Early Entry

Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Κατεύθυνση: Θετικές Επιστήμες

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 27/5/2019
Early Entry

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/5/2019
Εναρξη Μαθηματων:
27/5/2019
Διαρκεια:
4 Μήνες (75 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
6,25

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
20/5/2019
Εναρξη Μαθηματων:
27/5/2019
Διαρκεια:
4 Μήνες (75 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
6,25
Έναρξη Μαθημάτων
27/5/2019

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων» παρέχει στους εκπαιδευόμενους όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τη μεταποίηση γάλακτος και την παραγωγή τυριών σύμφωνα με τους Κανονισμούς, τα διεθνή πρότυπα και την Ελληνική Νομοθεσία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθούν τυροκομήσεις, όπου αναπτύσσονται οι τεχνικές παραγωγής παραδοσιακών τυριών άλμης, παραδοσιακών σκληρών τυριών, τυριών πλαθόμενης τυρομάζας, τυριών τυρογάλακτος και άλλων εγχώριων τυριών, αλλά και τυριών ξενικής προέλευσης. Στο τέλος του προγράμματος δύναται προαιρετικά να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τυροκομικές μονάδες.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Στοιχεία Παραγωγής και Αξιοποίησης Γάλακτος: Ελληνική και Ευρωπαϊκή Γαλακτοκομία
  • Συνθήκες και Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος (από τη Φάρμα στη Μονάδα Μεταποίησης)
  • Σύσταση και Ποιότητα Γάλακτος (Χημική, Μικροβιολογική) - Βασικές Εργαστηριακές Αναλύσεις
  • Κανονισμοί για το Νωπό Γάλα - Γενική Παρουσίαση Γαλακτοκομικών Προϊόντων
  • Σχεδιασμός Γαλακτοκομικών Μονάδων
  • Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων Πιστοποίησης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Βιολογικά) Προϋποθέσεις, Κανονισμοί, Διαδικασίες Κατοχύρωσης
  • Βασικές Επεξεργασίες Γάλακτος (Θερμική Επεξεργασία, Αποκορύφωση - Τυποποίηση, Ομογενοποίηση)
  • Μικροβιακές Καλλιέργειες στην Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων
  • Τεχνολογία Παρασκευής Οξυγαλακτικών Προϊόντων (Γιαούρτι, Κεφίρ, Ρευστά Οξυγάλατα, Παραδοσιακό Γιαούρτι)
  • Τεχνολογία Παρασκευής Άλλων Γαλακτοκομικών Προϊόντων (Κρέμας, Βουτύρου)
  • Τεχνολογία Παρασκευής Παγωτών Γάλακτος
  • Θέματα Τυροκομίας: (Πρώτες Ύλες, Βασικές διεργασίες – Κανονισμοί - Κατηγορίες Τυριών)
  • Τεχνολογίες Παρασκευής: Μαλακών Τυριών Άλμης και Φρέσκων Τυριών Αλοιφώδους Υφής
  • Τεχνολογίες Παρασκευής Διαφόρων Τύπων Ημίσκληρων Τυριών και Σκληρών Τυριών
  • Αξιοποίηση Τυρογάλακτος - Τεχνολογίες Παρασκευής Τυριών Τυρογάλακτος (Μυζήθρα, Ανθότυρο, Μανούρι)

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Μασούρας Θεόφιλος
Μασουρας Θεοφιλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Γαλακτοκομίας στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 89 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου

Κόστος Προγράμματος

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 57ο κύκλο σπουδών από 19/2/2019 μέχρι και 31/3/2019 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 10% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 4
Δίδακτρα (σε δόσεις) 550 495 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 183 165 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 520 468 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 495 446 € 468 421 € 440 396 € 413 372 € 385 347 €
Δόση 165 149 € 156 140 € 146 131 € 137 123 € 128 115 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα