Πολιτιστικός Τουρισμός

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2,4

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2,4

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πολιτιστικός τουρισμός» έχει ως βασικούς στόχους την όσο το δυνατόν πληρέστερη κατανόηση του φαινομένου του πολιτιστικού τουρισμού και, επακόλουθα, τη μέγιστη δυνατή πρακτική αξιοποίησή του από τον ελληνικό τουριστικό κλάδο και την ελληνική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, διερευνάται η έννοια του πολιτιστικού τουρισμού, επισημαίνονται ορισμένα θεωρητικά κενά κατανόησης που αφήνουν ανεκμετάλλευτο σημαντικό μέρος της δυναμικής του φαινομένου του πολιτιστικού τουρισμού, αναδεικνύονται οι σημερινές πρακτικές οικονομικής και κοινωνικής αξιοποίησής του κτλ., ενώ γίνονται και σαφείς προτάσεις για το πώς θα καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν πληρέστερη αξιοποίησή του από την ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου όσο και εκείνους που εμπλέκονται σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Ανθρώπινες Ανάγκες και Πολιτισμικό Υπόβαθρο
 • Η Διαμόρφωση του Πολιτισμικού Υποβάθρου
 • Κίνητρα, Ανάπτυξη και Διανομή του Εισοδήματος: Ο Ρόλος του Πολιτισμικού Υποβάθρου
 • Έννοια του Πολιτιστικού Τουρισμού. Υπόδειξη Κενών Πλήρους Κατανόησης του Συνολικού Δυναμικού του Φαινομένου του Πολιτιστικού Τουρισμού
 • Τρέχουσες Πρακτικές Οικονομικής και Κοινωνικής Αξιοποίησης του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Ελλάδα
 • Προτάσεις για περαιτέρω Πρακτική Αξιοποίηση Πτυχών του Πολιτιστικού Τουρισμού που είναι Ανεκμετάλλευτες ως τώρα
 • Προτάσεις για την Πληρέστερη Δυνατή Αξιοποίησή του από τον Ελληνικό Τουριστικό Κλάδο αλλά και από το Σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας
 • Πολιτισμικός Τουρισμός & Πολιτισμική Κληρονομιά
 • Ο Πολιτισμός ως Αναπτυξιακό Πόρος και τα Οικονομικά Οφέλη των Τοπικών Κοινωνιών: Η Περίπτωση της Ελλάδας
 • Κοινωνικές Επιδράσεις του Πολιτισμικού Αποθέματος σε μια Περιοχή
 • Η Αναπτυξιακή Διάσταση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς
 • Μια Τομεακή Πρόταση για την Αναπτυξιακή Δυναμική στην Ελληνική Οικονομία: Κλιματική Αλλαγή, Γήρανση του Πληθυσμού, Τουρισμός, Πολιτισμός

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κατσώνη Βίκυ
Κατσωνη Βικυ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 66ο κύκλο σπουδών από 2/11/2020 μέχρι και 9/12/2020 ισχύει έκπτωση 10% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 700 € 630 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 350 € 315 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 660 € 594 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 630 € 567 € 595 € 536 € 560 € 504 € 525 € 473 € 490 € 441 €
Δόση 315 € 284 € 298 € 268 € 280 € 252 € 263 € 237 € 245 € 221 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα