Χημεία Τροφίμων και η Τεχνολογία της Διατροφής

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 29/10/2019

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
18/10/2019
Εναρξη Μαθηματων:
29/10/2019
Διαρκεια:
4 Μήνες (90 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
7,5

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
18/10/2019
Εναρξη Μαθηματων:
29/10/2019
Διαρκεια:
4 Μήνες (90 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
7,5
Έναρξη Μαθημάτων
29/10/2019

Εισαγωγή

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χημεία Τροφίμων και η Τεχνολογία της Διατροφής» καλύπτει ένα κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση η οποία αφορά στην διατροφή, τη χημεία τροφίμων και την τεχνολογία τροφίμων. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιαστούν με ολιστικό τρόπο στοιχεία διατροφής, χημείας τροφίμων και τεχνολογίας τροφίμων, ώστε ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να «δει» την σχέση πρώτης ύλης και τελικού προϊόντος από άποψη διατροφικής αξίας και κατ? επέκταση εμπορικής αξίας. Διότι, η ποιότητα και η διατροφική αξία ενός τροφίμου είναι μια αλληλουχία παραγόντων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και ξεκινούν από το αγρόκτημα μέχρι το πιάτο μας. Επομένως, πρακτικά και ουσιαστικά αυτό που τρώμε και πίνουμε είναι το αποτέλεσμα μιας αλυσιδωτής αντίδρασης από το αγρόκτημα ως το πιρούνι μας... («from farm to fork»).

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή στις Έννοιες της Διατροφής και της Διατροφικής Αξίας
  • Η Σημασία του Νερού ως Πρώτη 'Υλη αλλά και ως Τρόφιμο
  • Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες και Εμπλουτισμένα (Fortified) Τρόφιμα
  • Λιπαρές 'Υλες: Πέψη και Μεταβολισμός τους
  • Υδατάνθρακες
  • Πρωτεΐνες
  • Λειτουργικά Τρόφιμα: Μύθος ή Αλήθεια;
  • Χρωστικές και Αρωματικές Ενώσεις
  • Η Γεύση και το Άρωμα
  • Πρόσθετα Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων
  • Πρωτεΐνες και Υδατάνθρακες
  • Λιπαρές 'Υλες: Δομές και Χημικες Ιδιότητες τους
  • Ανεπιθύμητα Συστατικά και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Η Συντήρηση των Τροφίμων και πώς επηρεάζει την Διατροφική Αξία των Τροφίμων
  • Μέθοδοι Απάλειψης Θερμότητας
  • Μέθοδοι Εφαρμογής Θερμότητας
  • Συσκευασία Τροφίμων
  • Βιοτεχνολογία Τροφίμων: Από τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα μέχρι την Κλωνοποίηση

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Ζαμπετάκης Ιωάννης
Ζαμπετακης Ιωαννης
Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Απομένουν 9 μέρες για τη λήξη του Early Entry

Κόστος Προγράμματος

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 58ο κύκλο σπουδών από 4/6/2019 μέχρι και 2/9/2019 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 4
Δίδακτρα (σε δόσεις) 900 765 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 450 383 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 860 731 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 810 689 € 765 650 € 720 612 € 675 574 € 630 536 €
Δόση 405 344 € 383 326 € 360 306 € 338 287 € 315 268 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα