Η Εσωτερίκευση της Θρησκείας

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι η πληροφόρηση γύρω από την θρησκεία μέσα στην κοινωνία και η διαφώτιση των σχέσεων πίστης και βίας. Με δυο τρόπους η έμφυτη βία της φύσης, ανθρώπινης και συμπαντικής, σχετίζεται προς την θρησκεία: εσωτερικά και εξωτερικά. Το πρόγραμμα αποκαλύπτει την βία που ελλοχεύει στην θρησκεία και διερευνά τις δυο συνήθεις διεξόδους, είτε προς τα έξω (φανατισμός) είτε προς τα έσω (μυστικισμός). Επιχειρείται να δοκιμαστεί η δυνατότητα της εσωτερίκευσης της θρησκείας ως αντίδοτου στην εξωτερικευμένη βία της εντός της κοινωνίας. Αρχικά το πρόγραμμα αποβλέπει στην παροχή γνώσεων γύρω από το θρησκευτικό φαινόμενο και τις ειδικότερες εκφάνσεις του με αντιστικτικό τρόπο στην εσωτερίκευση και την εξωτερίκευση όπως: μυστικισμός, φανατισμός,  αποκρυφισμός, φονταμενταλισμός, ψυχολογισμός κλπ. Στη συνέχεια προσφέρει γνώση και πληροφόρηση που εξοπλίζει τον συμμετέχοντα ώστε να διακρίνει αυτοκριτικά την θρησκεία από την θρησκοληψία, την απλή κι άδολη λαϊκή ευσέβεια από τον ιδεοκρατούμενο ευσεβισμό, την θεολογία από την ιδεολογία και την πίστη από την δεισιδαιμονία διαχωρίζοντας το γνήσιο από το κίβδηλο και το πρωτεύον από το δευτερεύον ή το ουσιώδες από το επουσιώδες.

Όλες οι ενότητες συνοδεύονται από υποχρεωτικές  live streaming συναντήσεις μία φορά των εβδομάδα συγκεκριμένη μέρα και απογευματινή ώρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • ερευνητές και μελετητές του θρησκευτικού φαινομένου σήμερα,  
 • εκπαιδευτικούς λειτουργούς της εγκύκλιας παιδείας,
 • όσους αναζητούν να εξοικειωθούν με τις βασικές κατηγορίες σκέψης που αφορούν το θρησκευτικό φαινόμενο με ιδιαίτερη αναφορά στην σύγχρονη εποχή.

 

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Θεϊσμός και Ανθρωπισμός
 • Μυστικισμός και Εσωτερισμός
 • Αποκρυφισμός και Θεοσοφία
 • Ερωτισμός και Θρησκεία
 • Φεμινισμός και Θρησκεία
 • Ψυχολογισμός και Θρησκεία
 • Φανατισμός της Θρησκείας
 • Φονταμενταλισμός των Θρησκειών
 • Οικουμενισμός και Διαθρησκειακός Διάλογος
 • Παγκοσμιοποίηση και Διαπολιτισμικός Διάλογος

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 30% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 69ο κύκλο σπουδών από 1/6/2021 μέχρι και 30/8/2021 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 330 € 281 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 110 € 94 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 310 € 264 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 281 € 239 € 264 € 224 € 248 € 211 € 231 € 196 €
Δόση 94 € 80 € 88 € 75 € 83 € 71 € 77 € 65 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Μπέγζος Μάριος
Μπεγζος Μαριος
Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας, Θεολογική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.