Early Entry

HACCP: Food - borne Biological Hazards Analysis

Κατεύθυνση: Υγεία

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 28/9/2020
Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/9/2020
Εναρξη Μαθηματων:
28/9/2020
Διαρκεια:
6 Μήνες (120 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
4,8

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/9/2020
Εναρξη Μαθηματων:
28/9/2020
Διαρκεια:
6 Μήνες (120 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
4,8
Έναρξη Μαθημάτων
28/9/2020

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «HACCP: Food - borne Biological Hazards Analysis» έχει αναπτυχθεί με σκοπό να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και την απαιτούμενη κατάρτιση σχετικά με το πεδίο της Μικροβιολογίας των τροφίμων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην μεγάλη συνάφειά της με τη Δημόσια Υγεία στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των τροφιμογενών λοιμώξεων και των επιδημικών εξάρσεων που έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά στη σύγχρονη εποχή. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP και στον τρόπο σχεδίασης και εφαρμογής του στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις τροφίμων. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους σχολών επιστημών υγείας, των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Γεωπονίας κ.λπ., σε κρατικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας που είναι εντεταλμένες για τον έλεγχο της εφαρμογής των κανόνων υγιεινής, καθώς και σε επιχειρήσεις ή βιομηχανίες τροφίμων.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή: Ιστορική Ανασκόπηση, Έννοια και Σκοπιμότητα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
  • Βασικές Παράμετροι: Ποιότητα, Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων, Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές (GMPS)
  • Κατηγορίες Κινδύνων α) Βιολογικοί, β) Χημικοί, γ) Φυσικοί
  • Στάδια Ανάπτυξης ενός Σχεδίου HACCP: Προκαταρκτικά Βήματα
  • Αρχή 1η: Ανάλυση και Καταγραφή Κινδύνων και Αντίστοιχων Μέτρων Ελέγχου
  • Αρχή 2η: Καθορισμός των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (Critical Control Points, CCPS)
  • Αρχή 3η: Προσδιορισμός των Κρίσιμων Ορίων των CCPS
  • Αρχή 4η: Σύστημα Ελέγχου - Παρακολούθησης των CCPS
  • Αρχή 5η: Καθορισμός Διορθωτικών Ενεργειών
  • Αρχή 6η: Εγκατάσταση Συστήματος Αρχειοθέτησης και Καταγραφής του Σχεδίου HACCP
  • Αρχή 7η: Διαδικασία Επαλήθευσης και Αξιολόγησης του Σχεδίου HACCP
  • Παραδείγματα Πρακτικής Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
  • Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων: Τροφιμογενή Νοσήματα και Δημόσια Υγεία
  • Παράγοντες Ανάπτυξης και Επιβίωσης των Μικροοργανισμών στα Τρόφιμα
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (1ο μέρος)
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (2ο μέρος)
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (3ο μέρος)
  • Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (4ο μέρος)
  • Ιοί ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
  • Παράσιτα ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
  • Μύκητες ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
  • Μέθοδοι Συντήρησης Τροφίμων
  • Μικροβιολογικός Έλεγχος των Τροφίμων. Τρόποι Σωστής Δειγματοληψίας
  • Σύστημα Διαχείρισης Εργαστηρίων Δοκιμών κατά ISO 17025: 2005: Έννοια και Περιγραφή - Νομοθετικά Πλαίσια

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Πιτυρίγκα Βασιλική
Πιτυριγκα Βασιλικη
Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 53 μέρες για τη λήξη του Early Entry

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 63ο κύκλο σπουδών από 2/6/2020 μέχρι και 31/8/2020 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 6
Δίδακτρα (σε δόσεις) 950 808 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 317 269 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 900 765 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 855 727 € 808 687 € 760 646 € 713 606 € 665 565 €
Δόση 285 242 € 269 229 € 254 216 € 238 202 € 222 189 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα