Γνώσεις και Δεξιότητες Ποιοτικής Αξιολόγησης Οίνων - Από τον Τρύγο ως την Ολοκλήρωση των Ζυμώσεων

Κατεύθυνση: Οινολογία

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 3/6/2024

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
27/5/2024
Εναρξη Μαθηματων:
3/6/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
27/5/2024
Εναρξη Μαθηματων:
3/6/2024
Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
3/6/2024

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος ''Γνώσεις και Δεξιότητες Ποιοτικής Αξιολόγησης Οίνων - Από τον Τρύγο ως την Ολοκλήρωση των Ζυμώσεων'' είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να αξιολογούν ποιοτικά τους οίνους μέσω των απαραιτήτων χημικών αναλύσεων, βελτιστοποιώντας τις γνώσεις τους ή αποκτώντας νέες. Η εκπαίδευση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες θα συμβάλλει στη γενική βελτίωση των ελληνικών οίνων στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον της οινοποιίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
•    Απόφοιτους Σχολών Χημείας, Γεωπονίας, Επιστήμης Τροφίμων,
•    Χημικούς Μηχανικούς,
•    Οινολόγους,
•    Αναλυτές σε εργαστήρια τροφίμων,
•    Οινοποιούς,
•    Παραγωγούς Οίνου για ιδία κατανάλωση.

Πολλοί από τους ενδιαφερόμενους ενδέχεται να έχουν λάβει τη θεωρητική κατάρτιση αλλά να μην είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργαστηριακές ασκήσεις. Με το πρόγραμμα αυτό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων, λαμβάνοντας παράλληλα την ορθή θεωρητική γνώση.

 

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Εισαγωγή στην Aνάλυση Οίνων
  • Προσδιορισμός Σακχάρων
  • Προσδιορισμός Ενεργούς και Ολικής Οξύτητας
  • Προσδιορισμός Ολικού και Ελεύθερου Θειώδη Ανυδρίτη
  • Προσδιορισμός Αλκοολικού Τίτλου
  • Προσδιορισμός Πτητικής Οξύτητας
  • Προσδιορισμός Αναγόντων Σακχάρων
  • Προσδιορισμός Χρώματος και Φαινολικής Σύστασης Λευκών και Ερυθρών Οίνων
  • Προσδιορισμός Φαινολικών Ουσιών
  • Προσδιορισμός Αφομοιώσιμου από τους Ζυμομύκητες Αζώτου

Κόστος Προγράμματος

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις από 27/03/2024 έως και 27/05/2024 & προεγγραφή με 80€. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον, έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 82 κύκλο σπουδών από 13/02/2024 μέχρι και 26/03/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 500 425 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 167 142 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 475 404 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 425 361 € 400 340 € 375 319 € 350 298 €
Δόση 142 121 € 134 114 € 125 106 € 117 99 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κοτσερίδης Γεώργιος
Κοτσεριδης Γεωργιος
Καθηγητής Οινολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει η Ειδική Έκπτωση;

Απομένουν 0 μέρες για τη λήξη της Ειδικής Έκπτωσης