Αθλητική Ψυχολογία

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 20/5/2024

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
13/5/2024
Εναρξη Μαθηματων:
20/5/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (66 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
13/5/2024
Εναρξη Μαθηματων:
20/5/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (66 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
20/5/2024

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων στο γνωστικό πεδίο της Αθλητικής Ψυχολογίας. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους/ τις συμμετέχοντες/ουσες με θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν την ψυχολογία και τη συμπεριφορά των αθλητών στην καθημερινή αθλητική πράξη αλλά και πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα διδαχθούν τις βασικές θεωρητικές έννοιες της αθλητικής ψυχολογίας και θα εμβαθύνουν σε πρακτικές παρέμβασης που συμπεριλαμβάνουν τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του στρες στον αθλητισμό, καθώς και σε πρακτικές ενίσχυσης και ανάπτυξης της συγκέντρωσης, προκειμένου να μπορούν να συμβάλουν με τις εν λόγω τεχνικές στην ψυχική ευεξία του αθλητή, αλλά και στην επίτευξη της μέγιστης απόδοσής του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν: επαγγελματίες Υγείας όλων των ειδικοτήτων, επιστήμονες Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (πχ ψυχολόγοι, κοινωνικοί επιστήμονες εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κ.ά.), αθλητές, προπονητές, φροντιστές αθλητών, προσωπικό γυμναστηρίων, φοιτητές γυμναστές. 

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Ευστράτιος Σ. Πατσούρης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επίτιμος Πρόεδρος Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Μελέτης και Αντιμετώπισης Γενετικών και Κακοήθων Νοσημάτων Παιδικής Ηλικίας, τ. Δ/ντής Α Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (2003-2018), τ. Κοσμήτορας Σχολών Επιστημών Υγείας (2014-2018), τ. Διευθυντής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» ΕΠΙΨΥ (2017-2022).

Συγγραφέας & Εισηγήτρια του προγράμματος είναι η Ειρήνη Καραμανή, Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια,  Ψυχοπαιδαγωγός, Ιδρύτρια &Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων (ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε), Αριστούχος απόφοιτος Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου , ΜSc  “Έλεγχος Στρες και Προαγωγή Υγείας” (Ιατρική Σχολή), ΜSc “Παιδοψυχολογία” (UCLAN), Εισηγήτρια μαθημάτων Αθλητικής Ψυχολογίας, Συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού, ΙΕΚ Όμηρος (2018).

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

 • Ορισμός, Αντικείμενο Ενασχόλησης, Στόχοι, Πεδίο Δραστηριοτήτων Αθλητικού Ψυχολόγου
 • Κίνητρα και Αυτοπεποίθηση στον Αθλητισμό
 • Η Επίδραση των Θεατών στην Απόδοση των Αθλητών
 • Hγεσία- Ηγετική Συμπεριφορά Προπονητή/Αθλητή
 • Επικοινωνιακές Δεξιότητες στην Αθλητική Ψυχολογία
 • Η Ψυχολογία των Αθλητικών Τραυματισμών
 • Ενίσχυση Συνοχής στην Ομάδα
 • Ψυχολογική Προετοιμασία των Αθλητών
 • Τεχνικές Χαλάρωσης στον Αθλητισμό
 • Η Προσωπικότητα του Αθλητή
 • Aθλητικό Στρες- Άγχος- Διέγερση-Αθλητική Απόδοση

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις από 27/03/2024 έως και 13/05/2024 & προεγγραφή με 80€. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον, έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 82 κύκλο σπουδών από 13/02/2024 μέχρι και 26/03/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 350 298 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 117 99 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 330 281 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 298 253 € 280 238 € 263 224 € 245 208 €
Δόση 99 84 € 94 80 € 88 75 € 82 70 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Πατσούρης Ευστράτιος Σ.
Πατσουρης Ευστρατιος Σ.
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επίτιμος Πρόεδρος Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Μελέτης και Αντιμετώπισης Γενετικών και Κακοήθων Νοσημάτων Παιδικής Ηλικίας

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Καραμανή Eιρήνη
Καραμανη Eιρηνη
Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχοπαιδαγωγός, Ιδρύτρια & Επιστημονική Υπεύθυνη ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε (kepsype.gr)
Συγγραφέας & Εισηγήτρια Προγράμματος
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει η Ειδική Έκπτωση;

Απομένουν 30 μέρες για τη λήξη της Ειδικής Έκπτωσης