Το Επάγγελμα του Recruiter-Η Επιστήμη και η Τέχνη του Recruiting

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 11/11/2019

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/11/2019
Εναρξη Μαθηματων:
11/11/2019
Διαρκεια:
3 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
4,17

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
3/11/2019
Εναρξη Μαθηματων:
11/11/2019
Διαρκεια:
3 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
4,17
Έναρξη Μαθημάτων
11/11/2019

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το επάγγελμα του recruiter - Η επιστήμη και η τέχνη του recruiting» έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει και να ενισχύσει το νέο ή έμπειρο επαγγελματία recruiter με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει, να εφαρμόζει καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζει τις κατάλληλες ικανότητες - δεξιότητες σε ανθρώπινο δυναμικό για την πλήρη ικανοποίηση της εργοδότριας επιχείρησης - πελάτη και, συγχρόνως, να ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές προσδοκίες και δυνατότητες του υποψηφίου συμμετέχοντας καταλυτικά στην ανάπτυξή του. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσου πρόκειται να εργαστούν ή εργάζονται ως recruiters είτε ως στελέχη σε κάποια δυναμική μικρή ή μεγάλη καταξιωμένη εταιρεία συμβούλων, είτε σε εταιρεία-οργανισμό οποιουδήποτε κλάδου ως μέλος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από live streaming συνάντηση στη θεματική: Eπιλογή Προσωπικού - Η συνέντευξη πρόσληψης, με εισηγήτρια την κα. Ασημακοπούλου Βαρβάρα. Η Βαρβάρα Ασημακοπούλου, MBA, ACC, είναι πιστοποιημένη και διαπιστευμένη ICF Business and Executive Coach, HRM Expert, ιδρύτρια και Managing Partner της Human Resources Expertise και βραβευμένη μέντορας και συγγραφέας.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Συγγραφείς και Εισηγητές

Βαρβάρα Ασημακοπούλου, MBA, ACC,  

Σύμβουλος  επιχειρήσεων Human Resources Management, Executive & Business Coach

Καινοτόμος και έμπειρη Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε όλες τις λειτουργίες του HR και ιδιαίτερα το recruiting και τα συστήματα ανάπτυξης και κινητοποίησης, + 20 χρόνια στην υπηρεσία των οργανισμών, των επιχειρήσεων και των ανθρώπων για υψηλές επιδόσεις, θετική κινητοποίηση, ικανοποίηση και βιωσιμότητα. Διαπιστευμένη Coach από τον μεγαλύτερο επαγγελματικό οργανισμό, International Coach Federation, εκπαιδευμένη από το διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Coach University και τον Marshall Goldsmith (#1 Leadership Thinker). Συγγραφέας του "Η τέχνη της ειρήνης στον εργασιακό χώρο", Εκδόσεις Κριτική, συγγραφέας και εισηγήτρια των e-learning προγραμμάτων Coaching Leadership "Στα βήματα του Σωκράτη" και "Το επάγγελμα του Recruiter" του ΕΚΠΑ.

Πτυχιούχος Χημείας με εξειδίκευση στη βιοχημεία, μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδίκευση στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το Universite Catolique της Louvain Βελγίου, MBA από το ALBA Graduate Business School, με εξειδίκευση στο HRM (ba@hre.gr).

Πρόδρομος Παπαβασιλείου, Διπλ. Μηχ., ΜΒΑ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων Οργανωσιακής Αποτελεσματικότητας και Αλλαγής Κουλτούρας

Έμπειρος Σύμβουλος με +30 χρόνια σε απαιτητικές διευθυντικές θέσεις όπως Γενικός Διευθυντής , Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού , Διευθυντής Εκπαίδευσης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (25+ χρόνια ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ). Έχει βασικό ρόλο στην αποτελεσματική οργανωτική και λειτουργική σχεδίαση και στρατηγική ευθυγράμμιση επιχειρήσεων όλων των μεγεθών με κέντρο τον άνθρωπο. Υποστηρίζει ως coach επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη όλων των ιεραρχικών επιπέδων. Συν-συγγραφέας και εισηγητής του e-learning προγράμματος “Business Responsibility in Practice” ΕΚΠΑ - Δίκτυο CSR HELLAS.

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με MBA από το ALBA Graduate Business School και μεταπτυχιακό τίτλο “Managing People Effectively” από το Cranfield  University, UK.  Πιστοποιημένος Knowledge Manager από το αμερικάνικο Knowledge Management Institute και Coach. Managing Partner της HRE (pap@hre.gr).

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Το επάγγελμα του Recruiter
  • Ο κατάλληλος Άνθρωπος στην κατάλληλη Θέση- Διαδικασία
  • Η Ανάλυση –Περιγραφή της προς Κάλυψη Θέσης Εργασίας
  • Η Ερευνά και Προσέλκυση των Υποψήφιων (Searching, Attracting)
  • Η Επιλογή των Τελικών Υποψήφιων (Selecting, Screening)
  • Η Συνέντευξη Επιλογής (interviewing)
  • Η Πρόσληψη του Τελικού Υποψήφιου (Ηiring)
  • Ο Coach Recruiter
  • Το Διάστημα Προσαρμογής του Νεοπροσληφθέντα & η Σχέση του Επαγγελματία Recruiter με τον Εργοδότη στη συνέχεια
  • Το Νομικό Πλαίσιο που διέπει τη Διαδικασία Recruiting
Μάθημα 3 Επιλογή Προσωπικού – Η συνέντευξη πρόσληψης

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Φασούλης Κωνσταντίνος
Φασουλης Κωνσταντινος
Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 15 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου

Κόστος Προγράμματος

Ισχύει ειδική εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Εάν είχατε υποβάλει την αίτησή σας από 4/6/2019 μέχρι και 2/9/2019 πατήστε το κουμπί του early entry για να δείτε πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω έγκαιρης προκράτησης θέσης.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 600 € 510 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 200 € 170 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 570 € 485 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 10% 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 540 € 459 € 510 € 434 € 480 € 408 € 450 € 383 € 420 € 357 €
Δόση 180 € 153 € 170 € 145 € 160 € 136 € 150 € 128 € 140 € 119 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκτπωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα