Πληροφοριες Προγραμματος
- Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
- 7/1/2025
- Εναρξη Μαθηματων:
- 13/1/2025
- Διαρκεια:
- 3 Μήνες (80 ώρες)
Εισαγωγή
Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεών της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται η παρουσίαση των αντιληπτικών ικανοτήτων, των γενικών αρχών της συνδυαστικής σχέσης φαγητού-κρασιού, καθώς και της οργάνωσης μενού και σύνθεσης καταλόγου, συμπεριλαμβανομένης και ειδικής αναφοράς στις τεχνικές σερβιρίσματος και στον απαραίτητο εξοπλισμό.
Επίσης, επιχειρείται η εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν την υπεύθυνη κατανάλωση και τη δεοντολογία των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης. Στην κατεύθυνση αυτή, οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με στρατηγικές διαχείρισης των καθηκόντων τους σε αντίστοιχο περιβάλλον εργασίας. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε οινολόγους, οινοποιούς, δημοσιογράφους οίνου και σε εργαζόμενους στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Μαθήματα Προγράμματος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
Μάθημα 1 | Εισαγωγή στη Γαστρονομία |
---|---|
|
|
Μάθημα 2 | Στοιχεία Οινολογίας και Οινοπαραγωγικές Περιοχές |
|
|
Μάθημα 3 | Γαστρονομία και Σύνδεση με την Οινική Κατανάλωση |
|
|
Μάθημα 4 | Εισαγωγή στην Οινοχοΐα |
|
|
Μάθημα 5 | Νομοθεσία και Υπεύθυνη Κατανάλωση |
|
|
Μάθημα 6 | Ο Οίνος και το Φαγητό ως Πόλος Έλξης για τον Τουρισμό |
|
|
Μάθημα 7 | Η Εξυπηρέτηση στην Πράξη |
|
Κόστος Προγράμματος
Εκπτώσεις έως 40% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.
Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία λόγω περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχουμε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις από 28/10/2024 έως και 07/01/2025 & προεγγραφή με 80€. Η εν λόγω έκπτωση εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον, έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.
Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.
Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 85_86 κύκλο σπουδών από 28/10/2024 μέχρι και 04/12/2024 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.
Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.
Διάρκεια (μήνες) | 3 |
Δίδακτρα (σε δόσεις) |
|
Αριθμός δόσεων | 3 |
Ποσό δόσης |
|
Δίδακτρα (εφάπαξ) |
|
Δίδακτρα με έκπτωση | ||||
Έκπτωση | 15% | 20% | 25% | 30% |
Δίδακτρα |
|
|
|
|
Δόση |
|
|
|
|
Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ. |
Ομαδα Α: Εκπτωση 30% |
|
Ομαδα Β: Εκπτωση 25% |
|
Ομαδα Γ: Εκπτωση 20% |
|
Ομαδα Δ: Εκπτωση 15% |
|
Ομαδα Ε: Εκπτωση 15% |
|
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος
Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου
Κοτσεριδης Γεωργιος
Συντελεστές Προγράμματος
Στοιχεία Συντελεστών του Προγράμματος
Γκουλιωτη Ελλη
Λολα Δεσποινα
Προβατας Κωσταντινος
Χαρης Νικολαος
Πιστοποιητικά Προγράμματος
Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού
Πότε λήγει η Ειδική Έκπτωση;
Απομένουν 23 μέρες για τη λήξη της Ειδικής Έκπτωσης