Αμπελουργία και Οινολογία: Παραγωγή, Διάθεση και Κατανάλωση του Οίνου

Κατεύθυνση: Aλλοι Τομείς

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 27/5/2019

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/5/2019
Εναρξη Μαθηματων:
27/5/2019
Διαρκεια:
5 Μήνες (150 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
12,5

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/5/2019
Εναρξη Μαθηματων:
27/5/2019
Διαρκεια:
5 Μήνες (150 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
12,5
Έναρξη Μαθημάτων
27/5/2019

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αμπελουργία και Οινολογία: Παραγωγή, Διάθεση και Κατανάλωση του Oίνου» αποτελεί μια εισαγωγή στην αμπελουργία, την οινολογία, την οργανοληπτική αξιολόγηση και το marketing του κρασιού. Αρχικά, δίνονται οι βασικές αρχές που διέπουν την αμπελοκαλλιέργεια, ακολουθεί η παράθεση όλων των γνώσεων που απαιτούνται για την ορθή διεξαγωγή της οινοποίησης, αλλά και η παρουσίαση των κανόνων που πρέπει να τηρούνται προκειμένου η διατήρηση του εμφιαλωμένου κρασιού να γίνει με το βέλτιστο τρόπο. Τέλος παρατίθενται οι δεξιότητες που απαιτούνται για τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασιού και για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την ποιότητά του, η οποία θα είναι σε θέση να επιτρέψει την ορθή προώθησή του στην αγορά.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:

- Γαλλικός Αμπελώνας
- Βασικοί Κανόνες Συνδυασμού Φαγητού-Κρασιού. Επίδειξη Σέρβις

Εισηγητής είναι ο οινολόγος κ. Μάριος Ψυχής. Ο κ. Ψύχης είναι Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα. Είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και τον διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Μορφολογία του Αμπελιού: Ριζικό Σύστημα
  • Μορφολογία του Αμπελιού: Κορμός, Βραχίονες, Κληματίδες, Βλαστοί
  • Μορφολογία του Αμπελιού: Οφθαλμοί, Φύλλα, Έλικες
  • Μορφολογία του Αμπελιού: Ταξιανθία, Άνθος, Σταφύλι, Ράγα
  • Βλαστικός Κύκλος του Αμπελιού
  • Ανάπτυξη Ανθέων,Άνθιση, Επικονίαση, Γονιμοποίηση, Καρπόδεση
  • Ανάπτυξη Ραγών
  • Κλίμα και Έδαφος
  • Εγκατάσταση Αμπελώνα
  • Κλάδεμα και Διαμόρφωση του Κλήματος
  • Καλλιεργητικές Φροντίδες και Εχθροί του Αμπελιού
  • Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα
  • Εντοπισμός και Αξιοποίηση Επιχειρηματικών Ευκαιριών
  • Απόκτηση Επιχειρηματικού Πλεονεκτήματος
  • Βασικές Αρχές Στρατηγικής των Επιχειρήσεων
  • Ωρίμανση και Συγκομιδή του Σταφυλιού
  • Σύσταση του Οίνου: Οξέα και Αλκοόλες
  • Σύσταση του Οίνου: Φαινολικές, Αρωματικές και λοιπές Ενώσεις
  • Μικροβιολογία του Οίνου
  • Ερυθρή Οινοποίηση
  • Λευκή Οινοποίηση
  • Οινοποίηση Αφρωδών και Γλυκών Οίνων
  • Παλαίωση
  • Θολώματα και Διαύγαση
  • Σταθεροποίηση
  • Κατηγορίες και Τύποι Κρασιών
  • Marketing Κρασιού
  • Οργανοληπτικός Έλεγχος
  • Το Κρασί στη Διατροφή
Μάθημα 5 Γαλλικός Αμπελώνας
Μάθημα 6 Βασικοί Κανόνες Συνδυασμού Φαγητού-Κρασιού και Επίδειξη Σέρβις

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κοτσερίδης Γεώργιος
Κοτσεριδης Γεωργιος
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Οινολογίας Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 31 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου

Κόστος Προγράμματος

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 57ο κύκλο σπουδών από 19/2/2019 μέχρι και 31/3/2019 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 10% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 5
Δίδακτρα (σε δόσεις) 900 € 810 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 300 € 270 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 850 € 765 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 810 € 729 € 765 € 689 € 720 € 648 € 675 € 608 € 630 € 567 €
Δόση 270 € 243 € 255 € 230 € 240 € 216 € 225 € 203 € 210 € 189 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα