Πληροφοριες Προγραμματος
- Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
- 7/1/2025
- Εναρξη Μαθηματων:
- 13/1/2025
- Διαρκεια:
- 3 Μήνες (80 ώρες)
Εισαγωγή
Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την οινο-γνωσία και οινογευσία, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν να εκτιμήσουν και εν τέλει να επιλέξουν το κατάλληλο σε κάθε περίπτωση προϊόν. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με τους κλάδους της αμπελουργίας, οινολογίας, αμπελογραφίας (ελληνικής και ξένης), γευσιγνωσίας και οινοχοΐας. Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα ενημερωθούν, αρχικά, για τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα (περιοχές και ποικιλίες) και θα γνωρίσουν τους παράγοντες εκείνους που επιδρούν ποιοτικά και ποσοτικά στο τελικό προϊόν, τόσο στον αμπελώνα (φυσιολογία και βιοχημεία της αμπέλου, κλιματολογικές, εδαφολογικές συνθήκες) όσο και στο οινοποιείο (συνθήκες και παράμετροι οινοποίησης, κλασικές και μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται μία γευστική δοκιμή κρασιού και οι εκπαιδευόμενοι/ες θα αποκτήσουν γενικές γνώσεις για την αξιολόγηση και την ανάλυση των δεδομένων μίας γευσιγνωσίας που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητες των αισθήσεών τους στην αξιολόγηση του κρασιού. Τέλος, θα ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό όσον αφορά τη συντήρηση και το σέρβις στους χώρους κατανάλωσης του κρασιού και θα μάθουν πώς στήνεται μία κάβα, πώς δημιουργείται μία λίστα κρασιού, πώς συνδυάζεται το κάθε κρασί με τα πιάτα ενός εστιατορίου, πώς σερβίρεται ένα κρασί και το ποιες δεξιότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης είναι απαραίτητες για τους εκπαιδευόμενους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και επαφή με τους πελάτες.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Γαλλικός Αμπελώνας
- Οινογευσία από τη Θεωρία στην Πράξη
Εισηγητής είναι ο Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα, Μάριος Ψυχής, ο οποίος είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και το διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)
Βίντεο Προγράμματος
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα
Μαθήματα Προγράμματος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Μάθημα 1 | Οινο-γνωσία και Οινογευσία |
---|---|
|
|
Μάθημα 2 | Η Εξυπηρέτηση στην Πράξη |
|
|
Μάθημα 3 | Γαλλικός Αμπελώνας (Προαιρετική Live Streaming Συνάντηση) |
Μάθημα 4 | Οινογευσία από τη Θεωρία στην Πράξη (Προαιρετική Live Streaming Συνάντηση) |
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος
Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου
Κοτσεριδης Γεωργιος
Πιστοποιητικά Προγράμματος
Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού
Πότε λήγει το Early Entry;
Απομένουν 13 μέρες για τη λήξη του Early Entry
Testimonials
Κόστος Προγράμματος
Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.
Προεγγραφή με 80€ για αιτήσεις έως 04/12/2024 και 15% έκπτωση σε όλους λόγω early entry.
Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.
Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.
Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 85_86 κύκλο σπουδών από 28/10/2024 μέχρι και 04/12/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.
Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.
Διάρκεια (μήνες) | 3 |
Δίδακτρα (σε δόσεις) |
|
Αριθμός δόσεων | 3 |
Ποσό δόσης |
|
Δίδακτρα (εφάπαξ) |
|
Δίδακτρα με έκπτωση | ||||
Έκπτωση | 15% | 20% | 25% | 30% |
Δίδακτρα |
|
|
|
|
Δόση |
|
|
|
|
Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ. |
Ομαδα Α: Εκπτωση 30% |
|
Ομαδα Β: Εκπτωση 25% |
|
Ομαδα Γ: Εκπτωση 20% |
|
Ομαδα Δ: Εκπτωση 15% |
|
Ομαδα Ε: Εκπτωση 15% |
|