Χημεία Τροφίμων και η Τεχνολογία της Διατροφής

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 11/11/2019

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/11/2019
Εναρξη Μαθηματων:
11/11/2019
Διαρκεια:
4 Μήνες (90 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
7,5

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/11/2019
Εναρξη Μαθηματων:
11/11/2019
Διαρκεια:
4 Μήνες (90 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
7,5
Έναρξη Μαθημάτων
11/11/2019

Εισαγωγή

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χημεία Τροφίμων και η Τεχνολογία της Διατροφής» καλύπτει ένα κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση η οποία αφορά στην διατροφή, τη χημεία τροφίμων και την τεχνολογία τροφίμων. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιαστούν με ολιστικό τρόπο στοιχεία διατροφής, χημείας τροφίμων και τεχνολογίας τροφίμων, ώστε ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να «δει» την σχέση πρώτης ύλης και τελικού προϊόντος από άποψη διατροφικής αξίας και κατ? επέκταση εμπορικής αξίας. Διότι, η ποιότητα και η διατροφική αξία ενός τροφίμου είναι μια αλληλουχία παραγόντων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και ξεκινούν από το αγρόκτημα μέχρι το πιάτο μας. Επομένως, πρακτικά και ουσιαστικά αυτό που τρώμε και πίνουμε είναι το αποτέλεσμα μιας αλυσιδωτής αντίδρασης από το αγρόκτημα ως το πιρούνι μας... («from farm to fork»).

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή στις Έννοιες της Διατροφής και της Διατροφικής Αξίας
  • Η Σημασία του Νερού ως Πρώτη 'Υλη αλλά και ως Τρόφιμο
  • Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες και Εμπλουτισμένα (Fortified) Τρόφιμα
  • Λιπαρές 'Υλες: Πέψη και Μεταβολισμός τους
  • Υδατάνθρακες
  • Πρωτεΐνες
  • Λειτουργικά Τρόφιμα: Μύθος ή Αλήθεια;
  • Χρωστικές και Αρωματικές Ενώσεις
  • Η Γεύση και το Άρωμα
  • Πρόσθετα Τροφίμων στη Βιομηχανία Τροφίμων
  • Πρωτεΐνες και Υδατάνθρακες
  • Λιπαρές 'Υλες: Δομές και Χημικες Ιδιότητες τους
  • Ανεπιθύμητα Συστατικά και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Η Συντήρηση των Τροφίμων και πώς επηρεάζει την Διατροφική Αξία των Τροφίμων
  • Μέθοδοι Απάλειψης Θερμότητας
  • Μέθοδοι Εφαρμογής Θερμότητας
  • Συσκευασία Τροφίμων
  • Βιοτεχνολογία Τροφίμων: Από τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα μέχρι την Κλωνοποίηση

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κωνσταντίνα Νασοπούλου
Κωνσταντινα Νασοπουλου
Επίκουρη Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Ποιότητας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 14 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου

Κόστος Προγράμματος

Ισχύει ειδική εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Εάν είχατε υποβάλει την αίτησή σας από 4/6/2019 μέχρι και 2/9/2019 πατήστε το κουμπί του early entry για να δείτε πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω έγκαιρης προκράτησης θέσης.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 4
Δίδακτρα (σε δόσεις) 900 € 765 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 450 € 383 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 860 € 731 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 810 € 689 € 765 € 650 € 720 € 612 € 675 € 574 € 630 € 536 €
Δόση 405 € 344 € 383 € 326 € 360 € 306 € 338 € 287 € 315 € 268 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα