
Πληροφοριες Προγραμματος
- Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
- 20/5/2019
- Εναρξη Μαθηματων:
- 27/5/2019
- Διαρκεια:
- 5 Μήνες (150 ώρες)
- Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
- 12,5
Εισαγωγή
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αμπελουργία και Οινολογία: Παραγωγή, Διάθεση και Κατανάλωση του Oίνου» αποτελεί μια εισαγωγή στην αμπελουργία, την οινολογία, την οργανοληπτική αξιολόγηση και το marketing του κρασιού. Αρχικά, δίνονται οι βασικές αρχές που διέπουν την αμπελοκαλλιέργεια, ακολουθεί η παράθεση όλων των γνώσεων που απαιτούνται για την ορθή διεξαγωγή της οινοποίησης, αλλά και η παρουσίαση των κανόνων που πρέπει να τηρούνται προκειμένου η διατήρηση του εμφιαλωμένου κρασιού να γίνει με το βέλτιστο τρόπο. Τέλος παρατίθενται οι δεξιότητες που απαιτούνται για τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασιού και για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την ποιότητά του, η οποία θα είναι σε θέση να επιτρέψει την ορθή προώθησή του στην αγορά.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Γαλλικός Αμπελώνας
- Βασικοί Κανόνες Συνδυασμού Φαγητού-Κρασιού. Επίδειξη Σέρβις
Εισηγητής είναι ο οινολόγος κ. Μάριος Ψυχής. Ο κ. Ψύχης είναι Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα. Είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και τον διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)
Μαθήματα Προγράμματος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Μάθημα 1 | Αμπελουργία |
---|---|
|
|
Μάθημα 2 | Επιχειρηματικότητα και Βασικές Αρχές Στρατηγικές Επιχειρήσεων |
|
|
Μάθημα 3 | Οινοποίηση |
|
|
Μάθημα 4 | Το Κρασί στη Φιάλη |
|
|
Μάθημα 5 | Γαλλικός Αμπελώνας |
Μάθημα 6 | Βασικοί Κανόνες Συνδυασμού Φαγητού-Κρασιού και Επίδειξη Σέρβις |
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος
Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κοτσεριδης Γεωργιος
Πιστοποιητικά Προγράμματος
Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού
Πότε μπορώ να ξεκινήσω;
Απομένουν 89 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου
Κόστος Προγράμματος
Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 57ο κύκλο σπουδών από 19/2/2019 μέχρι και 31/3/2019 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 10% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.
Διάρκεια (μήνες) | 5 |
Δίδακτρα (σε δόσεις) |
|
Αριθμός δόσεων | 3 |
Ποσό δόσης |
|
Δίδακτρα (εφάπαξ) |
|
Δίδακτρα με έκπτωση | |||||
Έκπτωση | 10% | 15% | 20% | 25% | 30% |
Δίδακτρα |
|
|
|
|
|
Δόση |
|
|
|
|
|
Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ. |
Ομαδα Α: Εκπτωση 30% |
|
Ομαδα Β: Εκπτωση 25% |
|
Ομαδα Γ: Εκπτωση 20% |
|
Ομαδα Δ: Εκπτωση 15% |
|
Ομαδα Ε: Εκπτωση 15% |
|