Early Entry

Οινο-γνωσία και Οινογευσία

Κατεύθυνση: Aλλοι Τομείς

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 28/9/2020
Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/9/2020
Εναρξη Μαθηματων:
28/9/2020
Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2,4

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/9/2020
Εναρξη Μαθηματων:
28/9/2020
Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2,4
Έναρξη Μαθημάτων
28/9/2020

Εισαγωγή

Το πρόγραμμα «Οινο-γνωσία και Οινογευσία» απευθύνεται σε μία ευρεία γκάμα ενδιαφερομένων, στους οποίους μπορεί να συμπεριληφθούν χημικοί, γεωπόνοι, πωλητές, επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού κ.ά. μέχρι και τον τελικό καταναλωτή. Μέσω του προγράμματος παρέχονται βασικές γνώσεις αμπελουργίας, οινολογίας, αμπελογραφίας (ελληνικής και ξένης), γευσιγνωσίας (οργάνωση της διαδικασίας, αναλυτικός προσδιορισμός της αισθητικής αντίληψης, αξιολόγηση αποτελεσμάτων), οινοχοΐας κ.ά. Με το τέλος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να γνωρίζει, μεταξύ άλλων, τους παράγοντες που επιδρούν ποιοτικά και ποσοτικά στο τελικό προϊόν, τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο, θα έχει μία σαφή εικόνα για τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, θα γνωρίζει πώς οργανώνεται μια γευστική δοκιμή κρασιού, θα κατανοεί και θα αξιοποιεί καλύτερα τις δυνατότητες των αισθήσεών του στην αξιολόγηση του κρασιού, θα αποκτήσει γενικές γνώσεις για την αξιολόγηση και την ανάλυση των δεδομένων μιας γευσιγνωσίας κτλ.


Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Γαλλικός Αμπελώνας
- Οινογευσία από τη Θεωρία στην Πράξη

Εισηγητής είναι ο Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα, Μάριος Ψυχής, ο οποίος είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και το διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία
  • Ελληνική Αμπελογραφία
  • Ξένη Αμπελογραφία
  • Στοιχεία Αμπελουργίας – Προέλευση Ποιότητας της Πρώτης Ύλης
  • Στοιχεία Οινολογίας – Κατηγορίες Κρασιών και Τεχνικές Οινοποίησης
  • Σχεδιασμός και Οργάνωση μίας Γευστικής Δοκιμής
  • Όραση
  • Όσφρηση
  • Γεύση
  • Αξιολόγηση Αποτελεσμάτων
  • Εξοπλισμός: Συντήρηση και Σέρβις
  • Βασικές Αρχές Οινοχοΐας
Μάθημα 2 Γαλλικός Αμπελώνας
Μάθημα 3 Βασικοί Κανόνες Συνδυασμού Φαγητού-Κρασιού και Επίδειξη Σέρβις

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κοτσερίδης Γεώργιος
Κοτσεριδης Γεωργιος
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Οινολογίας Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 53 μέρες για τη λήξη του Early Entry

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 63ο κύκλο σπουδών από 2/6/2020 μέχρι και 31/8/2020 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 600 510 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 200 170 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 570 485 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 540 459 € 510 434 € 480 408 € 450 383 € 420 357 €
Δόση 180 153 € 170 145 € 160 136 € 150 128 € 140 119 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα