonian Prize in Philosophy για την καλύτερη μονογραφία ή διατριβή στη φιλοσοφία στις Η.Π.Α. για το έτος 1986. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών μελετών σε περιοδικά διεθνούς κύρους και συλλογικούς τόμους.

Αντωνίου Αλέξανδρος-Σταμάτιος

Αντωνίου Αλέξανδρος-Σταμάτιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

O Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου είναι Ψυχολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Επιστημών της Αγωγής (Π.Τ.Δ.Ε.). Έχει βασικά πτυχία στην Ψυχολογία και τη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (M.Ed., M.Phil., Ph.D) στο University of Manchester της Μ. Βρετανίας και έχει εκπονήσει δεύτερη διδακτορική διατριβή με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο School of Management του Πανεπιστημίου UMIST της Μ. Βρετανίας. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Οργανισμού «Επάνοδος» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λογοθεραπείας του Π.Τ.Δ.Ε. - ΕΚΠΑ, Ειδικός σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Συντονιστής του κλάδου της Οργανωσιακής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας κ.ά. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και ερευνητικών κέντρων και κριτής σε επιστημονικά περιοδικά (ελληνικά και διεθνή). Έχει συμμετάσχει και συντονίσει ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και ξένους φορείς και πανεπιστήμια. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Απόστολος Σταβέλας

Απόστολος Σταβέλας

Εντεταλμένος ερευνητής Γ΄ Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας Ακαδημία Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Απόστολος Ν. Σταβέλας σπούδασε Παιδαγωγικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φιλοσοφία διεξήχθησαν στο The University of Glasgow. Η διδακτορική του διατριβή στην ίδια θεματική υποβλήθηκε στον Τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών. Ως ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών συμμετείχε σε επιστημονικές αποστολές και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο των οποίων συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχικής Δημοκρατίας και με άλλους επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αραμπατζής Γεώργιος

Αραμπατζής Γεώργιος

Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Αραµπατζής σπούδασε φιλοσοφία στο Παρίσι. Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, Διδάκτωρ µε άριστα της École de Hautes Études en Sciences Sociales. Πραγµατοποίησε µετα-διδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήµιο του Τορίνο µε υποτροφία της Ιταλικής Κυβέρνησης. Από το 1998 έως το 2012 εργάσθηκε ως Ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδηµίας Αθηνών. Το 2010 εκλέχθηκε στο Πανεπιστήµιο Αθηνών όπου και διορίσθηκε το 2012. Υπήρξε προσκεκληµένος Ερευνητής-Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Princeton (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήµιο του Texas στο Austin (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήµιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), στο Πανεπιστήµιο του Καρόλου στην Πράγα (Τσεχία), στο Πανεπιστήµιο του Ιασίου (Ρουµανία) κ.α. Έδωσε διαλέξεις περί βυζαντινής φιλοσοφίας στα ανωτέρω Πανεπιστήµια και σε άλλα, ενώ δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (αρχαία και βυζαντινά φιλοσοφικά κείµενα, 1998-2001), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα του τοµέα Φιλοσοφίας, τµήµατος Φ-Π-Ψ του Πανεπιστηµίου Αθηνών (από το 2006) και στο Βυζαντινό Τµήµα της École de Hautes Études en Sciences Sociales (2009, 2010). Έχει συµµετάσχει µε ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και είναι µέλος Ελληνικών και Διεθνών Φιλοσοφικών Εταιρειών. 

Ασημακόπουλος Δημοσθένης

Ασημακόπουλος Δημοσθένης

Καθηγητής Τμήματος Φυσικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ασημακόπουλος Δημοσθένης το 1973 απέκτησε το Δίπλωμα (DIPLOMA) του University College London του τμήματος Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το 1976 ολοκλήρωσε το Διδακτορικό Δίπλωμα του Τμήματος Ηλεκτρονικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του University College London (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), ενώ από το 1987 μέχρι σήμερα είναι Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει το αντικείμενό του από το 1973 μέχρι σήμερα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Έχει καθοδηγήσει σημαντικό αριθμό διδακτορικών και πτυχιακών εργασιών, Ελληνικών και Αλλοδαπών Πανεπιστημίων. Σήμερα οι συνεργάτες του έχουν καταξιωθεί σε θέσεις ΔΕΠ όλων των βαθμίδων σε ΑΕΙ, Καθηγητές ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει πλούσιο συγγραφικό ελληνόγλωσσο και ξενόγλωσσο.

Ασημακοπούλου Μαργαρίτα

Ασημακοπούλου Μαργαρίτα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ
Αυθίνος Ιωάννης

Αυθίνος Ιωάννης

Καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιάννης Δ. Αυθίνος απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 1993, με ειδικότητα στη Διοίκηση Αθλητισμού. Το 1991 απέκτησε το Certificate του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με ειδικότητα στο Αθλητικό Μάρκετινγκ και ολοκλήρωσε το Master (M.A.) στο Πανεπιστήμιο του Γουέστερν Μίσιγκαν, με ειδικότητα στη Διοίκηση Αθλητισμού (1986). Είναι πτυχιούχος της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Αθηνών (1982) (εξομοίωση με ΤΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ το 1989). 
Είναι Τακτικός Καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης στο ΕΚΠΑ (ΤΕΦΑΑ), Συγγραφέας και επιμελητής επιστημονικών βιβλίων και άρθρων αθλητικής διοίκησης και μάρκετινγκ, τ. Διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός», τ. Διευθυντής Τομέα Θεωρητικών επιστημών του ΤΕΦΑΑ, Υπεύθυνος κύκλου σπουδών: Αθλητική Διοίκηση. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος ομάδων εθελοντών στο τμήμα εξυπηρέτησης φιλάθλων του Ολυμπιακού Σταδίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000, Υπεύθυνος προθερμαντηρίων του Ολυμπιακού σταδίου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, Επιστημονικός σύμβουλος αθλητικού μάρκετινγκ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Πισίνας 25μ. το 2000, Επιστημονικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σε θέματα διοίκησης και αθλητικού μάρκετινγκ από το 1996 έως το 2000, Μέλος οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης «FINA Cup» και υπεύθυνος μάρκετινγκ το 1997, Επιστημονικός σύμβουλος αθλητικού μάρκετινγκ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα 1997».
 

Βλασσοπούλου Μαρία

Βλασσοπούλου Μαρία

Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λόγου και Επικοινωνίας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Η Βλασσοπούλου Μαρία είναι επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λόγου Επικοινωνίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κλινική της εμπειρία συμπεριλαμβάνει την οργάνωση και το συντονισμό του Προγράμματος Πρώιμης Αντιμετώπισης του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής (ΕΚΠΑ). Έχει επίσης μακροχρόνια διδακτική και κλινική εμπειρία σε θέματα που αφορούν στις διαταραχές λόγου και επικοινωνίας παιδιών προσχολικής ηλικίας, στην οργάνωση κοινοτικών προγραμμάτων πρόληψης, στη σχολική ετοιμότητα, στη διεπιστημονική προσέγγιση των διαταραχών λόγου και στη θεραπευτική αντιμετώπιση δίγλωσσων-πολύγλωσσων παιδιών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότατα της θεραπευτικής παρέμβασης και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας.
Βλαχάδη Μαρία

Βλαχάδη Μαρία

Λέκτορας ΠΔ407 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο αντικείμενο Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτικές Διαχείρισης της Μεταναστευτικής-Προσφυγικής Κρίσης

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Μαρία Βλαχάδη είναι Λέκτορας ΠΔ 407 στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα γνωστικά αντικείμενα «Μεταναστευτική Πολιτική» και «Πολιτικές Διαχείρισης της Μεταναστευτικής-Προσφυγικής Κρίσης». Το 2004 ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το 2009 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση από το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Έως το 2017 δίδαξε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης το γνωστικό αντικείμενο «Μειονότητες και Πολιτική». Έχει διδάξει ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, στη Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στη Σχολή Επιμόρφωσης-Μετεκπαίδευσης της ΠΥΡ.Α. Μεταξύ άλλων, έχει διδάξει «Ρατσισμός και Μειονότητες» στο ΜΠΣ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΠΜΣ «Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Είναι Διαλέκτρια στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (MPSOTC-Multinational Peace Support Operations Training Center) και Μέλος Επιστημονικής Ομάδας Ερευνητών ΕΚΕΟ (Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων). Διαθέτει πλούσιο Συγγραφικό Έργο, Συμμετοχή σε Συλλογικούς Τόμους, Άρθρα σε Βιβλία-Πρακτικά Συνεδρίων, Άρθρα σε Επιστημονικά Περιοδικά και Εφημερίδες, Εισηγήσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες, με Συμμετοχή σε Συλλογικές Έρευνες-Μελέτες-Επιστημονικά Προγράμματα-Διαλέξεις-Παρουσίαση Βιβλίων. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι: Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε, Ζητήματα Συνόρων: Συνοριακοί Έλεγχοι, Δικαιώματα και Μετανάστευση, Πολιτική Ασύλου, Μειονότητες και Πολιτική, Κοινωνικός Αποκλεισμός των Μεταναστών και Πολιτικές Ένταξης στην Ελλάδα, Ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Ρατσισμός-Ξενοφοβία-Διαπολιτισμική Επικοινωνία-Κοινωνική Διαστρωμάτωση, Στρατηγικό-Διαπολιτισμικό Μάνατζμεντ, Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση-Διαμεσολαβητής,  Εκπαίδευση: Πολιτισμικές Διαφορές και Κοινωνικές Ανισότητες.

Βλαχογιαννόπουλος Παναγιώτης

Βλαχογιαννόπουλος Παναγιώτης

Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος είναι καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει πλήρεις εργασίες σε περιοδικά του εξωτερικού με κριτές, ανασκοπήσεις σε διεθνή περιοδικά, ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, δημοσιεύσεις σε πρακτικά ξένων συνεδρίων και κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με διεθνή κυκλοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 18η έκδοση του βιβλίου Harrison’s Principles of Internal Medicine, έχει συγγράψει το κεφάλαιο: “Antiphospholipid antibody syndrome”. Εργάζεται πάνω στην μελέτη των αυτοαντισωμάτων και άλλων ορολογικών δεικτών για την παρακολούθηση, πρόγνωση και αναζήτηση θεραπευτικών επιλογών σε ασθενείς με αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα. Έχει διενεργήσει κλινικές, και ανοσογενετικές μελέτες, καθώς και μελέτες της παθογένεσης του συνδρόμου αντιφωσφολιπιδίων, καθώς επίσης επιδημιολογικές, κλινικές και θεραπευτικές μελέτες επί του συστηματικού σκληροδέρματος. Μελετά, εκτός των άλλων, τις νευρο-ενδοκρινικές διαταραχές, όπως διαταραχές του άξονα του stress και της προσωπικότητας στους ασθενείς με αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα.

Βραχόπουλος Γρ. Μιχάλης

Βραχόπουλος Γρ. Μιχάλης

Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός Καθηγητής Γενικού Τμήματος ΕΚΠΑ Διευθυντής του Εργαστηρίου Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Ερευνών (Εργαστήριο Ψύξης, Κλιματισμού, Ενεργειακών εγκαταστάσεων και ΑΠΕ)
Βρεττός Ιωάννης

Βρεττός Ιωάννης

Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Βρεττός Ιωάννης είναι απόφοιτος του Φιλολογικού Τμήματος (1969-1973) και του Φιλοσοφικού Τμήματος (1973-1975) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1982 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ludwig Maximilians Universitaet του Μονάχου (Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία), με την αναγόρευσή του σε διδάκτορα της Φιλοσοφίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική. Kατά τη διάρκεια των σπουδών μου είχε συνεργασία με το Institut fuer Schulpädagogik und Bildungsforschung του Μονάχου Κατά τα έτη 1982 και 1983 συμμετείχε στο Institut fuer Schulpädagogik und Bildungsforschung σε ομάδες σύνταξης Προγραμμάτων και πήρε μέρος σε σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (μικροδιδασκαλίες και μικρομαθήματα). Από το 1996 διδάσκει ως καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος και συντονιστής μεταπτυχιακών προγραμμάτων Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική. Έχει γράψει πληθώρα άρθρων και βιβλίων, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Γαζούλη Μαρία

Γαζούλη Μαρία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας, Εργαστήριο Βιολογίας, Τομέας Βασικών Ιατρικών Επιστημών, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Γαζούλη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1994 αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ το 1999 ολοκλήρωσε την πρώτη της διδακτορική διατριβή με θέμα: “Χαρακτηρισμός πλασμιδιακών κεφαλοσπορινασών στα είδη Klebsiella pneumoniae και Escherichia coli” στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Το 2003 ολοκλήρωσε τη δεύτερη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Βιοχημική, Γενετική και Μοριακή αντίδραση των κλινικών στελεχών Klebsiella pneumoniae στα β-λακταμικά αντιβιοτικά» στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμια του Ην. Βασιλείου και των Η.Π.Α. Έχει διδάξει σε αρκετά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, καθώς και σε άλλες Σχολές. Έχει υπάρξει επιστημονική υπεύθυνη και μέλος εξεταστικών επιτροπών σε πλήθος διδακτορικών διατριβών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Ερευνητικών Εργαστηρίων, Ερευνητικών Προγραμμάτων, καθώς και σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές και Δίκτυα. Είναι μέλος αρκετών Επιστημονικών Εταιριών. Είναι μέλος ή/και σύμβουλος στις συντακτικές επιτροπές πλήθους Επιστημονικών περιοδικών. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Έχει λάβει δύο υποτροφίες αλλά και πλήθος βραβείων και επαίνων για την επιστημονική της δραστηριότητα. 

Γαλανάκη Ευαγγελία

Γαλανάκη Ευαγγελία

Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Γέμτου Ελένη

Γέμτου Ελένη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

H Ελένη Γέμτου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε), της Σχολής Θετικών Επιστημών (Σ.Θ.Ε.) του Ε.Κ.Π.Α., με γνωστικό αντικείμενο την Ιστορία της Τέχνης με έμφαση στη σχέση της με τις Επιστήμες. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Ludwig Maximilian Universitaet Μονάχου (L.M.U.), ενώ εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Έχει εργαστεί σε μουσεία και στον οίκο δημοπρασιών Christie’s (υπεύθυνη του τμήματος εκπαίδευσης), ενώ από το 2005 είναι μέλος ΔΕΠ στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Από το 2017 είναι μέλος ΣΕΠ στην ΕΠΟ20 του ΕΑΠ. Είναι, επίσης, μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής άρθρων στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Rupkatha. Journal on Interdisciplinary Studies in Humanities». Έχει ευρύ διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό πτυχιακών εργασιών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σχέση τέχνης και επιστήμης και γενικότερα στον ρόλο της τέχνης στο πλαίσιο άλλων κοινωνικών και πνευματικών δραστηριοτήτων.  Έχει δημοσιεύσει δύο ελληνικές μονογραφίες (Ιστορία της Τέχνης: Μια επιστημολογική θεώρηση, Αθήνα: Εκδοτική 2017 & Τέχνη και Επιστήμη. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στη Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη μέσα από την επίδραση της Επιστήμης, Θεσσαλονίκη: Επίκεντρο 2018) και περισσότερα άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με κριτές. 

Γεωργάκη Αναστασία

Γεωργάκη Αναστασία

Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αναστασία Γεωργάκη σπούδασε Φυσική (Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο 1986) και Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (πτυχίο Αρμονίας και πτυχίο Αντίστιξης - δίπλωμα Ακορντεόν και Ηλ. Αρμονίου) κατά την περίοδο 1981-1990. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Μουσικής Πληροφορικής στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Έρευνας συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS), όπου απέκτησε τον τίτλο DEA(1991) και περάτωσε με επιτυχία την διδακτορική της διατριβή (1997) στον τομέα Μουσική και Μουσικολογία του 20ου αιώνα με έμφαση την Μουσική Πληροφορική. Από το 1995 διδάσκει Μουσική Ακουστική και Πληροφορική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Eπεξεργασίας του Λόγου σε θέματα Μουσικής Πληροφορικής σε διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή συνέδρια Mουσικής Πληροφορικής (Eυρώπη , Λατ. Aμερική). Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έχουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών της Πληροφορικής στην Mουσική δημιουργία και εκπαίδευση: μοντελοποίηση τραγουδιστής φωνής, μουσική με διαδραστικά μέσα, συσχετισμός λογισμικών και παραγωγής μουσικών έργων, ανάλυση και σύνθεση ήχων.

Γεωργαντζίνος Στυλιανός

Γεωργαντζίνος Στυλιανός

Επίκουρος Καθηγητής Ανάλυσης Μηχανολογικών Κατασκευών με Υπολογιστικές Μεθόδους του Γενικού Τμήματος του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Γεωργαντζίνος Στυλιανός απέκτησε το Δίπλωμα Μηχανολόγου & Αεροναυπηγού Μηχανικού από το τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2005. Το 2007 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Διοίκηση Παραγωγής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το 2009 ΜΔΕ σε Management Business Administration από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2010 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο Σχεδιασμό με Η/Υ, τις μεθόδους υπολογιστικής μοντελοποίησης και ανάλυσης καινοτόμων δομών, υλικών, κατασκευών, συστημάτων και παραγωγής. Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με το σχεδιασμό, την ανάλυση, τις υπολογιστικές μεθόδους, την παραγωγή και τη βελτιστοποίηση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο ΕΑΠ, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στα ΤΕΙ Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά υψηλού βαθμού απήχησης, βιβλία και συνέδρια. Το επιστημονικό του έργο έχει σημαντική αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο με μεγάλο πλήθος ετεροαναφορών, ενώ αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής διεθνών περιοδικών, προσκεκλημένος ομιλητής και μέλος οργανωτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων. Έχει συνεργαστεί σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα σχεδιασμού, ανάλυσης, παραγωγής και υπολογιστικών μεθόδων. 

Γονιδάκης Φραγκίσκος

Γονιδάκης Φραγκίσκος

Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Α Ψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Φραγκίσκος Γονιδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία. Εργάζεται στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Οι επιστημονικές του δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στη Διαπολιτισμική Ψυχιατρική, στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και στην Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα και με την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών της ψυχικής υγείας στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φοιτητικής Επιτροπής Αιμοδοσίας, Γενικός Γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευόμενων Ψυχιατρικής και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Είναι συν-συγγραφέας διαφόρων βιβλίων πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο.

Γοργούλης Βασίλης

Γοργούλης Βασίλης

Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο Ιστολογίας - Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

O Δρ. Βασίλης Γοργούλης είναι Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο Ιστολογίας - Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επικεφαλής της Ομάδας Μοριακής Καρκινογένεσης. Επίσης, είναι Συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και Honorary Professor, Institute of Cancer Sciences, University of Manchester. Είναι μέλος της European Molecular Biology Organization (EMBO). Οι κύριες ερευνητικές κατευθύνσεις με τις οποίες ασχολείται ο Δρ. Γοργούλης και η ερευνητική του ομάδα είναι: οι μηχανισμοί πρόκλησης γενωμικής αστάθειας στην καρκινογένεση, ο ρόλος του βιοχημικού μονοπατιού απόκρισης σε βλάβες του DNA (DNA-Damage Response - DDR) ως αντικαρκινικός φραγμός, και ο ρόλος του ως παράγοντας Cdc6 κατά την καρκινογένεση.
Ο Δρ. Γοργούλης έχει αναπτύξει συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένους ερευνητές όπως οι Καθηγητές T.D. Halazonetis, M. Oren, J. Bartek και άλλοι, διατηρώντας συνολικά συνεργασίες με περισσότερα από 14 διεθνή ερευνητικά εργαστήρια. Το ερευνητικό του έργο έχει στηριχτεί και συνεχίζει να ενισχύεται από διεθνείς και εθνικές χρηματοδοτήσεις.
Έχει δημοσιεύσει 211 διεθνείς εργασίες σε αναγνωρισμένα, έγκριτα περιοδικά μετά από κρίση με περισσότερες από 12.000 βιβλιογραφικές αναφορές στο ερευνητικό του έργο. Ο δείκτης h είναι 49. Διαθέτει, επίσης, πάνω από 150 παρουσιάσεις σε
επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες κ.λπ., ενώ έχει συγγράψει επίσης 7 κεφάλαια σε διεθνή συγγράμματα.
Έχει λάβει πάνω 30 διεθνή βραβεία, διακρίσεις και υποτροφίες στη διάρκεια της εκπαιδευτικής και ερευνητικής του πορείας (ενδεικτικά, είναι ο πιο συχνά αναφερόμενος Έλληνας ερευνητής - highly cited). Είναι κριτής σε 54 διεθνή έγκριτα περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει κριτής σε 15 διεθνείς και εθνικές επιτροπές κρίσης ερευνητικών προγραμμάτων. Το έργο της Ομάδας Μοριακής Καρκινογένεσης έχει συμπεριληφθεί ως σημείο αναφοράς στην ιστορία της έρευνας πάνω στην καρκινογένεση και του κυτταρικού κύκλου (Malumbres & Barbacid, Nature Reviews Cancer, 2009).
Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία του μαθήματος Ιστολογίας και Εμβρυολογίας σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, καθώς και μαθημάτων Κυτταρικής Βιολογίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (ΜΔΕ) του ΕΚΠΑ. Έχει επιβλέψει πάνω από 20 διδακτορικούς φοιτητές (τα τελευταία 5 χρόνια), 5 μεταδιδακτορικούς φοιτητές, 3 προπτυχιακούς διπλωματικούς φοιτητές και 4 διπλωματικούς φοιτητές από ΜΔΕ.
Ο Δρ. Γοργούλης ασχολείται και με την Μοριακή Διαγνωστική - Παθολογία και είναι συντονιστής για λογαριασμό της European Society of  Pathology στα πλαίσια του προγράμματος European Quality Assessment Scheme for Testing KRAS Mutations in Colorectal Cancer.

Γραμματάς Θεόδωρος

Γραμματάς Θεόδωρος

Καθηγητής Θεατρολογίας του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Θόδωρος Γραμματάς γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1951. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία και τη Θεατρολογία στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Paris III, Paris X και την Ecole Pratique des Hautes Etudes. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Paris X το 1979 με θέμα διατριβής "La notion de liberte chez Nikos Kazantzakis". Από το 1994 είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο γνωστικό αντικείμενο Νεοελληνικό Θέατρο και Πολιτισμός. Τομέας των ερευνητικών και διδακτικών ενδιαφερόντων του το νεοελληνικό θέατρο, η συγκριτική θεατρολογία, η κοινωνιολογία και η σημειολογία του θεάτρου, το θέατρο για παιδιά και νέους, το θέατρο στην εκπαίδευση. Είναι μέλος του International Biographical Centre του Κέιμπριτζ και του American Biographical Institute, και έχει τιμηθεί με το βραβείο του Νίκου Καζαντζάκη (1991).

Δαρβίρη Χριστίνα

Δαρβίρη Χριστίνα

Καθηγήτρια Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας. Επιστημονική Υπεύθυνη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δαρβίρη Χριστίνα είναι Καθηγήτρια Δημόσιας υγείας και Προαγωγής Υγείας της Ανωτάτης εκπαιδεύσεως. Είναι διδάκτωρ Προαγωγής Υγείας - Τομέας κοινωνικής ιατρικής πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει επί σειρά ετών το μάθημα «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» στην Ανωτάτη εκπαίδευση και είναι υπεύθυνη τομέα στο γνωστικό αυτό αντικείμενο. Έχει μετεκπαιδευτεί επί 4ετία στις ΗΠΑ Πανεπιστήμιο Berkeley Σχολή Δημόσιας Υγείας - Πανεπιστήμιο San Francisco Σχολή επιστημών Υγείας. Έχει διατελέσει φιλοξενούμενη Καθηγήτρια Ερευνήτρια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Είναι Κύρια Ερευνήτρια σε πολλές έρευνες. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Προαγωγή της Υγείας και Ποιότητας ζωής, για τα οποία έχει συγγράψει Μονογραφίες και έχει κάνει πολλές Δημοσιεύσεις.

Δασκαλάκης Δημοσθένης

Δασκαλάκης Δημοσθένης

Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημοσθένης Δασκαλάκης είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Πρόεδρος του Π.Τ.Δ.Ε., Μέλος της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος. Είναι Υπεύθυνος του «Παρατηρητηρίου Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας» του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α., στο οποίο έχει διατελέσει και Διευθυντής. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά άτυπα και επίσημα Fora της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών. Επίσης, έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές δημόσιες θέσεις. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις θεματικές: κοινωνικές διακρίσεις, αγορά εργασίας, μειονότητες, κοινωνική μειονεξία, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, παιδική ηλικία, νέες τεχνολογίες, εργασία, εκπαίδευση.
 

Δεμερτζής Νίκος

Δεμερτζής Νίκος

Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νίκος Δεμερτζής πήρε το πτυχίο της  Πτυχίο Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών (μεταξύ των πρώτων τριών) το 1980, ενώ το 1986 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Lund, Σουηδίας. Το 2013 έγινε Καθηγητής (σε καθεστώς μερικής απασχόλησης), στον τομέα Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: Πολιτική κοινωνιολογία,  πολιτική επικοινωνία,  κοινωνική θεωρία, πολιτισμική κοινωνιολογία, κοινωνιολογία των συγκινήσεων. Έχει  δημοσιεύσει, συγγράψει, επιμεληθεί και συν-επιμεληθεί 27 βιβλία και 94 άρθρα και κεφάλαια σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δερμιτζάκης Μιχαήλ

Δερμιτζάκης Μιχαήλ

Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Δ. Δερμιτζάκης είναι Επίτιμος-Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2006) και κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών (1996-2002). Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Φυσιογνωσίας και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1967) και διδάκτωρ του ίδιου τμήματος (1969). Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στην Ολλανδία (Γεωλογικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Ουτρέχτης) και στην Αυστρία (Φυσιογραφικό Μουσείο Βιέννης). Εξελέγη υφηγητής γεωλογίας και παλαιοντολογίας (1978). Έχει αναγορευθεί επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ταυρίδας (Κριμαία) και στο Πανεπιστήμιο του Μοντεβίδεο (Ουρουγουάη) και επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Βουκουρεστίου και Ιασίου (Ρουμανία), του Μεξικού και του Κιέβου (Ουκρανία). Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Αμερικανικό Κογκρέσο για την προσφορά του στην προώθηση της διεθνούς ερευνητικής συνεργασίας, το παράσημο του Χρυσού Σταυρού της Ρωσικής Δημοκρατίας, το μετάλλιο τιμής του Πανεπιστημίου Taras Scevchenko της Ουκρανίας. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα των 200 διεθνή συνέδρια, ενώ το συγγραφικό του έργο αριθμεί 303 πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, 24 μονογραφίες, 36 εκπαιδευτικά συγγράμματα, 138 ανακοινώσεις σε συνέδρια και 67 εκλαϊκευμένα άρθρα.

Δημόπουλος Κωνσταντίνος

Δημόπουλος Κωνσταντίνος

Καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, Τμήματος Χημείας, ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Έχει πτυχίο του Χημικού Τμήματος, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είναι διδάκτωρ της Χημείας του ΕΚΠΑ (1973). Έχει μετεκπαιδευτεί στο Department of Biochemistry του University of Texas at San Antonio (Health Science Centre). Διήλθε όλες τις βαθμίδες της ακαδημαϊκής εξέλιξης στο ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο «Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων» και έγινε καθηγητής το 1999. Έχει διατελέσει στο ΕΚΠΑ Διευθυντής του «Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων» και του «Εργαστηρίου Βιοχημείας», του Τομέα ΙΙ (Οργανικής Χημείας - Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας - Χημείας Τροφίμων - Βιοχημείας - Κλινικής Χημείας). Είναι μέλος σε πολλές ελληνικές και διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες και Πρόεδρος σε Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία. Είναι συγγραφέας βιβλίων για το μη ειδικό κοινό, εκπαιδευτικών βοηθημάτων και συγγραμμάτων. Το ερευνητικό έργο του καλύπτει 400 περίπου δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια, επιστημονικά βιβλία και αναφέρεται περίπου 5.000 φορές από άλλους ερευνητές. Τα δεδομένα που προέκυψαν από το ερευνητικό του έργο (η εύρεση της δομής του Platelet-Activating Factor, PAF) έχουν αποτελέσει το θέμα 8 Παγκοσμίων Συνεδρίων (International Symposium on Platelet-Activating Factor and Structurally Related Ether-Lipids).

Διαμαντοπούλου Ευαγγελία

Διαμαντοπούλου Ευαγγελία

Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Τέχνης και Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

H Ευαγγελία Διαμαντοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο "Νεότερη Τέχνη και Επικοινωνία". Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, της Διεθνούς Ένωσης Ιστορικών Τέχνης (AICA) και του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ. Έχει ευρύ διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο στο ΕΜΜΕ όσο και στο ΤΕΑΠΗ, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει, επίσης, επιβλέψει μεγάλο αριθμό πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σχέση τέχνης και επικοινωνίας και στην ευρύτερη σχέση της τέχνης με τον πολιτισμό και τα κοινωνικά δρώμενα. Το δημοσιευμένο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει 4 μονογραφίες (2007: Ο Θεόφιλος στο Πήλιο: Ζητήματα ζωγραφικής σκηνοθεσίας, εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2010: Η τέχνη του μπιλιάρδου: Ένα παιχνίδι με εικόνες, εκδόσεις Ταξιδευτής, 2012: Η διμέτωπη ταυτότητα του Γιαννούλη Χαλεπά, εκδόσεις Ταξιδευτής, 2018: Εκτός οικογενείας - Επικοινωνώντας με την τέχνη του ξένου, εκδόσεις Επίκεντρο), καθώς και ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή διεπιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους με κριτές.

Δουζένης Αθανάσιος

Δουζένης Αθανάσιος

Καθηγητής Ψυχιατρικής – Ψυχιατροδικαστικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Διευθυντής Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝ Αττικόν
Δρίτσας  Σταμάτιος

Δρίτσας Σταμάτιος

Δρ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Σταμάτης Δρίτσας έχει άνω των 20 ετών  επαγγελματική εμπειρία στη λογιστική, την ελεγκτική, τη διαχείριση κινδύνων και τη χρηματοοικονομική διοίκηση.  Το επαγγελματικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή επαγγελματικών προτύπων και μεθοδολογιών ελέγχου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με κύριο άξονα την προσέγγιση του ελέγχου βάσει κινδύνου και το μοντέλο του ελεγκτικού κινδύνου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πειραιά, έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Φορολογία και Ελεγκτική από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και διδακτορικό δίπλωμα στην ελεγκτική και λογιστική από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, στην οποία προηγουμένως κατείχε τη θέση του  επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου. Επίσης έχει εργαστεί ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ενώ για τουλάχιστον 15 χρόνια έχει διατελέσει ανώτατο και ανώτερο στέλεχος των ελεγκτικών τμημάτων των ελεγκτικών οίκων Ernst and Young, PWC και KPMG. Στην τελευταία διετέλεσε και επικεφαλής του Τμήματος Συναλλαγών για δύο χρόνια.

Εμμανουήλ Ιωάννης

Εμμανουήλ Ιωάννης

Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών ΕΚΠΑ
Ευελπίδου Νίκη

Ευελπίδου Νίκη

Καθηγήτρια του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γραμματέας Ελληνικής Επιτροπής Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Συνεργαζόμενη Καθηγήτρια στο Department Geology and Environmental Geosciences στο College of Charleston (Αμερική). Είναι Γεωλόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον, είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Τμήματος Γεω-αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Franche Compte (Γαλλία). Έχει από νωρίς ασχοληθεί ενεργά με τη γεωμορφολογία, τις μεταβολές στάθμης θάλασσας, την παλαιογεωγραφία, τη γεωαρχαιολογία, τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και τη μελέτη και μοντελοποίηση φυσικών κινδύνων, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 290 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και 25 συγγράμματα. Έχει διοργανώσει 30 εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση 36 συνεδρίων και ημερίδων. Έχει λάβει μια σειρά από βραβεία και αναγνωρίσεις, με τα πιο εξέχοντα από την Ακαδημία Αθηνών, το 2013 και το 2019. Έχει συμμετάσχει και συντονίσει πληθώρα ελληνικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων (ΓΓΕΤ, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Interreg, FP7, Leonardo DaVinci, Erasmus+), ενώ έχει συμμετάσχει στις δράσεις G2, A27, 634, C22, ES0701, ES0907, ES1104, CA16209 του COST.

Ευσταθόπουλος Ευστάθιος

Ευσταθόπουλος Ευστάθιος

Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Β Εργαστήριο Ακτινολογίας, Τομέας Κλινικοεργαστηριακός, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ευστάθιος Ευσταθόπουλος είναι Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής στο Β' Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc in Medical Physics) από το Πανεπιστήμιο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Φυσική με θέμα «Έλεγχος Ποιότητας Ψηφιοποιητών Εικόνας» στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη Φυσική της Ακτινοδιαγνωστικής και η θεματολογία του περιλαμβάνει δοσιμετρία, βελτιστοποίηση και ακτινοπροστασία προσωπικού και ασθενών στην ακτινολογία, θέματα ποιότητας ιατρικής εικόνας και ελέγχων ποιότητας σε συστήματα απεικόνισης, σχεδιασμό και βελτιστοποίηση συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας στην ακτινολογία, μελέτη της ροής του αίματος στα αγγεία και της επίδρασης της ροής στη δημιουργία και ρήξη της αθηρωματικής πλάκας και εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στην Ιατρική (Νανοϊατρική). Στο παρελθόν με ομάδα που περιελάμβανε και άλλες ειδικότητες εφάρμοσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μέθοδο της βραχυθεραπείας στεφανιαίων αγγείων για πρόληψη επαναστένωσης. 

Ζαμπετάκης Ιωάννης

Ζαμπετάκης Ιωάννης

Lecturer Department of Biological Sciences University of Limerick
Ζωίδης Γρηγόρης

Ζωίδης Γρηγόρης

Αναπληρωτής Kαθηγητής Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας, Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ζωίδης Γρηγόρης έλαβε πτυχίο Φαρμακευτικής το 2000, ενώ δύο χρόνια μετά ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ. Το 2006 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμά του στη Φαρμακευτική Χημεία, ΕΚΠΑ. Τα επόμενα τρία χρόνια έκανε μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο ίδιο πανεπιστήμιο, το 2010 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στο Department of Pharmaceutical Chemistry, University of Bari, IT, ενώ το 2011 ολοκλήρωσε άλλη μία μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Τμήμα Φαρμακευτικής, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει υπάρξει προπτυχιακός, μεταπτυχιακός, διδακτορικός και μεταδιδακτορικός υπότροφος ΙΚΥ, ενώ έλαβε και το 1ο Βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας: «Novel Aminoadamantane Derivatives with Pharmacological Activity» European School of Medicinal Chemistry, Urbino, Italy, July 4-8 2004. Τα πεδία της ερευνητικής δραστηριότητά τους είναι: Σχεδιασμός και σύνθεση νέων ενώσεων με φαρμακολογικές ιδιότητες. Μελέτη ενώσεων με αντιική, αντιπαρασιτική, αντικαρκινική δράση. Σύνθεση φυσικών προϊόντων με φαρμακολογική δράση.

Θεοδοσοπούλου Ελένη

Θεοδοσοπούλου Ελένη

Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη Θεοδοσοπούλου είναι καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. το 1986. Μετεκπαιδεύτηκε σε προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα το 1995 από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει και στο εξωτερικό: το 2010-2011 ως αναπληρώτρια καθηγήτρια (επισκέπτης) στο τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρος, το 2004 – σήμερα σε συνεργασία με τη νοσηλευτική σχολή Nasser institute στο Κάιρο της Αιγύπτου,σε συνεργασία με Prof. Hanaa Ismail Hassanein, & Dr. Hoda Galal Yassa, το 1996-σήμερα σε συνεργασία με το κέντρο παρηγορητικής φροντίδας του Poznan στην Πολωνία, και το Medical University of Bialystok, Poland. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ διάφορες εργασίες της έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ίσαρη Φιλία

Ίσαρη Φιλία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Φιλία Ίσαρη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris V) στη Γαλλία και μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α., όπου έλαβε στο Πανεπιστήμιο της California, Los Angeles (UCLA) Master of Arts in Classics και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) Master of Arts στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Στη συνέχεια, έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της California, Los Angeles (UCLA). Έχει εργασθεί ως Research Fellow (1995-1998) στο UCLA Department of Psychiatry & Biobehavioral Sciences και στο Integrated, Substance Abuse Programs (ISAP), National Institute of Health των Η.Π.Α. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτιδα σε ερευνητικά προγράμματα στα Πανεπιστήμια NYU και UCLA, και έχει εργασθεί ως θεραπεύτρια σε κέντρα Ψυχικής Υγείας και Συμβουλευτικής στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και διαπανεπιστημιακά προγράμματα επιμόρφωσης και εποπτείας εκπαιδευτικών και συμβούλων σε θέματα συμβουλευτικής θεωρίας και πράξης, πολυπολιτισμικής, αφηγηματικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής, και συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου -- τηλεφωνική γραμμής SOS-συμβουλευτικά κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη/καταπολέμηση της βίας. 

Κάβουρας Παύλος

Κάβουρας Παύλος

Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Καινούργιος Δημήτριος

Καινούργιος Δημήτριος

Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Τομέας Οικονομικής & Διοίκησης των Επιχειρήσεων – Χρηματοοικονομική, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δ. Καινούργιος είναι πτυχιούχος του ΤΟΕ του ΕΚΠΑ (1995), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στα Νομισματικά, Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά (MSc in Money, Banking and Finance) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του University of Birmingham, U.K (1996), και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στη Χρηματοοικονομική από το ΤOE του ΕΚΠΑ (2001). Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων» και του Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (UoA Center for Financial Studies) του ΤΟΕ/ΕΚΠΑ, καθώς και  
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ. Στο παρελθόν, έχει διδάξει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα των University of Strathclyde (U.K) και University of Wales (U.K) που διοργανώνονται στην Ελλάδα. Επιπλέον, διδάσκει ως Συμβουλευτικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στη Θεματική Ενότητα «Χρηματοοικονομική Διοίκηση-ΔΕΟ31». Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην ανάλυση διεθνών και αναδυόμενων χρηματοοικονομικών αγορών, στη μετάδοση χρηματοπιστωτικών κρίσεων, στην εταιρική χρηματοοικονομική, στη χρηματοοικονομική ανάλυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις εναλλακτικές επενδύσεις, στη μάκρο-χρηματοοικονομική και στη διαχείριση κινδύνων. Επίσης, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε επαγγελματική επιμόρφωση, καθώς και στη διά βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά με κριτές, καθώς και σε ελληνικούς και διεθνείς συλλογικούς τόμους.

Καλλινίκου Διονυσία

Καλλινίκου Διονυσία

Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Κανακά Χριστίνα

Κανακά Χριστίνα

Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας-Νεανικού Διαβήτη Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Χριστίνα Κανακά-Gantenbein είναι Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο παίδων «Η Αγία Σοφία». Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική σε Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της Γερμανίας και Ελβετίας (Freiburg im Breisgau και Inselspital Βέρνης, Ελβετίας) και εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία σε Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της Γαλλίας και Ελβετίας (Νοσοκομείο, Robert Debre, στο Παρίσι, Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Inselspital Βέρνης και Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Γενεύης, Ελβετίας). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εξελέγη μέλος ΔΕΠ της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και υπηρετεί από το 2005. Πρόσφατα εξελέγη Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο είναι πολυπληθές και διαρκές. Το ερευνητικό της έργο αποτυπώνεται σε περισσότερες από 110 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις καθώς και στη συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία. Είναι κριτής σε πολυάριθμα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος της οργανωτικής επιτροπής πολυάριθμων επιστημονικών Συνεδρίων.

Καρακάση Κατερίνα

Καρακάση Κατερίνα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Καραλή Λίλιαν

Καραλή Λίλιαν

Καθηγήτρια Προϊστορικής και Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ιουλία (Λίλιαν) Καραλή-Γιαννακοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε και έλαβε δυο πτυχία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία και Αρχαιολογία (1968-1972), Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών (1972-1974). Με υποτροφία του ΙΚΥ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (M.A., D.E.A., PhD) στην Γαλλία στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Sorbonne Paris I), όπου υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης. Από την δεκαετία του 80 διδάσκει στο ΕΚΠΑ, εισάγοντας το νέο αρχαιολογικό πεδίο της Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας. Ίδρυσε Εργαστήριο Π.A., τη πανεπιστημιακή ομάδα Π.A., αρχαιοπεριβαλλοντικές συλλογές στο Μουσείο Διδακτικών του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης και διοργανώνει σεμινάρια, ανασκαφικά ερευνητικά προγράμματα κ.λπ. Η Λ. Καραλή έχει λάβει πολλές διακρίσεις, έχει προσκληθεί και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού. Υπήρξε και είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών, μεταπτυχιακών εργασιών και διατριβών, συμβουλίων και εκλεκτορικών σωμάτων (ΔΟΑΤΑΠ, ΚΑΣ κ.ά.). Συμμετείχε σε περισσότερες από 70 διασκέψεις και διεθνή συνέδρια. Διοργάνωσε περί τα 18 σεμινάρια και 5 διεθνή συνέδρια, έχει γράψει 10 βιβλία και 110 άρθρα (σχετικά με το παλαιοπεριβάλλον, την ανθρωπολογία, την αρχαιοζωολογία, την αρχαιομαλακολογία, αλλά και γενικότερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος).

Καραμανωλάκης  Βαγγέλης

Καραμανωλάκης Βαγγέλης

Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας του Τομέα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Το 1903 αποφοίτησε από το Ιστορικό- Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Το 1992-1993 υπήρξε υπότροφος του προγράμματος ERASMUS στο Institut fuer Byzantinistik und Neograezistik (Πανεπιστήμιο της Βιέννης) και το 1996 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Δρομοκαΐτειο Φρενοκομείο (1887-1903), ενώ το 2004 υποστήριξε τη διατριβή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στα Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας των Πανεπιστημίων Αθήνας και Κρήτης και διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε συντακτικές επιτροπές των περιοδικών Μνήμων, Ιστορείν και Αρχειοτάξιο, καθώς και στις οργανωτικές επιτροπές ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Υπήρξε επιστημονικά συνυπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και συνεργάτης για την Ελλάδα στο πρόγραμμα της έκδοσης του πρώτου τόμου: Atlas of the Institutions of European Historiographies 1800 to the Present.

Καραμπατζός Αντώνιος

Καραμπατζός Αντώνιος

Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb)

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αντώνιος Γ. Καραμπατζός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της εν λόγω Σχολής, ενώ εν συνεχεία πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tübingen (Dr. jur., «summa cum laude» / LL.M., «summa cum laude») και στο Πανεπιστήμιο-Κολλέγιο του Λονδίνου (PostDoc). Από το 2003 είναι Δικηγόρος Αθηνών (πλέον παρ’ Αρείω Πάγω). Δραστηριοποιείται, επιστημονικά και επαγγελματικά, στους ακόλουθους κυρίως τομείς: Αστικό Δίκαιο (Γενικές Αρχές, Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο, Εμπράγματο Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο, Κληρονομικό Δίκαιο),• Διεθνής Διαιτησία και Διαμεσολάβηση, Εταιρικό και Τραπεζικό Δίκαιο. Παράλληλα δραστηριοποιείται ως: Εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων διεθνών νομικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος διαφόρων νομικών ενώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος Συντακτικής ή Επιστημονικής Επιτροπής σε πληθώρα νομικών περιοδικών στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (Α΄ εξάμηνο 2014) για θέματα Αστικού Δικαίου. Εθνικός Εισηγητής στο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου (Βιέννη, Ιούλιος 2014). Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Chartered Institute of Arbitrators και το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Καραμπίνης Ανδρέας

Καραμπίνης Ανδρέας

Καθηγητής Εντατικολογίας της Ιατρικής ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
Καρτάλης Κωνσταντίνος

Καρτάλης Κωνσταντίνος

Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Φυσικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καρύδης Χρήστος

Καρύδης Χρήστος

Επίκουρος καθηγητής προληπτικής και επεμβατικής συντήρησης οργανικών υλικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρήστος Χ. Καρύδης είναι επίκουρος καθηγητής προληπτικής και επεμβατικής συντήρησης οργανικών υλικών στο Iόνιο Πανεπιστήμιο- Κατεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος. Διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης. Είναι επισκέπτης εισηγητής σε διατμηματικά μεταπτυχιακά προγράμματα του Α.Π.Θ (ARCHMAT, κ.α.) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής ασχολήθηκε με την καταγραφή & προληπτική συντήρηση κειμηλίων του Αγ. Όρους σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης-Ορμύλια και το Getty Foundation (L.A). Πτυχιούχος (Π.Ε) Συντήρησης & Αποκατάστασης Έργων Τέχνης (ειδίκευση οργανικά) του Πανεπιστημίου De Montfort, UK. Μετεκπαιδεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο γνωστικό αντικείμενο της Προληπτικής Συντήρησης των Έργων Τέχνης (οργανικά & ανόργανα) στο Πανεπιστήμιο του Northumbria-Newcastle (MA Hons), στη Συντήρηση Υφάσματος στο Textile Conservation Centre του Πανεπιστημίου Southampton (PGCE) και στην Ορθόδοξη Θεολογία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (MA Hons). Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Lincoln ως υπότροφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της
Ελλάδος. 
Συνεργάστηκε με αρκετές Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος στην συντήρηση και μελέτη κειμηλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην Ι. Μ. Αγ. Ιωάννη Πάτμου, στο Άγιον Όρος, Κολομβία, Ισπανία, Βρυξέλλες, Αγγλία και Μητροπόλεις στον ελλαδικό χώρο. Έχει περισσότερες από 70 ανακοινώσεις σε συλλογικούς τόμους, Διεθνή και Εθνικά συνέδρια. Συγγραφέας τεσσάρων μονογραφιών. Επιμελητής-συγγραφέας της έκδοσης H Επιστήμη της Προληπτικής Συντήρησης: διατήρηση & διαχείριση συλλογών (εκδ. Time Heritage, 2013). Ιδρυτής & συντονιστής της Διεθνής Συνάντησης Συντήρησης & Καταγραφής Εκκλησιαστικών Έργων Τέχνης (IMCDEA).
 

Κατσέλη Λούκα

Κατσέλη Λούκα

Καθηγήτρια Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ
Κατσώνη Βίκυ

Κατσώνη Βίκυ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Σύντομο Βιογραφικό

Η Βίκυ Κατσώνη είναι οικονομολόγος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Master of Business Administration (ΜΒΑ) από το University of Keele, σε Joint course με το Nottingham University και διδακτορικό δίπλωμα με θέμα «Πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης-marketing: διοίκηση και νέες τεχνολογίες». Από το 1984 έως το 2000 ήταν διοικητικό στέλεχος σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις. Από το 1991 είναι μέλος ΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθηνών), στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού. Είναι μέλος εκπαιδευτικού προσωπικού στο μεταπτυχιακό τμήμα της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΕΑΠ, επισκέπτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Valencia, Ισπανία, ακαδημαϊκή υπεύθυνη στον τουριστικό κλάδο στα e-learning μαθήματα του ΕΚΠΑ και πολλές φορές προσκεκλημένη ως κύρια ομιλήτρια σε πολλά πανεπιστήμια και διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει συγγράψει 15 βιβλία πάνω στον τουρισμό, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Είναι πρόεδρος του International Association of Cultural and Digital Tourism (IACuDiT.org) και συμμετέχει και σε πολλά άλλα επιστημονικά σωματεία και ενώσεις του τουριστικού κλάδου.

Κόλια Δερμιτζάκη Αθηνά

Κόλια Δερμιτζάκη Αθηνά

Ομότιμη Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κόλιας Γ. Ταξιάρχης

Κόλιας Γ. Ταξιάρχης

Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κόντης Αντώνιος

Κόντης Αντώνιος

Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κοπανιάς Κωνσταντίνος

Κοπανιάς Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αρχαιολογίας και ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κοτσερίδης Γεώργιος

Κοτσερίδης Γεώργιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Οινολογίας Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος Κοτσερίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχιούχος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δίπλωμα Οινολόγου, Master Οινολογίας και διδακτορικό στα αρώματα ερυθρών οίνων από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux. Παράλληλα εργάστηκε σε διάφορα οινοποιεία ως σύμβουλος παραγωγής. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δημιούργησε το Εργαστήριο Οινολογίας για έρευνα και εκπαίδευση μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών και συνέβαλε στην εγκατάσταση, την οργάνωση και την ανάπτυξη ερευνητικού/πειραματικού οινοποιείου μέσα στη Σχολή. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Cool Climate Enology and Viticulture στον Καναδά.

Κουλαϊδής Βασίλειος

Κουλαϊδής Βασίλειος

Καθηγητής Παιδαγωγικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Κουτσιλιέρης Μιχαήλ

Κουτσιλιέρης Μιχαήλ

Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας Παν/μίου Αθηνών
Κουτσούκη Δήμητρα

Κουτσούκη Δήμητρα

Καθηγήτρια στην Ειδική Φυσική Αγωγή, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Κουτσούκη Δήμητρα είναι καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησε το 1976 από την Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής, ενώ το 1978 απέκτησε Bachelor of Science, από το Western Michigan University, U.S.A., με τιμητική διάκριση Honors Graduate. Το 1979 έγινε κάτοχος Master of Arts (M.A.), από το Western Michigan University, U.S.A., με ειδικότητες: Φυσική Αγωγή & Εξελικτική Ψυχολογία. Αποκτά το διδακτορικό της το 1986 από το University of Alberta, Canada, ενώ το 1988 ολοκληρώνει μετα-διδακτορικές σπουδές στη στάθμιση και θεωρητική δόμηση του «Συστήματος Αξιολόγησης Γνωστικών Ικανοτήτων», στο ίδιο πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της είναι «Γνωστική και Κινητική Ανάπτυξη, οι Αναπτυξιακές διαταραχές, Πρώιμη ανίχνευση και παρέμβαση», «Φυσική, Κινητική και Γνωστική Αξιολόγηση και σύνταξη προγραμμάτων παρέμβασης σε τυπικούς και ειδικούς πληθυσμούς» και «Προσαρμοσμένη Φυσική Δραστηριότητα, ένταξη, συμπερίληψη». Είναι συν-συγγραφέας διαφόρων μελετών.

Κώνστα Κατερίνα

Κώνστα Κατερίνα

Διευθύνων Σύμβουλος SeaWorks Training & Consulting Ltd (UK), PhD
Κωνσταντίνα Νασοπούλου

Κωνσταντίνα Νασοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Ποιότητας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κωνσταντίνος Κώστας

Κωνσταντίνος Κώστας

Assist. Professor Dr. Konstantinos V. Kostas, Department of Mechanical Engineering School of Engineering Nazarbayev University Republic of Kazakhstan
Κώτσιος Στυλιανός

Κώτσιος Στυλιανός

Καθηγητής Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Στέλιος Κώτσιος έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε το πτυχίο του το 1983. Το 1986 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας του Μαθηματικού Τμήματος, ενώ το 1993 ανακυρήχθηκε διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο: “Έλεγχος Mη Γραμμικών Διακριτών Συστημάτων”. Τα έτη 1994-1997 υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής και λέκτορας στο University College Dublin, Ireland, εργαζόμενος πάνω στη χαοτική συμπεριφορά μη γραμμικών διακριτών συστημάτων. Το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 δίδαξε Ανώτερα Μαθηματικά στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα Ναυπηγών του ΤΕΙ Αθήνας. Συνεργάστηκε επίσης ερευνητικά με το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΕΜΠ. Από το 1998 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, στον τομέα Μαθηματικών - Πληροφορικής ενώ από το 2002 διδάσκει ανελλιπώς και στο Τμήμα Πληροφορικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το έτος 2002-03 δίδαξε Μαθηματικά στο νεοϊδρυθέν τότε πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ασχολείται με τη μελέτη, θεωρητική και εφαρμοσμένη, των μη-γραμμικών διακριτών συστημάτων με είσοδο.
Λαζαράτου Ελένη

Λαζαράτου Ελένη

Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ελένη Λαζαράτου είναι Παιδοψυχίατρος, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και στη συνέχεια στην Παιδοψυχιατρική στη Γαλλία (Πανεπιστήμιο Paris XIII, Καθηγ. S. Lebovici). Στη Γαλλία, όπου παρέμεινε επί οκταετία, έλαβε θέσεις ευθύνης επιμελητού (Medecin Resident Etranger) στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο Alfred Binet, και βοηθού καθηγητού (Assistant Etranger) στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie, Paris VI. Σε ερευνητικό επίπεδο, συμμετέχει σε πολυκεντρικά διεθνή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την παιδοψυχιατρική. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Association Européene de Psychopathologie de l’Enfant et de l’Adolescent. Έχει οργανώσει 12 επιστημονικές ημερίδες-συνέδρια στην Ελλάδα και 1 διεθνές συνέδριο. Έχει συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή 25 ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν 25 πλήρη ξενόγλωσσα άρθρα, 45 ελληνικά και 64 κεφάλαια σε βιβλία. Είναι επίσης συγγραφέας δύο βιβλίων στη γαλλική γλώσσα και τεσσάρων στην ελληνική.

Λάζαρης Ανδρέας

Λάζαρης Ανδρέας

Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
Λάζου Άννα

Λάζου Άννα

Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Άννα Λάζου σπούδασε φιλοσοφία, μουσική και θέατρο στην Ελλάδα και στο Λονδίνο. Επιστημονική υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος ΕΛΚΕ «Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Τέχνη». Από το 1991 σκηνοθετεί και παίζει σε σειρά παραστάσεων Πανεπιστημιακού θεάτρου που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιούργησε τις ομάδες δρΥς – Θεατρική Πρωτοβουλία Νέων, δρΥός ΤόΠοι – ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα και στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών πολιτιστικών δράσεων έχει συντονίσει το Πανεπιστημιακό Φεστιβάλ Οικο-φοιτητικό Αίθριο 2011 – 2014, πολυάριθμα σεμινάρια δια βίου μάθησης αρχαίου δράματος, φιλοσοφίας και χορού, όλα αυτοχρηματοδοτούμενα. Συμμετέχει ως επιστημονική υπεύθυνη στο πρόγραμμα Ανοικτών Μαθημάτων και σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Συντονίζει την ομάδα μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου Δόρα Στράτου 1991 – μέχρι σήμερα. Συγγραφέας κειμένων φιλοσοφίας, θεάτρου και ποίησης.
Λαμπρινουδάκης Βασίλειος

Λαμπρινουδάκης Βασίλειος

Ομότ. Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Λεβεντίδης Ιωάννης

Λεβεντίδης Ιωάννης

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Λεβεντίδης Ιωάννης αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Παν. Αθηνών με άριστα το 1987. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (Master) στα Καθαρά Μαθηματικά με διάκριση από το King’s College London. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στη Θεωρία Ελέγχου. Έκτοτε έχει συγγράψει περισσότερα από τριάντα επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σχετικά με Θεωρία Ελέγχου και Συστημάτων, Συστήματα Ανάδρασης, Αποκεντρωμένα Συστήματα και Ασαφή Έλεγχο.
Λεοντσίνη Μαίρη

Λεοντσίνη Μαίρη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Λιαρόπουλος Λυκούργος

Λιαρόπουλος Λυκούργος

Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Λιγωμένου Άννα

Λιγωμένου Άννα

Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σύντομο Βιογραφικό

H Άννα Λιγωμένου είναι αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική- Λογιστική και Ελεγκτική» του ΕΚΠΑ και ακαδημαϊκά υπεύθυνη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επιμόρφωση του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ – e-learning) στην Ελεγκτική του Δημόσιου Τομέα. Είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άριστες μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πτυχιούχος των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και μεταπτυχιακή υπότροφος του Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και Ερευνών κατά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής της. Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά βοηθήματα και πολυάριθμες μελέτες με νομικό και οικονομικό περιεχόμενο σε επιστημονικά περιοδικά, τιμητικούς τόμους και συλλογικά έργα. Συμμετέχει σε συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια με εισηγήσεις και έχει μόνιμη συνεργασία με πέντε νομικά περιοδικά.
Λιόλιος Θεόδωρος

Λιόλιος Θεόδωρος

Καθηγητής & Αν. Κοσμήτορας, Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών και Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα), Πρόεδρος & Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (ΕΚΕΟ)

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Ε. Λιόλιος σπούδασε Φυσική και αναγορεύθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Πυρηνικής και Ατομικής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι πρωτοβάθμιος Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών της ΣΣΕ (μόνιμο μέλος ΔΕΠ), Αν. Κοσμήτορας & Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών – Διευθυντής του τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών της ΣΣΕ, καθώς και μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΣΣΕ (ανώτατη εκπαιδευτική αρχή της ΣΣΕ). Μετά από απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού διδάσκει κατά καιρούς (χωρίς πρόσθετη αμοιβή) και στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Σχολής Διοίκησης Επιτελών (Ταγματάρχες Στρατού Ξηράς). Είναι Ιδρυτής και Διευθυντής του Ερευνητικού Ιδρύματος «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων» (ΕΚΕΟ). Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά πυρηνικής φυσικής, διδακτικές σημειώσεις και εγχειρίδια ενώ είναι ο ίδιος κριτής επιστημονικών εργασιών στα περιοδικά Nuclear Physics A, European Physical Journal A και Hellenic Journal of Nuclear Medicine.

Μαγκούτας Αναστάσιος

Μαγκούτας Αναστάσιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής των Επιχειρήσεων του Γενικού Τμήματος του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αναστάσιος Μαγκούτας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής των Επιχειρήσεων του Γενικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διατελεί Διευθυντής του Εργαστηρίου Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Εφαρμοσμένων Οικονομικών (ΕΛΧΕΟ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιχειρησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Glamorgan της Ουαλίας, απ’ όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), ενώ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά. 
Διδάσκει στο Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, καθώς και στη διαχείριση  χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, όπου συμμετείχε. 
 

Μάζης Ιωάννης

Μάζης Ιωάννης

Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών
Μακρυλάκης Κωνσταντίνος

Μακρυλάκης Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μαλαφάντης Κωνσταντίνος

Μαλαφάντης Κωνσταντίνος

Καθηγητής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μαλαφάντης Κωνσταντίνος είναι Καθηγητής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του  ΕΚΠΑ. Είναι Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, Διευθυντής του «Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού» και Υπεύθυνος της κατεύθυνσης «Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και Εκπαιδευτικό Υλικό» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Council Member of the European Educational Research Association (EERA). Είναι εκδότης και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Παιδαγωγική Επιθεώρηση» της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική»  του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης.
Τα θεωρητικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις παιδαγωγικές διαστάσεις της λογοτεχνίας, στη σχέση των παιδιών με την ανάγνωση και την παιδική λογοτεχνία, στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, τη μουσειακή εκπαίδευση, το μύθο και το παραμύθι στην εκπαίδευση, όπως επίσης την ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και την παιδαγωγική του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. 
Έχει συγγράψει 13 βιβλία, έχει επιμεληθεί 7 βιβλία / αφιερώματα και έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 άρθρα σε συλλογικούς τόμους, ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Μαλικιώση-Λοϊζου Μαρία

Μαλικιώση-Λοϊζου Μαρία

Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διεθνείς συνεργασίες με ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Το διδακτικό και ερευνητικό της έργο εστιάζεται σε θέματα συμβουλευτικών προσεγγίσεων, εφαρμογών της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην εκπαίδευση, εποπτείας, επαγγελματικής ταυτότητας του συμβουλευτικού ψυχολόγου και του συμβούλου, διαπροσωπικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, στάσεων, προσωπικότητας κ.ά. Έχει οργανώσει, προεδρεύσει και συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ίδρυσε και υπήρξε διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θράκης από το 2009 μέχρι το 2014. Υπήρξε υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Ομηλίκων (ΣΥ.ΚΕ.ΟΜ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία της. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επαγγελματικών και επιστημονικών εταιριών και συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων.

Μαντάς Ιωάννης

Μαντάς Ιωάννης

Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μαντάς Μιχάλης

Μαντάς Μιχάλης

Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Α. Μαντάς είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ISeB) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (M.Sc.) στις Επιστήμες των Αποφάσεων (2001) με ειδίκευση στη Διοίκηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και τις Μεταφορές από το Ο.Π.Α. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα (2007) από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ISeb) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και του Εργαστηρίου Συστημάτων Μεταφορών και Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (TRANSLOG) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό διεθνών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και κεφάλαια βιβλίων, ενώ πληθώρα εργασιών του έχει συμπεριληφθεί σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Μαντζουράνη Ελένη

Μαντζουράνη Ελένη

Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ
Μασούρας Θεόφιλος

Μασούρας Θεόφιλος

Αναπληρωτής Καθηγητής Γαλακτοκομίας στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ματθαίου Δημήτριος

Ματθαίου Δημήτριος

Ομότιμος Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ματθαίου σπούδασε Φυσική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε με υποτροφία μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 1978 του απονεμήθηκε το βραβείο Lawyreys, ενώ το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε ως καθηγητής και στη συνέχεια ως διευθυντής του Α' Τοσιτσείου - Αρσακείου Λυκείου Εκάλης. Από το 1989 έως το 2012 διετέλεσε Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε Συγκριτική Παιδαγωγική και Διεθνή Εκπαιδευτική Πολιτική στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε., στο Τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης ενώ, μέχρι το 2006, δίδαξε στο Πρόγραμμα Σπουδών Επιλογής Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών / Κατεύθυνση «Συγκριτική Παιδαγωγική» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΤΕΙ Πειραιά.
Μαυρικάκη Ευαγγελία

Μαυρικάκη Ευαγγελία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ευαγγελία Μαυρικάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1967. Εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, όπου διορίστηκε ως Λέκτορας το 2007. Στο παρελθόν (1999-2007) εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του ΑΠΘ (από το 2004 και μετά του ΠΔΜ) (ως ειδική επιστήμονας, λέκτορας και στη συνέχεια επίκουρη καθηγήτρια). Έχει συγγράψει (μόνη ή σε συνεργασία) 16 βιβλία, 49 άρθρα (σε περιοδικά με κριτές ή σε συλλογικούς τόμους) και 33 άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων, ενώ στο έργο της έχουν καταγραφεί 111 ετεροαναφορές. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδασκαλία της βιολογίας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την αγωγή υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έχει διατελέσει/διατελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής (Board of reviewers) των περιοδικών “Journal of Elementary Science Education” (2007-2010), ΜΑΚΕΔΝΟΝ (2006-06), “Global Journal of Health Science” και του περιοδικού “Journal of Environmental and Science Education” και κριτής εισηγήσεων για το Συνέδριο του NAAEE (North American Association for Environmental Education) The Boston TEE 2002 (Total Environmental Education).

Μαχαίρας Χαράλαμπος

Μαχαίρας Χαράλαμπος

Αρεοπαγίτης ε.τ., LLM - Maritime Law (UCL), Accredited Mediator, CEDR London
Μεγαλονίδου Χριστίνα

Μεγαλονίδου Χριστίνα

Επίκουρη Καθηγήτρια Βρεφονηπιοκομίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής - Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης
Μελετίου-Μαυροθέρη Μαρία

Μελετίου-Μαυροθέρη Μαρία

Καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης με χρήση ΤΠΕ (ICT‐Enchanced Education Laboratory) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Μελετίου-Μαυροθέρη είναι διδάκτωρ της Διδακτικής των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Texas των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει πρώτο πτυχίο στη Δημοτική Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου) και στα Μαθηματικά (Πανεπιστήμιo του Texas, ΗΠΑ) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική (Πανεπιστήμιo του Texas, ΗΠΑ), τη Μηχανολογία (Πανεπιστήμιo του Texas, ΗΠΑ) και την Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Open University, Ηνωμένο Βασίλειο). Έχει εργαστεί ως δασκάλα (1990-1991), ως Μεταπτυχιακή Συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο του Texas (1993-2000), ως Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (2000-2001) και ως Ερευνήτρια στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (2000-2002) και στο Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης (2001-2004). Από το 2004 εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου κατέχει θέση Καθηγήτριας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, και διευθύνει το Ερευνητικό Εργαστήριο για την Υποστηριζόμενη από τις ΤΠΕ Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις εκπαιδευτικές εφαρμογές των σύγχρονων ΤΠΕ στη διδασκαλία και μάθηση των Επιστημών STEM. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.  Η έρευνά της έχει τύχει σημαντικής χρηματοδότησης από οργανισμούς στην Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Μιχαλακέλης Χρήστος

Μιχαλακέλης Χρήστος

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρήσος Μιχαλακέλης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), έλαβε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, τον έναν από το University of Liverpool, Department of Computer Science (1995) και τον δεύτερο από το ΕΚΠΑ, του Διατμηματικού Προγράμματος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Οικονομικού Τμήματος (2007). Τη διδακτορική του διατριβή ολοκλήρωσε το 2009 στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα ανάπτυξης των νέων πληροφοριακών συστημάτων του Ελληνικού Στρατού στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του millennium bug, ενώ έχει εργαστεί και ως προγραμματιστής-αναλυτής εφαρμογών στην Intrasoft Α.Ε. Επίσης, μεταξύ επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, υπήρξε εισηγητής σε πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, του ΠΕΚ Ιωαννίνων, έχει διδάξει μαθήματα πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά συμμετείχε και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων, ενώ έχει συμμετάσχει και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μουζάκης Φώτιος

Μουζάκης Φώτιος

Ερευνητής και Σύμβουλος Οικονομικών της ακίνητης περιουσίας
Μπακαλίδου Δάφνη

Μπακαλίδου Δάφνη

Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήματος Φυσικοθεραπείας
Μπακοπούλου Φλώρα

Μπακοπούλου Φλώρα

Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Εφηβικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μπαλτόπουλος Γεώργιος

Μπαλτόπουλος Γεώργιος

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μπαμπάλης Θωμάς

Μπαμπάλης Θωμάς

Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Θωμάς Μπαμπάλης είναι Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Π.Τ.Δ.Ε. και σήμερα είναι Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και τακτικό μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. Επιπλέον, είναι Διευθυντής στο κοινό Διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο «Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση», καθώς επίσης Πρόεδρος (από 15/2/2012) της Επιστημονικής Επιτροπής (ΕΠΕΣ) του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αθηνών (Π.Π.Σ.) «Μαράσλειος». Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Αιγαίου και Κύπρου. Συμμετέχει ως επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος επιτροπών σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, είναι κριτής σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει εννέα βιβλία και μεγάλο αριθμό (άνω των 100) άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε διεθνείς και ελληνικούς συλλογικούς τόμους, τόμους πρακτικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Μπέγζος Μάριος

Μπέγζος Μάριος

Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας, Θεολογική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Μάριος Π. Μπέγζος είναι Καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας (ΕΚΠΑ 1975-2019, Marburg Γερμανίας 1991-1997) και τέως Κοσμήτορας (2011-2015) της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε την εγκύκλια μόρφωσή του (1963 - 1969). Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια Αθηνών (1969 -1973), Γενεύης (1973 - 1974) και Τυβίγκης (1979 - 1981) με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (W.C.C.), της Γερμανικής Κρατικής Υπηρεσίας Μορφωτικών Ανταλλαγών (DAAD) και του Ερευνητικού Ιδρύματος Alexander von Humboldt. Από το 1975 εργάζεται στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως επιστημονικός βοηθός του Νίκου Νησιώτη τον οποίο διαδέχθηκε μετέπειτα. Αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1985 με διατριβή για τη φιλοσοφία της θρησκείας του φυσικού Βέρνερ Χάιζενμπεργκ. Από το 1986 διδάσκει φιλοσοφία της θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, δίνει μαθήματα φιλοσοφίας της θρησκείας στο Πανεπιστήμιο του Μαρβούργου της Γερμανίας (Marburg an der Lahn) κάθε εαρινό εξάμηνο (1991 - 1997) και διδάσκει θρησκειολογικά μαθήματα (φαινομενολογία της θρησκείας, ψυχολογία της θρησκείας) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει αυτοτελή βιβλία και περί τα εκατόν πενήντα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακές επετηρίδες και αφιερωματικούς τόμους. Είναι τακτικός συνεργάτης επιστημονικών λεξικών και εγκυκλοπαιδειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παιδαγωγική και Ψυχολογική Εγκυκλοπαίδεια, Φιλοσοφικό και Κοινωνιολογικό Λεξικό, Ελληνική Εκπαιδευτική Εγκυκλοπαίδεια της Εκδοτικής Αθηνών, Theologenlexikon κ.ά.) καθώς επίσης είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών (Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός" κ.ά.). Το δοκιμιακό του έργο έτυχε διακρίσεων (Βραβείο Π. Φωτέα, 1999, Βραβείο Ελληνικού Κέντρου P.E.N. Club, 2007). Mελετήματά του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ουγγρική, κινεζική) και έχει εκπονήσει δοκίμια σε αγγλική και γερμανική γλώσσα. Εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Σ.Ο.Κ.Π.Α.) (2020).

Μπέλλας Αθανάσιος

Μπέλλας Αθανάσιος

Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Μπόσκου Γεώργιος

Μπόσκου Γεώργιος

Αναπληρωτής Καθηγητής - Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής - Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Μπουλινάκης Γεώργιος

Μπουλινάκης Γεώργιος

Διδάκτωρ Ιατρός
Μυρτώ Ρήγου

Μυρτώ Ρήγου

Καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μυρτώ Ρήγου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και ηθοποιός. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ, Βασικές Έννοιες στη Θεωρία της Επικοινωνίας, Φιλοσοφία της Επικοινωνίας και Πολιτισμός, Ηθική, Επικοινωνία, Βιοηθική, Αρχαία Τραγωδία και Σύγχρονο Δράμα κ.α.
Είναι συγγραφέας βιβλίων όπως: «Ο θάνατος στη νεωτερικότητα - Μια επικοινωνιακή και ηθική προβληματική» (1993), «Η ετερότητα του Άλλου- Δοκίμιο για μια τρέχουσα μεταηθική» (1995), κ.ά. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πλήθος συλλογικών έργων και έχει πραγματοποιήσει μεταφράσεις. 

Νακοπούλου Λυδία

Νακοπούλου Λυδία

Ομότιμη Kαθηγήτρια A΄ Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Νανάς Σεραφείμ

Νανάς Σεραφείμ

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο καθηγητής κ. Σεραφείμ Νανάς εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971. Το 1984 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από τη Θεραπευτική κλινική του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα". Το 1988 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο ΕΚΠΑ με θέμα "Αιφνίδιος θάνατος". Μετεκπαιδεύτηκε στο Northwestern University (Chicago USA) και στο McGill University (Montreal Canada) επί τετραετία. Είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ από το 1993 και Καθηγητής Παθολογίας και Εντατικής Θεραπείας από το 2012. Το 1996 ανέπτυξε εργαστήριο Κλινικής Εργοσπιρομετρίας και Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο και ήταν επιστημονικός υπεύθυνος έως 2014 με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα. To 2008 έλαβε βραβείο κλινικού ερευνητού από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, Award: Award clinical research – ESICM - Stoutenbeek Award 2008. Από το 2013 είναι υπεύθυνος της Μονάδος Ειδικής Νοσηλείας του ΚΑΑ Φιλοκτήτης. Από το 2016 Διευθυντής διετούς (Master) προγράμματος Αποκατάστασης με τον τίτλο «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση & Αποκατάσταση». Η συγγραφική του δραστηριότητα συνοψίζεται σε περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, με Η index 37, και παραθέσεις περισσότερες των 5000.

Νάστος Παναγιώτης

Νάστος Παναγιώτης

Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νάστος Παναγιώτης έλαβε το πτυχίο της Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1985. Το 1987
ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Μετεωρολογία στο ΕΚΠΑ και το 1995 έλαβε το διδακτορικό του
δίπλωμα με άριστα στην Κλιματολογία από το τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Είναι Ιδρυτής/Συντονιστής
του CAN-HelP (Copernicus Academy Network of Hellenic Partners), που είναι το Ελληνικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
Ακαδημίας του Copernicus. Έχει ερευνητική εμπειρία 20 ετών σε θέματα κλιματικών μεταβολών και των επιπτώσεων τους,
στατιστικών κλιματικών μοντέλων, βιοκλιματολογίας, ακραίων καιρικών φαινομένων και δεικτών ατμοσφαιρικής αστάθειας.
Είναι Μέλος πολλών Επιστημονικών Ενώσεων (μεταξύ άλλων, της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, (ΕΜΤΕ), American
Geophysical Union (AGU), European Geosciences Union (EGU), Climate and Health Commission part of the International
Society of Biometeorology (ISB)). Έχει διδακτική εμπειρία τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα
γνωστικά αντικείμενα της Κλιματολογίας, Ακραίων Καιρικών Φαινομένων και του Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος γενικότερα.
Είναι Διευθυντής Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος,
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Κριτής σε 50 διεθνή περιοδικά. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής
Μετεωρολογικής Εταιρείας (Ε.ΜΤ.Ε.). Είναι Μέλος σε πλήθος συντακτικών επιτροπών, αρχισυντάκτης και αναπληρωτής
αρχισυντάκτης των πιο έγκριτων διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Είναι Συντονιστής/Κύριος Ερευνητής σε 4 Ευρωπαϊκά
Προγράμματα και Ερευνητής σε 6 Ευρωπαϊκά και 20 Εθνικά Προγράμματα. Το δημοσιευμένο του έργο αφορά 160 δημοσιεύσεις
σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 170 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών επιστημονικών συνεδρίων με
κριτές, 120 εκτεταμένες περιλήψεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές, 3 δημοσιεύσεις στα πρακτικά της
Ακαδημίας Αθηνών, 25 δημοσιεύσεις σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και 2 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Πάνω από
4500 αναφορές (Η-Index: 35). 

Ντρίνια Χαρά

Ντρίνια Χαρά

Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Χαρά Ντρίνια σπούδασε Γεωλογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο 1987), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παλαιοοικολογία στο Πανεπιστήμιο East Anglia στην Αγγλία και περάτωσε με επιτυχία την διδακτορική της διατριβή (1996) στην Ιζηματολογία – Παλαιοοικολογία. Σήμερα είναι Καθηγήτρια Παλαιοοικολογίας-Στρωματογραφίας Ιζηματογενών Ακολουθιών-Ιζηματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Διευθύντρια του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης - ΠΔΑ, με τίτλο «ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ», καθώς και του Εργαστηρίου Μουσειακών Ερευνών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Επιπλέον, είναι Διευθύντρια του ΠΜΣ του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος «Επιστήμες Γης και Περιβάλλον». Διδάσκει σ’ ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων: Ιζηματολογία, Παλαιοοικολογία, Στρωματογραφία, Θαλάσσια Οικοσυστήματα, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Διδακτική Γεωεπιστημών, Γεωλογική Κληρονομιά.

Παγώνης Δημήτριος-Νικόλαος

Παγώνης Δημήτριος-Νικόλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών, Σχολή Μηχανικών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος

Παναγιωτόπουλος Δημήτριος

Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο: Αθλητικό Δίκαιο
Παπαγεωργίου Σωκράτης

Παπαγεωργίου Σωκράτης

Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροψυχολογίας, Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής Ψυχιατρικής και Νευρολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Παπαδάτος Ιωάννης

Παπαδάτος Ιωάννης

Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Παπαδάτου-Παστού Μαριέττα

Παπαδάτου-Παστού Μαριέττα

Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Παπαθανασόπουλος Στέλιος

Παπαθανασόπουλος Στέλιος

Καθηγητής στον Τομέα Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος είναι καθηγητής οργάνωσης και πολιτικής των Μ.Μ.Ε. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, διευθύνει το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» και από το 2015 είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύων Euromedia Research Group και διετέλεσε μέλος του ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου Network of European Political Communication Scholars (2008-2018) και διετέλεσε μέλος των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων «Changing Media- Changing Europe» του European Science Foundation και τακτικό μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής στο πρόγραμμα COST «IS1308 -Populist Political Communication in Europe: Comprehending the Challenge of Mediated Political Populism for Democratic Politics». Έχει κάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα μέσα επικοινωνίας στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και έχει γράψει μια σειρά από βιβλία στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Έχει παράλληλα δημοσιεύσει μια σειρά δοκιμίων και μελετών σε ξενόγλωσσα ακαδημαϊκά περιοδικά.
Παπαθωμάς Αμφιλόχιος

Παπαθωμάς Αμφιλόχιος

Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας
Παπανδρέου Μαρία

Παπανδρέου Μαρία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Παπανδρέου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Φυσικοθεραπεία σε Μυοσκελετικά Προβλήματα Αρθρώσεων» και διδασκόμενα μαθήματα Φυσικοθεραπεία στον Αθλητισμό, Κλινική Εργοφυσιολογία και Κλινική  Άσκηση σε Μυοσκελετικές Παθήσεις και Κακώσεις- Εργαστήριο στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μετά τις προπτυχιακές σπουδές στη Φυσικοθεραπεία, ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΦΑΑ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ολοκλήρωσε τις  μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία: α) Diploma in Academic and Practical  Physiotherapy for Sports (University of London, London Hospital Medical College), β) Master of Science in Sports Coaching/Sports  Medicine (University of Sheffield, Institute of Sports Medicine & Exercise Science). Το 2006 ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της Δίπλωμα στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή, Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΗΣ».
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αθλητική φυσικοθεραπεία τόσο στην αξιολόγηση διαμέσου προηγμένης τεχνολογίας (ισοκίνησης, διαγνωστικού υπερήχου, κ.ά.) όσο και στη φυσικοθεραπευτική/ λειτουργική αποκατάσταση κυρίως του μυοσκελετικού συστήματος. Έχει δημοσιεύσει 16 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 7 σε ελληνικά περιοδικά και 7 σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων (h-index:  8,  i10-index:  6,  IF:  25.727, Citations: 320). Έχει συμμετάσχει σε 20 ερευνητικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και 9 σε ελληνικά συνέδρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε 4 ερευνητικά έργα ως βασικός ερευνητής και ως μέλος.
Από το 2016 διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και διατελεί ως επιβλέπουσα καθηγήτρια Μεταπτυχιακών Διατριβών. Συμμετέχει ως επισκέπτρια ομιλήτρια στο Πρόγραμμα «Ιατρικού Βελονισμού» του ΙΔΒΕ του Ερευνητικού  Εργαστηρίου  Μυοσκελετικής  και  Αναπνευστικής  Φυσικοθεραπείας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής ΣΕΥΠ, ΤΕΙ Αθήνας. 
 

Παπαρρηγόπουλος Θωμάς

Παπαρρηγόπουλος Θωμάς

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Θωμάς Παπαρρηγόπουλος είναι Καθηγητής Ψυχιατρικής στην 1η Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε το 1985 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής το 1994. Έκτοτε ανέλαβε καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη και συνεργάτη ερευνητή στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έλαβε τη διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Εξειδικεύθηκε στη Νευροψυχιατρική στο National Hospital for Neurology & Neurosurgery και στο Institute of Psychiatry at the Maudsley στη Μεγάλη Βρετανία (2005-2006). Οι ερευνητικές δραστηριότητές του εστιάζονται στην υπνολογία, τον αλκοολισμό, την ψυχονευροενδοκρινολογία, τη νευροψυχιατρική, την ψυχιατρική των καταστροφών, την ανάπτυξη ψυχομετρικών κλιμάκων και σε κλινικές ψυχιατρικές μελέτες. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθνικά, Ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και κλινικές δοκιμές. Είναι μέλος διαφόρων Ελληνικών και διεθνών εταιρειών. Προΐσταται της Κλινικής Αποτοξίνωσης από το Οινόπνευμα και της Μονάδας Νευροψυχιατρικής της 1ης Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι προϊστάμενος του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών του Ύπνου της 1ης Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ερευνητική του δραστηριότητα αποτυπώνεται στο συγγραφικό του έργο που περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παπασαλούρος Ανδρέας

Παπασαλούρος Ανδρέας

Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο «Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση»
Παχουνδάκης Ισίδωρος

Παχουνδάκης Ισίδωρος

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο CEARS & Marconi University- Shipping Studies
Πέππα Σοφία

Πέππα Σοφία

Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών, Σχολή Μηχανικών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πετράκης Παναγιώτης

Πετράκης Παναγιώτης

Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διατελεί Διευθυντής του Τομέα Ιστορίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ καθώς και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Sterling και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ κατά τα έτη 2005 – 2009. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά (Journal of Business Research, Small Business Economics, Journal of Banking and Finance, Journal of Socio-Economics και International Entrepreneurship and Management Journal) σε μία σειρά από γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και θέματα πολιτισμικού υποβάθρου. Έχει συγγράψει πάνω από 26 μονογραφίες σε θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή και την ελληνική ανάπτυξη, την κρίση και την οικονομική πολιτική. Είναι συγγραφέας μιας σειράς από διδακτικά εγχειρίδια με αντικείμενο την αξιολόγηση επενδύσεων, την τραπεζική οικονομική, την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τα οποία διδάσκονται σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. και επιστημονικών επιτροπών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πεχλιβανίδης Αρτέμιος

Πεχλιβανίδης Αρτέμιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Ψυχιατρικής και Νευρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πιτυρίγκα Βασιλική

Πιτυρίγκα Βασιλική

Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πλάντζος Δημήτριος

Πλάντζος Δημήτριος

Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Πλάντζος είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ στην Κλασική Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στην αρχαία ελληνική τέχνη, την αρχαιολογική θεωρία, τις νεωτερικές προσλήψεις της κλασικής αρχαιότητας, και τις πολιτισμικές σπουδές. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, μελέτες και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα βιβλία του συγκαταλέγονται τα Hellenistic Engraved Gems (Οξφόρδη: Oxford University Press 1999), Ελληνική Τέχνη και Αρχαιολογία (Αθήνα: Εκδόσεις Καπόν 2011), Οι Αρχαιολογίες του Κλασικού (Αθήνα: Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου 2014), Greek Art and Archaeology (Ατλάντα: Lockwood Press 2016) και πολλές συνεργασίες με Έλληνες και ξένους συναδέλφους του. Είναι συνδιευθυντής του Προγράμματος Ανασκαφής και Αρχαιολογικής Εθνογραφίας Άργους Ορεστικού (http://www.argosorestikonproject.org) και εταίρος της Society of Antiquaries με έδρα το Λονδίνο. Διδάσκει κλασική αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πλειός Γιώργος

Πλειός Γιώργος

Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γιώργος Πλειός είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το παρελθόν εργάστηκε στα  Πανεπιστήμια Κρήτης και Ιωαννίνων. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε Τμήματα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας,όπως του Πανεπιστημίου Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, του Πανεπιστημίου Fudan της Σαγκάης, του Πανεπιστημίου του Κιέβου "Taras Shevchenko", στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σόφιας "St Kliment Ohridski" και στο τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ και PhD) στην Κοινωνιολογία του πολιτισμού και των ΜΜΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σχέση ΜΜΕ και κοινωνίας, την Κοινωνιολογία των Ειδήσεων, την Κοινωνιολογία της Εικόνας, την Πολιτική Επικοινωνία και την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ. 
Μόνος ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία, 22 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους στην Ελάδα και το εξωτερικό, πάνω από 45 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει 60 και πλέον εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και διεθνώς. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα των ελληνικών ειδήσεων και έχει διευθύνει περισσότερες από 25 σχετικές έρευνες. 
Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών φορέων και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ). Από το 2016 είναι μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Κατά την περίοδο 2011-2015 υπήρξε Αναπληρωτής Συντονιστής του Ερευνητικού Δικτύου 18 (Κοινωνιολογία των ΜΜΕ) της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (European Sociological Association). Από το 2017 είναι εκ νέου Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.  
 

Πολυχρόνη Φωτεινή

Πολυχρόνη Φωτεινή

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Φωτεινή Πολυχρόνη πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Manchester της Μ. Βρετανίας, απ’ όπου έλαβε Master (Μ.Ed.) στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην εκπαιδευτική ψυχολογία με αντικείμενο τις αναγνωστικές δυσκολίες. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στη Μ. Βρετανία για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας προγραμμάτων αναγνωστικής παρέμβασης. Από το 2001 μέχρι το 2007 δίδαξε μαθήματα Ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως επιστημονικός συνεργάτης, και από το 2007 μέχρι σήμερα ως Μέλος ΔΕΠ. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ το έργο της έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους και έχει πλήθος προφορικών ανακοινώσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών ψυχολογίας. Έχει εκλεγεί Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.) και είναι συν-συντονίστρια του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας της ΕΛ.Ψ.Ε.

Πριόβολου Στέλλα

Πριόβολου Στέλλα

Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Στέλλα Πριόβολου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Λατινικής - Ιταλικής Φιλολογίας και Ειδική Γραμματέας του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ. Σπούδασε Ελληνική, Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία και είναι διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης (La Sapienza). Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ από το πρώτο έτος λειτουργίας του και επί δύο συνεχείς θητείες μέχρι την αφυπηρέτησή της, καθώς και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο οργανώθηκε με δική της πρωτοβουλία. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Έχει τιμηθεί με την διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana. Επιπλέον, για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό έχει τιμηθεί από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου. Αρθρογραφούσε επί χρόνια για θέματα παιδείας και κριτικής επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και στη μηνιαία έκδοση του Πανεπιστημίου Αθηνών «Το Καποδιστριακό». Σήμερα συνεργάζεται για τα ίδια θέματα με τον διαδικτυακό τόπο aixmi.gr του Mega και με επιστημονικά περιοδικά.

Πρωτοπαπαδάκης Ευάγγελος

Πρωτοπαπαδάκης Ευάγγελος

Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής στο ΦΠΨ του ΕΚΠΑ
Ράλλη Ασημίνα

Ράλλη Ασημίνα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εξελικτικής Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ρέκκας Δημήτριος

Ρέκκας Δημήτριος

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής
Ρηγόπουλος Δημήτρης

Ρηγόπουλος Δημήτρης

Professor & Chair of Dermatology and Venereology
Ριζομυλιώτης Παναγιώτης

Ριζομυλιώτης Παναγιώτης

Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία 6 χρόνια υπηρέτησε ως τακτικό μέλος στην ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ενώ από το 2012 μέχρι το 2018 ήταν Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2005 έως το 2007 εργάστηκε ως ερευνητής στο εργαστήριο ασφάλειας και κρυπτογραφίας COSIC του Katholieke Universiteit Leuven στο Βέλγιο. Κατέχει δίπλωμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, μεταπτυχιακό με ειδίκευση στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία και διδακτορικό στην Κρυπτογραφία, από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια συλλογικών τόμων, που αφορούν στην ασφάλεια IoT συστημάτων και στην κρυπτογραφία. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων με αντικείμενο την ασφάλεια συστημάτων και την προστασία της ιδιωτικότητας είτε ως technical manager είτε ως ερευνητής. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του ENISA και αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων του Qatar National Research Fund (QNRF). 

Ρομποτής Γεράσιμος

Ρομποτής Γεράσιμος

Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής- Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδος
Ρούσσος Πέτρος

Ρούσσος Πέτρος

Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας του τμήματος Φ.Π.Ψ.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Πέτρος Ρούσσος είναι Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη Γνωστική Ψυχολογία και μέλος του Επιστημονικού-Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ (1988) και διδάκτορας ψυχολογίας του University of Leeds (1992). Διδάσκει δύο υποχρεωτικά μαθήματα γνωστικής ψυχολογίας, εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία και ψυχολογία του Διαδικτύου στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας και γνωστική ψυχολογία στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Σχολική Ψυχολογία». Συνεργάζεται με το Διατμηματικό ΠΜΣ «Γνωσιακή Επιστήμη» και το ΠΜΣ «Κλινική Νευροψυχολογία – Νοητικές Νευροεπιστήμες», με το ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Συνεργάζεται, τέλος, με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ ως επιστημονικός υπεύθυνος τεσσάρων Προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας.

Σακελλίου Λιάνα

Σακελλίου Λιάνα

Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής, Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Σαμαντά Ειρήνη

Σαμαντά Ειρήνη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια International Marketing και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "International Business Management" του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Σανταμούρης Ματθαίος

Σανταμούρης Ματθαίος

Καθηγητής Built Environment UNSW
Σιδηροπούλου - Δημακάκου Δέσποινα

Σιδηροπούλου - Δημακάκου Δέσποινα

Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου είναι Καθηγήτρια Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του Τμήματος Ψυχολογίας της  Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin - Madison των Η.Π.Α. και στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και του Π.Μ.Σ. «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός» του Ε.Κ.Π.Α. καθώς και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής της Φιλοσοφικής Σχολής. Έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει, συγγράψει, επιμεληθεί και συν-επιμεληθεί 18 βιβλία και πάνω από εκατό άρθρα, κεφάλαια και επιστημονικές αναφορές σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική συμβουλευτική του γενικού πληθυσμού καθώς και ειδικών κοινωνικών ομάδων, την επαγγελματική αξιολόγηση, και τις σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι μέλος των επιστημονικών εταιρειών International Association for Educational and Vocational Guidance (IAEVG), International Test Commission (ITC), National (American) Career Development Association (NCDA) και της  Επιστημονικής Ένωσης "Νέα Παιδεία".

Σιδηροπούλου Μαρία

Σιδηροπούλου Μαρία

Καθηγήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Σιούτη Γλυκερία

Σιούτη Γλυκερία

Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος, Τομέας Δημοσίου Δικαίου, Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος. Το 1972 αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών, το 1977 έγινε πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1978 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ – Σορβόνη και το 1985 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1981 υπηρετεί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου από το 1999 έως σήμερα είναι τακτική Καθηγήτρια και διδάσκει Διοικητικό Δίκαιο και Δίκαιο Περιβάλλοντος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό διατριβών Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος. Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε. Διευθύντρια του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής. Από το 1979 έως σήμερα ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου και ασχολείται κυρίως με υποθέσεις Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος. Είναι ιδρυτικό μέλος της Δικηγορικής Εταιρείας «Φλογαΐτης – Σιούτη και Συνεργάτες». Έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δικαίου του Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου Περιβάλλοντος. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Σεπτέμβριος 2010 διετέλεσε Νομική Σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα διοικητικού και περιβαλλοντικού δικαίου. Διευθύνει τα επιστημονικά περιοδικά:Περιβάλλον και Δίκαιο, Ενέργεια και Δίκαιο και European Environmental Law Series. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Εφημερίδας Διοικητικού Δικαίου και της επιστημονικής επιτροπής του Νομικού Βήματος. 
 

Σκοπετέας Γιάννης

Σκοπετέας Γιάννης

Αναπληρωτής Καθηγητής σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας στις Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σύντομο Βιογραφικό

O Γιάννης Σκοπετέας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας στις Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, είναι ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σχεδιασμός Πολυμέσων-Φωτισμός» και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και Επικοινωνία του πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths University of London και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο University of Westminster. Έχει συγγράψει μια μονογραφία με θέμα Η Βιντεοκάμερα και η οπτικοακουστική καταγραφή που διδάσκεται σε τρία τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους, έχει συγγράψει εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, επιστημονικά άρθρα, εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια και δεκάδες άρθρα σε περιοδικά ευρύτερης κυκλοφορίας. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 28 ντοκιμαντέρ με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, με συνεργάτες καθηγητές AEI και ειδικούς επιστήμονες. Έχει επίσης γράψει και σκηνοθετήσει δεκάδες επαγγελματικά οπτικοακουστικά έργα (διαφημίσεις, εταιρικά, ταινίες μικρού μήκους). Για τα έργα του έχει τιμηθεί κατά καιρούς με διάφορα βραβεία: Χάλκινος Ermis Awards 2004, Διάκριση Κρατικών Βραβείων 1999 και Εύφημος Μνεία στο Φεστιβάλ Δράμας 1999 βραβείο 2ης Συνάντησης Νέων Δημιουργών 1998 για την ταινία μικρού μήκους Το παιδικό βλέμμα του Λάρυ Κινγκ.

Σοφιανός Σαράντης

Σοφιανός Σαράντης

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φυσικής στον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος - Μετεωρολογίας

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Σαράντης Σοφιανός αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994 και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Μετεωρολογία και τη Φυσική Ωκεανογραφία το 2000 στο University of Miami. Οι επιστημονικές του δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στη δυναμική ωκεάνιων συστημάτων και αλληλεπιδράσεων με την ατμόσφαιρα, με έμφαση στις ημίκλειστες λεκάνες, στις κλιματικές διακυμάνσεις και την απόκριση των ωκεάνιων συστημάτων, στα αριθμητικά μοντέλα στη Φυσική Ωκεανογραφία, στην επιχειρησιακή ωκεανογραφία και τις εφαρμογές της στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Από το 2008 διδάσκει μεταξύ άλλων Φυσική Ωκεανογραφία στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ερευνητικά προγράμματα (ευρωπαϊκής, αμερικάνικης & ελληνικής χρηματοδότησης), σε 13 από το οποία ήταν Επιστημονικός Υπεύθυνος.  Έχει δημοσιεύσει 43 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με κριτές (με 762 ετεροαναφορές) και 91 άρθρα σε διεθνή και 17 σε ελληνικά συνέδρια με κριτές. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής και της επιχειρησιακής συμβουλευτικής ομάδας του Mediterranean Oceanography Network for the Global Ocean Observing System (MONGOOS) και συντονιστής διαφόρων επιχειρησιακών προγνωστικών συστημάτων, όπως των ALERMO, TRITON και DIAVLOS. 

Σταθοκώστα Βασιλική

Σταθοκώστα Βασιλική

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια - Τμήμα Θεολογίας - Ε.Κ.Π.Α.
Σταυροπούλου Ερασμία

Σταυροπούλου Ερασμία

Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Στείρης Γεώργιος

Στείρης Γεώργιος

Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας των Μέσων Χρόνων και της Αναγέννησης στη Δύση Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας,Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ
Στεφανή Ευα

Στεφανή Ευα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τζούτζας Ιωάννης

Τζούτζας Ιωάννης

Καθηγητής Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
Τούντας Iωάννης

Τούντας Iωάννης

Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τσίτσικα Αρτεμησία

Τσίτσικα Αρτεμησία

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τύμπα Ελένη

Τύμπα Ελένη

Επίκουρος Καθηγήτρια Αγωγής & Φροντίδας Βρεφών & Νηπίων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τύμπας Αριστοτέλης

Τύμπας Αριστοτέλης

Καθηγητής Ιστορίας της Τεχνολογίας στους Νεότερους Χρόνους, ΕΚΠΑ
Φασούλης Κωνσταντίνος

Φασούλης Κωνσταντίνος

Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κώστας Φασούλης σπούδασε Νομικές και Οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου ανακηρύχτηκε και διδάκτορας. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου «Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Επικοινωνίας», καθώς και υπεύθυνος της κατεύθυνσης του Π.Μ.Σ. «Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας στην εκπαίδευση». Διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Συμμετέχει ως προσκεκλημένος διδάσκων στο σεμιναριακό κύκλο μαθημάτων της Κατεύθυνσης «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Αξιολόγηση» του Π.Μ.Σ. του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Δίδαξε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σε επιστημονικές ημερίδες όπως και σε επιστημονικά επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών μελετών και άρθρων. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, ενώ διετέλεσε διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχε για πολλά χρόνια, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στα κεντρικά όργανα διοίκησης, Σύγκλητο και Πρυτανικό Συμβούλιο.

Φραγκουδάκη Αλεξάνδρα

Φραγκουδάκη Αλεξάνδρα

Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Φραγκουδάκη Αλεξάνδρα είναι επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνος και συντονίστρια διμερών Πανεπιστημιακών συμφωνιών για τη μετακίνηση φοιτητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Σωκράτης - Έρασμος της Ε.Ε. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων με έμφαση στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων και Οργανωσιακή Συμπεριφορά και του Πανεπιστημίου Westminster του Λονδίνου, όπου εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Οικονομική και Διοίκηση των Αερομεταφορών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ και του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει εργασιακή εμπειρία στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο των υπηρεσιών. Επίσης έχει διεθνή ερευνητική εμπειρία και συμμετοχή σε μελέτες για θέματα αερομεταφορών που έχουν εκπονηθεί για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αερομεταφορέων και για λογαριασμό αεροδρομίων, ως εξωτερική συνεργάτις της Ομάδας Αερομεταφορών του Πανεπιστημίου Cranfield – Ην. Βασιλείου.

Χαραλαμπόπουλος Ανέστης

Χαραλαμπόπουλος Ανέστης

Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ανέστης Χαραλαμπόπουλος είναι Γενικός Χειρουργός από το 1995, Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (1995). Έχει μετεκπαιδευτεί σε δύο Νοσοκομεία του Λονδίνου (St’ Georges Hospital και King’s College Hospital) σε χειρουργικές παθήσεις του παχέος εντέρου και του πρωκτικού δακτυλίου. Για δέκα περίπου έτη υπηρέτησε στα Νοσοκομεία Μυτιλήνης, Θήβας, Λειβαδιάς και Σωτηρία Αθηνών ως Επιμελητής Α΄ και Β΄ στο Ε.Σ.Υ. Τα τελευταία 15 έτη διδάσκει ως Πανεπιστημιακός του ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο ως Λέκτορας, στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής και σήμερα ως Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΚΠΑ. Διαθέτει πλήθος ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων και ομιλιών στα πλαίσια των Πανεπιστημιακών του καθηκόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Χατζής Αριστείδης

Χατζής Αριστείδης

Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Αριστείδης Χατζής είναι Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά στο Α.Π.Θ. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπούδασε Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Α.Π.Θ. και Θεωρία του Δικαίου και Οικονομική Ανάλυση του Δικαίου στη Νομική Σχολή του University of Chicago. Το 1999 έλαβε το διδακτορικό του με τίτλο An Economic Theory of Greek Contract Law. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1992 και του American Bar Association από το 1994. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες και ακαδημαϊκά βραβεία, εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, έχει διδάξει και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων, σεμιναρίων και ομιλιών σε συνέδρια στην Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στην Αφρική και στην Άπω Ανατολή. Συμμετείχε σε επιτροπές του Αμερικάνικου Δικηγορικού Συλλόγου καθώς και στο διάλογο για τη σύνταξη του Ευρωπαϊκού Αστικού Κώδικα. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει συνεντεύξεις σε σημαντικά ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Συμμετέχει ως μέλος σε μεγάλες διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις, ενώ είναι μέλος της American Civil Liberties Union (ACLU) και της Amnesty International και υποστηρίζει την Oxfam.

Χατζηχρήστου Χρυσή

Χατζηχρήστου Χρυσή

Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύντομο Βιογραφικό

Η Χρυσή Χατζηχρήστου είναι Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διευθύντρια του ΠΜΣ «Σχολικής Ψυχολογία» και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας. Έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου πήρε το Master και το Certificate of Advanced Studies στην Εξελικτική Ψυχολογία, και στη συνέχεια στο University of California, Berkeley, όπου πήρε το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Σχολική Ψυχολογία και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα. Έχει διατελέσει Postdoctoral Research Fellow και επιστημονική συνεργάτιδα στο Max-Planck Institute for Human Development and Education του Βερολίνου. Έχει εργαστεί σε κέντρα ψυχικής υγείας και σχολεία στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Πολλές μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Χήτα Άννα

Χήτα Άννα

Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Χρούσος Π. Γεώργιος

Χρούσος Π. Γεώργιος

Ομότιμος Καθηγητής & Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης κατέχει την έδρα της UNESCO για την Εφηβική Ιατρική (Chair on Adolescent Health Care).