Δημιουργία και Διαχείριση Αγροτικών Επιχειρήσεων

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 23/9/2024

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
15/9/2024
Εναρξη Μαθηματων:
23/9/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (70 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
15/9/2024
Εναρξη Μαθηματων:
23/9/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (70 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
23/9/2024

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια στους/στις εκπαιδευόμενους/ες ώστε να δημιουργήσουν, να οργανώσουν και να διαχειριστούν τη λειτουργία μιας αγροτικής επιχείρησης, καλλιεργώντας, μεταξύ άλλων, δεξιότητες που σχετίζονται με τις ανταγωνιστικές τεχνικές διοίκησης και οργάνωσης αγροτικών επιχειρήσεων και τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής ελέγχου και ανάπτυξής της. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επιδιώκεται η εκπαίδευση και η ενίσχυση των αγροτών, των αγροτικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών που επιθυμούν να αναπτύξουν, να διαχειριστούν και να αυξήσουν την αποδοτικότητα των αγροτικών επιχειρήσεών τους, ώστε να ενισχυθεί η γεωργική και αγροτική βιωσιμότητα και να διευκολυνθεί η δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν αποτελεσματικά στον αγροτικό τομέα.

Τέλος, το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων, καινοτόμων πρακτικών και μελλοντικών προκλήσεων, που συνοδεύονται από αντίστοιχα παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης, σε θέματα οργάνωσης μιας αγροτικής επιχείρησης, βασικών γνώσεων οικονομίας, ανάλυσης και τιμολόγησης αγροτικών προϊόντων, προώθησης των αγροτικών προϊόντων με τα Social Media, αλλά και αξιοποίησης του στρατηγικού σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημίου/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται: 
•    σε αγρότες και γεωπόνους: όσοι δραστηριοποιούνται στη γεωργία και επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στον τομέα της δημιουργίας και διαχείρισης μιας αγροτικής επιχείρησης, 
•    σε επαγγελματίες του αγροτικού τομέα: όσοι έχουν ήδη δημιουργήσει αγροτικές επιχειρήσεις ή σκοπεύουν να το κάνουν και αναζητούν γνώσεις για την αποτελεσματική διαχείριση και ανάπτυξή τους, 
•    σε όσους ενδιαφέρονται για τη γεωργία και την κτηνοτροφία: εκπαιδευτικοί και ερευνητές στον τομέα της γεωργικής παραγωγής και της αγροτικής ανάπτυξης και 
•    σε νέους επιχειρηματίες: όσοι θέλουν να ενημερωθούν για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, με σκοπό να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στον αγροτικό τομέα.


 

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Καταστατικό Αγροτικής Επιχείρησης
 • Δομή Αγροτικής Επιχείρησης
 • Διοίκηση Αγροτικής Επιχείρησης
 • Βασικές Έννοιες στη Λογιστική
 • Νομικές Μορφές Αγροτικών Επιχειρήσεων
 • Επιχειρηματικό Σχέδιο Αγροτικής Επιχείρησης
 • Οικονομική Ανάλυση και Τιμολόγηση Αγροτικών Προϊόντων
 • Εφοδιαστική Αλυσίδα της Αγροτικής Παραγωγής
 • Διαχείριση Κρίσεων και Προετοιμασία για Φυσικές Καταστροφές
 • Μέθοδοι Προώθησης Αγροτικής Επιχείρησης
 • Μελέτες Σχεδίων Προώθησης των Προϊόντων Αγροτικών Επιχειρήσεων
 • Νομοθεσία Αγροτικών Επιχειρήσεων
 • Παρεμβάσεις άμεσων Ενισχύσεων ΚΑΠ
 • Παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΑΠ

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Προεγγραφή με 80€ για αιτήσεις έως 26/08/2024 και 15% έκπτωση σε όλους λόγω early entry.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 83_84 κύκλο σπουδών από 28/05/2024 μέχρι και 26/08/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 380 323 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 127 108 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 360 306 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 323 275 € 304 258 € 285 242 € 266 226 €
Δόση 108 92 € 102 87 € 95 81 € 89 76 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Μπαλντούκας Αντώνης
Μπαλντουκας Αντωνης
Καθηγητής Σχεδιασμού Κατασκευών με Χρήση Η/Υ, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ.
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 37 μέρες για τη λήξη του Early Entry