The Art Of Science Communication

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 27/9/2021

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
19/9/2021
Εναρξη Μαθηματων:
27/9/2021
Διαρκεια:
2 Μήνες (30 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
1,2

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
19/9/2021
Εναρξη Μαθηματων:
27/9/2021
Διαρκεια:
2 Μήνες (30 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
1,2
Έναρξη Μαθημάτων
27/9/2021

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στη διαδικασία της επικοινωνίας της επιστήμης (science communication). Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν επικοινωνιακές/δημοσιογραφικές δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να επικοινωνούν με εκλαϊκευμένο και απλοποιημένο τρόπο ερευνητικά αποτελέσματα στο ευρύ κοινό, είτε απευθείας είτε μέσω του Τύπου. 
Απευθυνόμενο ειδικότερα στους ερευνητές, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να τους καταστήσει επαγγελματίες «κοινωνούς» της έρευνάς τους, αλλά και να τους υποδείξει τον τρόπο να καλλιεργήσουν μια σωστή σχέση, με αμοιβαίο όφελος, με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ γενικότερα και κατ’ επέκταση με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιαστούν τα πιο δημοφιλή μοντέλα, είδη και μορφές, πλατφόρμες και ηλεκτρονικά «εργαλεία» για την επικοινωνία της επιστήμης (science communication) στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα διδαχτούν συγκεκριμένες προφορικές, γραπτές και οπτικές επικοινωνιακές τεχνικές και γνώσεις για τη διάχυση της επιστήμης σε μη ειδικό κοινό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ερευνητές, σε υποψήφιους διδάκτορες, σε μεταπτυχιακούς ή μεταδιδακτορικούς ερευνητές, σε πανεπιστημιακούς κάθε βαθμίδας, κυρίως του κλάδου των θετικών επιστημών, σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες στην επικοινωνία της επιστήμης (science communication), αλλά και σε δημοσιογράφους, σε επικοινωνιολόγους επιστήμης, σε υπεύθυνους γραφείων Τύπου.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Η Σημασία της Επικοινωνίας της Επιστήμης
  • Οι Επιστήμονες ως Επικοινωνητές της Επιστήμης
  • Δημοσιογραφικές Δεξιότητες για Επικοινωνητές της Επιστήμης
  • Μορφές Eπικοινωνίας της Επιστήμης
  • Ψηφιακή Eπικοινωνία της Επιστήμης
  • Επικοινωνία με τα ΜΜΕ

Κόστος Προγράμματος

Προεγγραφή με 80€ για αιτήσεις έως 30/8/2021 και 15% έκπτωση σε όλους λόγω early entry. Δυνατότητα αποπληρωμής των διδάκτρων σε 10 μηνιαίες δόσεις. Συνολικές Εκπτώσεις έως -40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 68ο κύκλο σπουδών από 1/6/2021 μέχρι και 30/8/2021 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 2
Δίδακτρα (σε δόσεις) 400 340 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 200 170 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 380 323 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 340 289 € 320 272 € 300 255 € 280 238 €
Δόση 170 145 € 160 136 € 150 128 € 140 119 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Παπαθανασόπουλος Στέλιος
Παπαθανασοπουλος Στελιος
Καθηγητής στον Τομέα Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Μιχοπούλου Βασιλική
Μιχοπουλου Βασιλικη
BS, MA, PhD, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Παν. Πελοποννήσου, Βιολόγος, Δημοσιογράφος-Τακτικό Μέλος ΕΣΗΕΑ
Συγγραφέας

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 35 μέρες για τη λήξη του Early Entry