Μνημόνιο ΓΕΕΘΑ και ΕΚΠΑ

Προγράμματα Επιμόρφωσης για Στελέχη και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων
Δυνατότητα Εκπόνησης Μελέτης στο τέλος κάθε Προγράμματος

 

Δήλωση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου:

“… η λήψη πιστοποιητικών εκπαίδευσης και η εκπόνηση επιστημονικών μελετών σχετικών με την υπηρεσία, μέσω των προγραμμάτων e-learning του Πανεπιστημίου, θα ενισχύσει έτι περαιτέρω την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη των στελεχών των  Ενόπλων Δυνάμεων….”

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης των στελεχών ενόπλων δυνάμεων το ΓΕΕΘΑ συνεργάζεται με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια του μνημονίου ΓΕΕΘΑ ΕΚΠΑ για την επιστημονική επιμόρφωση και κατάρτιση των Στελεχών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδικά προνόμια και εκπτώσεις στο Kέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου. Εκατοντάδες προγράμματα και πιστοποιητικά επιμόρφωσης είναι στη διάθεση σας προκειμένου να ενισχύσετε το βιογραφικό σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές.

Ιδιαίτερα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κορυφαία καινοτομία αποτελεί το γεγονός της συμφωνίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του E-Learning του ΕΚΠΑ για την εκπόνηση μελέτης σχετική με το αντικείμενο της υπηρεσία τους στο τέλος κάθε επιμορφωτικού προγράμματος.

Είναι προφανές ότι η εκπόνηση μελέτης σχετικής με την υπηρεσία των Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να αποτελεί ουσιαστικό προσόν που πρέπει να λαμβάνεται επικουρικά υπ’ όψη στην αξιολόγηση των προσόντων των Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων αφού στο νόμο ν.3883/2010 περί ιεραρχίας και εξέλιξης στο άρθρο 29 αναφέρονται τα κριτήρια προαγωγών και μάλιστα στην παρ.3.γ.1 και παρ. 3.γ.2 αναφέρεται ότι λαμβάνονται υπόψη επικουρικά τα εξής: (α) Συγγραφικό Έργο (άρθρα, μελέτες) που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας, (β) Εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια ημερίδες κλπ συναφείς με το αντικείμενο της υπηρεσίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή του ΓΕΕΘΑ προς το E-Learning του ΕΚΠΑ «…Η εκπόνηση μελέτης σχετική με την υπηρεσία θα συμβάλλει στην προσωπική επιμόρφωση των Στελεχών ΕΔ και στη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης.»

Η επιστημονική αυτή μελέτη σχετική με το αντικείμενο της υπηρεσία σας, θα μπορεί να ξεκινήσει με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα ενώ παράλληλα θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του E-Learning του ΕΚΠΑ. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος από το E-Learning του ΕΚΠΑ, η μελέτη θα κατατεθεί για αξιολόγηση και έγκριση από επιστημονική επιτροπή Καθηγητών ΑΕΙ και ΑΣΕΙ και στη συνέχεια θα σας αποσταλεί σχετική βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της μελέτης αυτής. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα εάν θέλετε να παρουσιάσετε και να δημοσιεύσετε τη μελέτη αυτή, εφόσον έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, και σε ημερίδες και συνέδρια ενισχύοντας περισσότερο έτσι το κύρος και τη σημασία της για το βιογραφικό σας.

Σας καλούμε στα προγράμματα του E-Learning του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να λάβετε πιστοποιητικά επιμόρφωσης υψηλού κύρους από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ και να εκπονήσετε μαζί μας τη σχετική με την υπηρεσία σας επιστημονική μελέτη ενισχύοντας έτσι το βιογραφικό σας και τις επαγγελματικές σας προοπτικές. Η αίτηση συμμετοχής στα Προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ υποβάλλεται μέσω της σελίδας https://elearningekpa.gr

Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος
Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΣΣΕ)
τ. Αν. Κοσμήτορας και Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών (ΣΣΕ)
Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων και Εκρήξεων (ΕΚΕΟ)
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Επιστημών Ασφαλείας, E-Learning ΕΚΠΑ

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Ειδική έκπτωση (30%) στα δίδακτρα e-learning προγραμμάτων για στελέχη και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων

Προκειμένου να γίνει χρήση της ειδικής έκπτωσης και να υποβάλλετε την αίτησή σας στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδρομή:

Βήμα 1: Επιλέγετε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει μέσω της σελίδας https://elearningekpa.gr/course-schedule όπου υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα προγράμματα. Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε μόνο για τα προγράμματα που ανήκουν στην κατεύθυνση Security Sciences (Επιστήμες Ασφαλείας) επισκεφθείτε τη σελίδα https://elearningekpa.gr/categories/security-sciences-epistimes-asfaleias.

Βήμα 2: Πατήστε το κουμπί "Κάνε Αίτηση"

Βήμα 3: Στην "Επιλογή Εκπαιδευτικού Προγράμματος" επιλέξτε από το drop down menu τον τίτλο του προγράμματος

Βήμα 4: Συμπληρώστε όλα τα πεδία της αίτησης

Βήμα 5: Στο πεδίο "Πηγή Ενημέρωσης" επιλέξτε από το drop down menu την επιλογή "ΓΕΕΘΑ"