Early Entry

Το Χιούμορ στην Τέχνη: Stand-Up, Σάτιρα, Παρωδία, Κωμωδία, Τραγικωμωδία

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 13/2/2023
Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/2/2023
Εναρξη Μαθηματων:
13/2/2023
Διαρκεια:
2 Μήνες (40 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/2/2023
Εναρξη Μαθηματων:
13/2/2023
Διαρκεια:
2 Μήνες (40 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
13/2/2023

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τα διαφορετικά είδη του χιούμορ και με τις υπάρχουσες θεωρίες για το γέλιο, μέσα από σχετικά θεωρητικά κείμενα αλλά και πρακτικά παραδείγματα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, διασαφηνίζονται οι ομοιότητες και οι διαφορές, αφενός, ανάμεσα στα ποικίλα είδη λογοτεχνικών, θεατρικών, και κινηματογραφικών κωμωδιών, αφετέρου, μεταξύ σάτιρας και παρωδίας, ενώ δίνεται παράλληλα ξεχωριστή έμφαση στη stand-up comedy και στην τραγικωμωδία. Ειδικότερα, αναλύεται η στόχευση της κάθε καλλιτεχνικής μορφής του κωμικού, δηλαδή αν είναι ηθική, διδακτική, χλευαστική. Επιπλέον, παρουσιάζεται ο τρόπος σύνδεσης, αλλά και η έκταση στην οποία συμβαίνει αυτή, ανάμεσα στο χιούμορ και τη σάτιρα, την παρωδία, και την τραγικωμωδία.
Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τον σωστό ορισμό της ειρωνείας, τις περιπτώσεις και τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιείται, καθώς και το κατά πόσον αυτή σχετίζεται με τις διάφορες μορφές τού κωμικού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
•    αποφοίτους φιλολογικών, θεατρικών, κινηματογραφικών, κοινωνικών, και επικοινωνιακών σπουδών με ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για το χιούμορ, τη σάτιρα, την παρωδία, την τραγικωμωδία, και τη stand-up comedy, 
•    θεατρικούς και κινηματογραφικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, καλλιτέχνες των παραστασιακών ή επιτελεστικών τεχνών (stand-up κωμωδία, θέατρο δρόμου, παντομίμα, και ούτω καθεξής), καθώς και κριτικούς ή θεωρητικούς της τέχνης που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ως προς την ιδιαίτερη υφή του χιούμορ,
•    όσες/όσους επιθυμούν τη διαπλάτυνση των οριζόντων της επαγγελματικής απασχόλησής τους ώστε να συμπεριλάβουν και την καλλιτεχνική δημιουργία που σχετίζεται με το κωμικό,
•    όσες/όσους αξιοποιούν κάποια μορφή καλλιτεχνικού χιούμορ στην εργασία τους, όπως λόγου χάριν εργοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, και ούτω καθεξής.
 

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Θεωρίες για το Γέλιο
  • Stand-Up Κωμωδία
  • Είδη Σύγχρονης Θεατρικής, Λογοτεχνικής και Κινηματογραφικής Κωμωδίας
  • Τραγικωμωδία
  • Είδη Χιούμορ
  • Χιούμορ και Σάτιρα
  • Χιούμορ και Παρωδία
  • Η Σχέση της Ειρωνείας με το Χιούμορ, τη Σάτιρα και την Παρωδία

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Προεγγραφή με 80€ για αιτήσεις έως 07/12/2022 και 15% έκπτωση σε όλους λόγω early entry.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 75ο κύκλο σπουδών από 31/10/2022 μέχρι και 7/12/2022 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 2
Δίδακτρα (σε δόσεις) 280 238 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 140 119 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 260 221 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 238 202 € 224 190 € 210 179 € 196 167 €
Δόση 119 101 € 112 95 € 105 89 € 98 83 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Ρήγου Μυρτώ
Ρηγου Μυρτω
Καθηγήτρια Θεωρίας της Επικοινωνίας, Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., ΕΚΠΑ

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Τσακαλάκης Θωμάς
Τσακαλακης Θωμας
Διδάκτωρ Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών, Τμήμα ΕΜΜΕ (ΕΚΠΑ). Λογοτέχνης, μεταφραστής, συγγραφέας.
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 7 μέρες για τη λήξη του Early Entry