Το Επάγγελμα του Recruiter-Η Επιστήμη και η Τέχνη του Recruiting

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Έναρξη Μαθημάτων 8/11/2021

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
31/10/2021
Εναρξη Μαθηματων:
8/11/2021
Διαρκεια:
3 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2

Πληροφοριες Προγραμματος

Προθεσμια Υποβολης Αιτησεων:
31/10/2021
Εναρξη Μαθηματων:
8/11/2021
Διαρκεια:
3 Μήνες (50 ώρες)
Πιστωτικες Μοναδες ECVET:
2
Έναρξη Μαθημάτων
8/11/2021

Εισαγωγή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το επάγγελμα του recruiter - Η επιστήμη και η τέχνη του recruiting» έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει και να ενισχύσει το νέο ή έμπειρο επαγγελματία recruiter με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει, να εφαρμόζει καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζει τις κατάλληλες ικανότητες - δεξιότητες σε ανθρώπινο δυναμικό για την πλήρη ικανοποίηση της εργοδότριας επιχείρησης - πελάτη και, συγχρόνως, να ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές προσδοκίες και δυνατότητες του υποψηφίου συμμετέχοντας καταλυτικά στην ανάπτυξή του. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους πρόκειται να εργαστούν ή εργάζονται ως recruiters είτε ως στελέχη σε κάποια δυναμική μικρή ή μεγάλη καταξιωμένη εταιρεία συμβούλων, είτε σε εταιρεία-οργανισμό οποιουδήποτε κλάδου ως μέλος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από live streaming συνάντηση στη θεματική: Eπιλογή Προσωπικού - Η συνέντευξη πρόσληψης, με εισηγήτρια την κα. Ασημακοπούλου Βαρβάρα. Η Βαρβάρα Ασημακοπούλου, MBA, ACC, είναι πιστοποιημένη και διαπιστευμένη ICF Business and Executive Coach, HRM Expert, ιδρύτρια και Managing Partner της Human Resources Expertise και βραβευμένη μέντορας και συγγραφέας.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά)

Βίντεο Προγράμματος

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για το Πρόγραμμα

Συγγραφείς και Εισηγητές

Βαρβάρα Ασημακοπούλου, MBA, ACC,  

Σύμβουλος  επιχειρήσεων Human Resources Management, Executive & Business Coach

Καινοτόμος και έμπειρη Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε όλες τις λειτουργίες του HR και ιδιαίτερα το recruiting και τα συστήματα ανάπτυξης και κινητοποίησης, + 20 χρόνια στην υπηρεσία των οργανισμών, των επιχειρήσεων και των ανθρώπων για υψηλές επιδόσεις, θετική κινητοποίηση, ικανοποίηση και βιωσιμότητα. Διαπιστευμένη Coach από τον μεγαλύτερο επαγγελματικό οργανισμό, International Coach Federation, εκπαιδευμένη από το διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό Coach University και τον Marshall Goldsmith (#1 Leadership Thinker). Συγγραφέας του "Η τέχνη της ειρήνης στον εργασιακό χώρο", Εκδόσεις Κριτική, συγγραφέας και εισηγήτρια των e-learning προγραμμάτων Coaching Leadership "Στα βήματα του Σωκράτη" και "Το επάγγελμα του Recruiter" του ΕΚΠΑ.

Πτυχιούχος Χημείας με εξειδίκευση στη βιοχημεία, μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδίκευση στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το Universite Catolique της Louvain Βελγίου, MBA από το ALBA Graduate Business School, με εξειδίκευση στο HRM (ba@hre.gr).

Πρόδρομος Παπαβασιλείου, Διπλ. Μηχ., ΜΒΑ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων Οργανωσιακής Αποτελεσματικότητας και Αλλαγής Κουλτούρας

Έμπειρος Σύμβουλος με +30 χρόνια σε απαιτητικές διευθυντικές θέσεις όπως Γενικός Διευθυντής , Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού , Διευθυντής Εκπαίδευσης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (25+ χρόνια ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ). Έχει βασικό ρόλο στην αποτελεσματική οργανωτική και λειτουργική σχεδίαση και στρατηγική ευθυγράμμιση επιχειρήσεων όλων των μεγεθών με κέντρο τον άνθρωπο. Υποστηρίζει ως coach επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη όλων των ιεραρχικών επιπέδων. Συν-συγγραφέας και εισηγητής του e-learning προγράμματος “Business Responsibility in Practice” ΕΚΠΑ - Δίκτυο CSR HELLAS.

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με MBA από το ALBA Graduate Business School και μεταπτυχιακό τίτλο “Managing People Effectively” από το Cranfield  University, UK.  Πιστοποιημένος Knowledge Manager από το αμερικάνικο Knowledge Management Institute και Coach. Managing Partner της HRE (pap@hre.gr).

Μαθήματα Προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

  • Το επάγγελμα του Recruiter
  • Ο κατάλληλος Άνθρωπος στην κατάλληλη Θέση- Διαδικασία
  • Η Ανάλυση –Περιγραφή της προς Κάλυψη Θέσης Εργασίας
  • Η Ερευνά και Προσέλκυση των Υποψήφιων (Searching, Attracting)
  • Η Επιλογή των Τελικών Υποψήφιων (Selecting, Screening)
  • Η Συνέντευξη Επιλογής (interviewing)
  • Η Πρόσληψη του Τελικού Υποψήφιου (Ηiring)
  • Ο Coach Recruiter
  • Το Διάστημα Προσαρμογής του Νεοπροσληφθέντα & η Σχέση του Επαγγελματία Recruiter με τον Εργοδότη στη συνέχεια
  • Το Νομικό Πλαίσιο που διέπει τη Διαδικασία Recruiting
Μάθημα 3 Επιλογή Προσωπικού – Η συνέντευξη πρόσληψης (Προαιρετική Live Streaming Συνάντηση)

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

Στοιχεία Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Φασούλης Κωνσταντίνος
Φασουλης Κωνσταντινος
Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ
certificates decoration

Πιστοποιητικά Προγράμματος

Δείτε δείγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Απομένουν 3 μέρες για την υποβολή της αίτησης σου

Κόστος Προγράμματος

Εκπτώσεις έως 30% στα δίδακτρα των Προγραμμάτων. Δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην κοινωνία από την πανδημία του Κορονοϊού Covid-19, ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζομένους (αυτοαπασχολούμενους ή μη) που η εργασία τους πλήττεται αυτό το διάστημα, ότι θα έχουν διευκολύνσεις και παρατάσεις ως προς την πληρωμή των διδάκτρων τους σε συνεννόηση με τη Γραμματεία. Αυτό σημαίνει στην πράξη, οτι πέραν του ποσού της εγγραφής σας το υπολειπόμενο ποσό των διδάκτρων, για το διάστημα που εκτιμά ο ΠΟΥ ότι θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, δύναται να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις που σας εξυπηρετούν μέχρι τη λήξη του Προγράμματός σας.

Παράλληλα, ισχύει εκπτωτική πολιτική για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (25%), Πολύτεκνους (20%), κ.ά. Ειδική έκπτωση 20% εφαρμόζεται για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid -19 σε συμπολίτες μας που η εργασία τους αποδεδειγμένα πλήττεται λόγω της πανδημίας. Δείτε στον παρακάτω πίνακα πως διαμορφώνονται τα δίδακτρα για κάθε ομάδα που δικαιούται έκπτωση.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 69ο κύκλο σπουδών από 1/6/2021 μέχρι και 30/8/2021 ισχύει έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 80 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Δείτε τις τιμές με το Early Entry:

Δίδακτρα Προγραμμάτων
Διάρκεια (μήνες) 3
Δίδακτρα (σε δόσεις) 600 € 510 €
Αριθμός δόσεων 3
Ποσό δόσης 200 € 170 €
Δίδακτρα (εφάπαξ) 570 € 485 €
Δίδακτρα με έκπτωση
Έκπτωση 15% 20% 25% 30%
Δίδακτρα 510 € 434 € 480 € 408 € 450 € 383 € 420 € 357 €
Δόση 170 € 145 € 160 € 136 € 150 € 128 € 140 € 119 €
Εκπτωτική Πολιτική

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α., στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παροχής αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εφαρμόζει ειδική εκπτωτική πολιτική για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευόμενων. Αναφορικά με τους όρους χορήγησης εκπτώσεων και την εταιρική εκπτωτική πολιτική δείτε περισσότερα εδώ.

Κατηγορίες εκπαιδευόμενων που δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα