Συνδικαλιστική Δράση και Ενδυνάμωση Εργαζομένων στην Ελλάδα: Ιστορική Ανάλυση και Στρατηγικές Διαχείρισης Συγκρούσεων Νεο

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 21/10/2024

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
11/10/2024
Εναρξη Μαθηματων:
21/10/2024
Διαρκεια:
2 Μήνες (40 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
11/10/2024
Εναρξη Μαθηματων:
21/10/2024
Διαρκεια:
2 Μήνες (40 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
21/10/2024

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών σχετικά με τους τρόπους διευθέτησης των συγκρούσεων μέσα στους εργασιακούς χώρους. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να παρέχει μία ολοκληρωμένη ματιά στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, βασιζόμενο σε παγκόσμια και σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα από τη σχετική βιβλιογραφία.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με έννοιες, όπως εργασιακές διαφορές και συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα μελετήσουν παραδείγματα χρηστής διοίκησης στην Ελλάδα και θα διερευνήσουν τις δυνατότητες για τη μετατροπή των σχέσεων εργοδοτών και εργαζομένων από σχέσεις οργής σε σχέσεις στοργής. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξετάσουν τον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στην επίλυση των εργασιακών διαφορών, καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιούν τα συνδικάτα για τη διευθέτηση των συγκρούσεων. Το πρόγραμμα επιδιώκει την κριτική προσέγγιση ζητημάτων που αφορούν βίαιες απεργίες και λοκ-άουτ, καθώς και την κατανόηση φαινομένων όπως οι καταλήψεις χώρων εργασίας και οι διακοπές στη ροή της εργασίας. Ακολούθως, θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης και πρακτικές εφαρμογές προγραμμάτων, στο πλαίσιο της επίλυσης των περιπτώσεων σύγκρουσης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, της προώθησης της ειρήνης και της κοινωνικής συμφιλίωσης μέσα στους εργασιακούς χώρους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν αποκτήσει τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους διευθέτησης συγκρούσεων στους εργασιακούς χώρους και να συμβάλλουν στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα απευθύνεται σε κρατικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, στελέχη επιχειρήσεων και στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ιστορικούς και εκπαιδευτικούς.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εργασιακές Συγκρούσεις: Ο Ρόλος των Συνδικάτων για τη Διευθέτησή τους
  • Εργασιακές Συγκρούσεις στην Σύχρονη Εποχή
  • Εργοδότες και Συνδικαλιστές: Σχέσεις Οργής που μπορούν να μετατραπούν σε Σχέσεις Στοργής
  • Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και η Νομική Κατοχύρωση των Εργασιακών Δικαιωμάτων
  • Φορντισμός και η Συμφιλιωτική Δύναμη των Εργατικών Σωματείων
  • Μεταφορντισμός, Ανταγωνισμός και Συγκρούσεις ανάμεσα στους Εργαζόμενους
  • Τρόποι Ενδυνάμωσης της Συλλογικότητας στην Εποχή μετά την Πανδημία
  • Εργαζόμενοι υπό Καθεστώς Σταθερής Εργασίας και οι Νέες Προκλήσεις μετά τον Κορωνοϊό

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Προεγγραφή με 80€ για αιτήσεις έως 26/08/2024 και 15% έκπτωση σε όλους λόγω early entry.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 83_84 κύκλο σπουδών από 28/05/2024 μέχρι και 26/08/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 2
Δίδακτρα (σε δόσεις) 250 213 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 125 106 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 235 200 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 213 181 € 200 170 € 188 160 € 175 149 €
Δόση 106 90 € 100 85 € 94 80 € 88 75 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Σπυριδάκης Εμμανουήλ
Σπυριδακης Εμμανουηλ
Καθηγητής Α΄ Βαθμίδας, Τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων.

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Κουμανταράκη Άννα
Κουμανταρακη Αννα
Δρ. Κοινωνιολόγος, Διδάσκουσα στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Συγγραφέας
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 37 μέρες για τη λήξη του Early Entry