Διαχείριση Μικρών Επιχειρήσεων

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης
 

Έναρξη Μαθημάτων 23/9/2024

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
15/9/2024
Εναρξη Μαθηματων:
23/9/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (89 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
15/9/2024
Εναρξη Μαθηματων:
23/9/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (89 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
23/9/2024

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με το βασικό θεωρητικό πλαίσιο και τα πρακτικά εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση της λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης.
Αρχικά το πρόγραμμα εστιάζει στην ενίσχυση των εκπαιδευόμενων με οριζόντιες δεξιότητες με έμφαση στη στοχοθεσία, το όραμα, την εμπιστοσύνη και τη διαχείριση των συγκρούσεων εντός του εργασιακού χώρου.
Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, η δημιουργία και χρήση σεναρίων αποτελεί βασικό εργαλείο, το οποίο παρέχει το πρόγραμμα, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες ανάπτυξης σεναρίων υπό συνθήκες αβεβαιότητας. 
Εν συνεχεία, παρουσιάζονται οι αρχές που καλείται να έχει η διοίκηση μίας επιχείρησης, καθώς και τα βασικά μέρη για τη σύνταξη ενός επιχειρηματικού πλάνου. Το πρόγραμμα επιχειρεί, παράλληλα, να εισαγάγει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες στον κόσμο του Ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ, τον ανταγωνισμό σε αυτόν και τα επιχειρηματικά μοντέλα, της καινοτομίας και του Branding, καθώς και να παρέχει τη δομή και το πρότυπο δημιουργίας ενός Marketing Plan.
Τέλος, θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τη διαχείριση και κοστολόγηση αποθεμάτων, ενώ μέσα από τις εξειδικευμένες ενότητες οι εκπαιδευόμενοι/ες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο βέλτιστο βαθμό αρχές εξυπηρέτησης του πελάτη και διαχείρισης παραπόνων.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις που θα έρθουν αντιμέτωποι είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως εργαζόμενοι μιας μικρής επιχείρησης. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε μια μικρή επιχείρηση και στοχεύουν στο να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις σε θέματα που άπτονται της επιτυχημένης οργάνωσης και διαχείρισης μιας μικρής επιχείρησης.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Όραμα, Στόχοι, Ρόλοι
 • Εμπιστοσύνη
 • Διαχείριση Συγκρούσεων
 • Η Φύση και ο Ρόλος των Σεναρίων στη Λήψη Αποφάσεων
 • Στάδια Ανάπτυξης των Σεναρίων σε Συνθήκες Αβεβαιότητας
 • Σχεδιασμός Σεναρίων TAIDA
 • Διοίκηση
 • Επιχειρηματικό Πλάνο
 • Δραστηριοποίηση, Ανάλυση Περιβάλλοντος και Ανταγωνισμού στο Νέο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον – Έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
 • Δημιουργία Marketing Plan στην Πράξη - Branding και Online Strategy - Καινοτομία και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
 • Πρόβλεψη Ζήτησης
 • Διαχείριση Αποθεμάτων και Αποθήκευση
 • Τεχνικές Πωλήσεων
 • Η Εξυπηρέτηση του Πελάτη Βήμα-Βήμα
 • Παράπονα - Αντιρρήσεις στην Εξυπηρέτηση

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Προεγγραφή με 80€ για αιτήσεις έως 26/08/2024 και 15% έκπτωση σε όλους λόγω early entry.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 83_84 κύκλο σπουδών από 28/05/2024 μέχρι και 26/08/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 350 298 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 175 149 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 330 281 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 298 253 € 280 238 € 263 224 € 245 208 €
Δόση 149 127 € 140 119 € 131 111 € 123 105 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Πετράκης Παναγιώτης
Πετρακης Παναγιωτης
Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 39 μέρες για τη λήξη του Early Entry