HACCP: Food - borne Biological Hazards Analysis

Κατεύθυνση: Υγεία

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
6 Μήνες (120 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
10

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
6 Μήνες (120 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
10

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «HACCP: Food - borne Biological Hazards Analysis» έχει αναπτυχθεί με σκοπό να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και την απαιτούμενη κατάρτιση σχετικά με το πεδίο της Μικροβιολογίας των τροφίμων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην μεγάλη συνάφειά της με τη Δημόσια Υγεία στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των τροφιμογενών λοιμώξεων και των επιδημικών εξάρσεων που έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά στη σύγχρονη εποχή. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP και στον τρόπο σχεδίασης και εφαρμογής του στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις τροφίμων. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους σχολών επιστημών υγείας, των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Γεωπονίας κ.λπ., σε κρατικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας που είναι εντεταλμένες για τον έλεγχο της εφαρμογής των κανόνων υγιεινής, καθώς και σε επιχειρήσεις ή βιομηχανίες τροφίμων.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή: Ιστορική Ανασκόπηση, Έννοια και Σκοπιμότητα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
  • Βασικές Παράμετροι: Ποιότητα, Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων, Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές (GMPS)
  • Κατηγορίες Κινδύνων α) Βιολογικοί, β) Χημικοί, γ) Φυσικοί
  • Στάδια Ανάπτυξης ενός Σχεδίου HACCP: Προκαταρκτικά Βήματα
  • Αρχή 1η: Ανάλυση και Καταγραφή Κινδύνων και Αντίστοιχων Μέτρων Ελέγχου
  • Αρχή 2η: Καθορισμός των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (Critical Control Points, CCPS)
  • Αρχή 3η: Προσδιορισμός των Κρίσιμων Ορίων των CCPS
  • Αρχή 4η: Σύστημα Ελέγχου - Παρακολούθησης των CCPS
  • Αρχή 5η: Καθορισμός Διορθωτικών Ενεργειών
  • Αρχή 6η: Εγκατάσταση Συστήματος Αρχειοθέτησης και Καταγραφής του Σχεδίου HACCP
  • Αρχή 7η: Διαδικασία Επαλήθευσης και Αξιολόγησης του Σχεδίου HACCP
  • Παραδείγματα Πρακτικής Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
  • Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων: Τροφιμογενή Νοσήματα και Δημόσια Υγεία
  • Παράγοντες Ανάπτυξης και Επιβίωσης των Μικροοργανισμών στα Τρόφιμα
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (1ο μέρος)
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (2ο μέρος)
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (3ο μέρος)
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (4ο μέρος)
  • Ιοί ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
  • Παράσιτα ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
  • Μύκητες ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
  • Μέθοδοι Συντήρησης Τροφίμων
  • Μικροβιολογικός Έλεγχος των Τροφίμων. Τρόποι Σωστής Δειγματοληψίας
  • Σύστημα Διαχείρισης Εργαστηρίων Δοκιμών κατά ISO 17025: 2005: Έννοια και Περιγραφή - Νομοθετικά Πλαίσια

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Πιτυρίγκα Βασιλική
Πιτυριγκα Βασιλικη
Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.

Κόστος Προγράμματος

Ισχύει ειδική εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Εάν είχατε υποβάλει την αίτησή σας από 4/6/2019 μέχρι και 2/9/2019 πατήστε το κουμπί του early entry για να δείτε πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω έγκαιρης προκράτησης θέσης.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 6
Δίδακτρα (σε δόσεις) 950 € 808 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 317 € 269 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 900 € 765 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 855 € 727 € 808 € 687 € 760 € 646 € 713 € 606 € 665 € 565 €
Δόση 285 € 242 € 269 € 229 € 254 € 216 € 238 € 202 € 222 € 189 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα