Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών

Κατεύθυνση: Νομικά

Απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

 

 
Παρακολούθηση Εξ Αποστάσεως και Δια Ζώσης

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δώσουν εξετάσεις στην αρμόδια ΚΕΔ προκειμένου να περιληφθούν στη λίστα διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Εβδομάδες (92 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
3,68

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Εβδομάδες (92 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
3,68

Το Πρόγραμμα θα διατεθεί εκ νέου μετά τον Ιανουάριο του 2020

Εισαγωγή

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το δεύτερο κύκλο μαθημάτων για το Πρόγραμμα ''Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών'' με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από το νόμο (Ν. 4512.2018). Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν στη συνέχεια να δώσουν εξετάσεις στην αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη διαπίστευση και να περιληφθούν στη λίστα διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο εκπαιδευόμενος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεών του και την διαπίστευσή του μπορεί να δραστηριοποιηθεί ως διαμεσολαβητής για την επίλυση αστικών και εμπορικών διαφορών. Ανεξάρτητα από την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της διαδικασίας της διαμεσολάβησης –με την έννοια της υποχρεωτικής απόπειρας διαμεσολαβητικής διευθέτησης ορισμένων διαφορών προ της δικαστικής προσφυγής–, η προοπτική της απασχόλησης ενός ατόμου ως διαμεσολαβητή εκτιμάται ότι θα είναι στο μέλλον ιδιαίτερα υποσχόμενη. Η διαμεσολάβηση διεθνώς παρουσιάζεται ως ένα από τα πλέον σύγχρονα μέσα διευθέτησης διαφορών, με τη χρήση της να εντοπίζεται πέραν των γενικευμένων αστικών και εμπορικών διαφορών και στην επίλυση ειδικότερων ζητημάτων εντός επιχειρήσεων-οργανισμών (εργασιακή διαμεσολάβηση), ενδοσχολικών περιστατικών (σχολική διαμεσολάβηση), αλλά και στην αντιμετώπιση διακοινοτικών διενέξεων (πολυπολιτισμική διαμεσολάβηση) και διεθνών υποθέσεων (διεθνής διαμεσολάβηση).

Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να κάνουν χρήση των γνώσεων που θα αποκομίσουν σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, που ούτως ή άλλως διαρκώς διευρύνονται. Οι συμμετέχοντες επίσης θα εξοικειωθούν με πολύτιμες τεχνικές διαπραγμάτευσης, οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες και εντός του πλαισίου των λοιπών επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων αλλά και των κοινωνικών ή διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του ΕΚΠΑ και σ’ αυτό συμμετέχουν ως εκπαιδευτές διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί καθώς και αναγνωρισμένοι επιστήμονες (δικηγόροι, ακαδημαϊκοί και έμπειροι διαμεσολαβητές), με αποτέλεσμα να παρέχονται στους συμμετέχοντες τόσο η απαραίτητη θεωρητική γνώση όσο και τα διδάγματα της έμπρακτης ενασχόλησης με τον θεσμό.

Τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται στα 1.200 ευρώ με δυνατότητα καταβολής σε 2 άτοκες δόσεις, στην έναρξη και στη λήξη του προγράμματος αντίστοιχα, σε συνεννόηση με τη Γραμματεία του Προγράμματος.

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.  του ΕΚΠΑ έχει εγκριθεί ως Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Καραμπατζός Αντώνιος
Καραμπατζος Αντωνιος
Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (CIArb)

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Θεοχάρης Β. Δημήτρης
Θεοχαρης Β. Δημητρης
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, L.L.M. (London), Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής διαμεσολαβητών (C.E.D.R. London), Επισκέπτης καθηγητής Τμήματος Νομικής πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Aρβανίτης Αλέξης
Aρβανιτης Αλεξης
Eπίκουρος Kαθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Αχιλλιάς Ιωάννης
Αχιλλιας Ιωαννης
Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της μη τυπικής Εκπαίδευσης, Master of Laws :α) Αστικό Δίκαιο ΕΚΠΑ β) Ευρωπαϊκό Δίκαιο ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Μαυραγάνης Στρατής
Μαυραγανης Στρατης
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω -Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής – Μεσολαβητής του Ο.ΜΕ.Δ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Μεϊδάνης Π. Χάρης
Μεϊδανης Π. Χαρης
Δικηγόρος, Fellow του CIArb του Λονδίνου, μέλος Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς & Συγκριτικού Δικαίου, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, μέλος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στην Ελλάδα και του Institute of World Business Law του ICC
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Παπαβασιλείου Σρέκενμπεργκ Μπερναντέτ
Παπαβασιλειου Σρεκενμπεργκ Μπερναντετ
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (CIArb, ΥπΔΔΑΔ) - Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (CEDR Trainer) - Συντονίστρια Διαμεσολάβησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κόστος Προγράμματος

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Δίδακτρα (σε δόσεις) 1200 € 1080 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 600 € 540 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 1140 € 1026 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 1080 € 972 € 1020 € 918 € 960 € 864 € 900 € 810 € 840 € 756 €
Δόση 540 € 486 € 510 € 459 € 480 € 432 € 450 € 405 € 420 € 378 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.