Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Τεχνολογίας και Παραγωγής Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών

Κατεύθυνση: Οινολογία

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 13/1/2025

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
7/1/2025
Εναρξη Μαθηματων:
13/1/2025
Διαρκεια:
4 Μήνες (70 ώρες)

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
7/1/2025
Εναρξη Μαθηματων:
13/1/2025
Διαρκεια:
4 Μήνες (70 ώρες)
Έναρξη Μαθημάτων
13/1/2025

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Εισαγωγή

Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την τεχνολογία παραγωγής αποσταγμάτων και αλκοολούχων ποτών και πιο συγκεκριμένα, με την κατεργασία των πρώτων υλών, τις μεθόδους και  τις τεχνικές απόσταξης, την τελική επεξεργασία των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και την αξιολόγηση και εμπορία αυτών.
Επιπλέον, με δεδομένη την άρρηκτη σύνδεση της παραγωγής ποιοτικών αλκοολούχων προϊόντων με την κατανόηση των βασικών αρχών που διέπουν τη διαδικασία της απόσταξης, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εφαρμοζόμενες τεχνολογίες, το σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και τη χημική και μικροβιολογική ανάλυση της πρώτης ύλης που θα υποστεί απόσταξη, έτσι ώστε να διασφαλίζεται και η ποιότητα του τελικού προϊόντος. Επίσης, επιχειρείται η εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν τη νομοθεσία των αποσταγμάτων και αλκοολούχων ποτών με σκοπό να περιγραφεί το ισχύον νομικό πλαίσιο, καθώς και οι φορολογικοί κανονισμοί που σχετίζονται με την ανάπτυξη των προϊόντων.
Τέλος, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να μεταδώσει συμπυκνωμένη γνώση σε θέματα βιομηχανικής παραγωγής, ανάλυσης, μάρκετινγκ και εμπορίας των αλκοολούχων προϊόντων, προσφέροντας εξειδικευμένη γνώση μέσα από σύγχρονα παραδείγματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
• απόφοιτους θετικών επιστημών,
• χημικούς μηχανικούς,
• οινολόγους, οινοποιούς και αποσταγματοποιούς,
• αναλυτές σε εργαστήρια τροφίμων,
• παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων για ιδία κατανάλωση.

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Ιστορία και Εξέλιξη των Αλκοολούχων Ποτών
  • Κατανάλωση Αλκοόλ και Υγεία
  • Πρώτη Ύλη και Αλκοολική Ζύμωση
  • Βασικές Αρχές Απόσταξης
  • Σταθεροποίηση και Τελική Επεξεργασία
  • Συστήματα και Μέθοδοι Απόσταξης
  • Βασικές Αρχές της Ασυνεχούς Απόσταξης
  • Αποστάγματα Σταφυλής
  • Αποστάγματα Οίνου
  • Αποστάγματα και Αλκοολούχα Ποτά με Αρωματικά Πρόσθετα
  • Άλλα Αλκοολούχα Ποτά
  • Η Τέχνη των Cocktails
  • Εμπορία και Μάρκετινγκ Αποσταγμάτων
  • Νομοθεσία Αποσταγμάτων

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις από 28/10/2024 έως και 07/01/2025 & προεγγραφή με 80€. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον, έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 85_86 κύκλο σπουδών από 28/10/2024 μέχρι και 04/12/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 4
Δίδακτρα (σε δόσεις) 450 383 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 150 128 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 430 366 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 383 326 € 360 306 € 338 287 € 315 268 €
Δόση 128 109 € 120 102 € 113 96 € 105 89 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Κοτσερίδης Γεώργιος
Κοτσεριδης Γεωργιος
Καθηγητής Οινολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οινολογίας & Αλκοολούχων Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συντελεστές Προγράμματος

Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος

Ζερβού Μαρία
Ζερβου Μαρια
MSc, Οινολόγος, Bordeaux DEA en Oenologie - Ampelologie, Υποψήφια Διδακτόρισσα στο Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε λήγει η Ειδική Έκπτωση;

Απομένουν 24 μέρες για τη λήξη της Ειδικής Έκπτωσης