Early Entry

Food Safety - Hazard Analysis Critical Control Point system (HACCP)

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
5

Πληροφοριες Προγραμματος

Διαρκεια:
3 Μήνες (60 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
5

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Food Safety - Hazard Analysis Critical Control Point system (HACCP)» έχει ως σκοπό να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για το Σύστημα HACCP, να εξοικειωθούν με τις συνθήκες παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης τροφίμων, να εκπαιδευτούν στην αναγνώριση των πιθανών κινδύνων κατά τη διάρκεια μιας παραγωγικής διαδικασίας τροφίμων, αλλά και να αποκτήσουν ένα σημαντικό εφόδιο στο πεδίο της ανάπτυξης και σχεδιασμού του συστήματος HACCP σε μια επιχείρηση τροφίμων. Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο εκπαιδευόμενος θα έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων με την εφαρμογή και λειτουργία του Συστήματος HACCP, θα έχει αποκτήσει βασικές γνώσεις σχετικά με την ιστορική εξέλιξη του Συστήματος και την αναγκαιότητα εφαρμογής του σήμερα και θα έχει κατανοήσει τις μεθόδους ανάπτυξής του.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Αρχή 1η: Ανάλυση και Καταγραφή Κινδύνων και Αντίστοιχων Μέτρων Ελέγχου
  • Αρχή 2η: Καθορισμός των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (Critical Control Points, CCPS)
  • Αρχή 3η: Προσδιορισμός των Κρίσιμων Ορίων των CCPS
  • Αρχή 4η: Σύστημα Ελέγχου - Παρακολούθησης των CCPS
  • Αρχή 5η: Καθορισμός Διορθωτικών Ενεργειών
  • Αρχή 6η: Εγκατάσταση Συστήματος Αρχειοθέτησης και Καταγραφής του Σχεδίου HACCP
  • Αρχή 7η: Διαδικασία Επαλήθευσης και Αξιολόγησης του Σχεδίου HACCP
  • Παραδείγματα Πρακτικής Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
  • Εισαγωγή: Ιστορική Ανασκόπηση, Έννοια και Σκοπιμότητα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
  • Βασικές Παράμετροι: Ποιότητα, Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων, Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές (GMPS)
  • Κατηγορίες Κινδύνων α) Βιολογικοί, β) Χημικοί, γ) Φυσικοί
  • Στάδια Ανάπτυξης ενός Σχεδίου HACCP: Προκαταρκτικά Βήματα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Πιτυρίγκα Βασιλική
Πιτυριγκα Βασιλικη
Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει το Early Entry;

Το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο.

Κόστος Προγράμματος

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 58ο κύκλο σπουδών από 4/6/2019 μέχρι και 2/9/2019 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 650 553 €
Αριθμός δόσεων 2
Ποσό δόσης 325 276 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 620 527 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 585 497 € 553 470 € 520 442 € 488 415 € 455 387 €
Δόση 293 249 € 276 235 € 260 221 € 244 207 € 228 194 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα